Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL

Disertație
10/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc, xls
Pagini : 72 în total
Cuvinte : 18056
Mărime: 418.36KB (arhivat)
Publicat de: Pamela Nidia Covaci
Puncte necesare: 14
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Laura Brasoveanu

Cuprins

  1. INTRODUCERE-2
  2. CAPITOLUL 1. GENERALITĂŢI 3
  3. 1.1. Prezentarea generalã a COMPEXIT TRADING S.R.L. 3
  4. 1.2. Obiectul de activitate 4
  5. 1.3. Capitalul social 4
  6. 1.4. Dreptul comercial, civil, fiscal şi al mediului 5
  7. 1.5. Structura organizatoricã a firmei 6
  8. 1.6. Piaţa firmei 7
  9. 1.6.1. Piaţa de desfacere 7
  10. CAPITOLUL 2.IMPORTANTA ECONOMICA A APLICARII METODEI
  11. DIAGNOSTICARII-12
  12. 2.1.Conceptul de diagnosticare si tipologia diagnosticarii-12
  13. 2.2.Metodologia elaborarii unui studiu de analiza-diagnostic- 14
  14. 2.2.1.Identificarea punctelor "slabe" si a cauzelor care le genereaza-15
  15. 2.2.2.Identificarea punctelor "forte" si a cauzelor care le-au generat-15
  16. 2.2.3.Elaborarea recomandarilor-16
  17. CAPITOLUL 3. ANALIZA POZIŢIEI FINANCIARE A FIRMEI 18
  18. 3.1.1. Analiza dinamicii activelor 19
  19. 3.1.2. Analiza dinamicii datoriilor 23
  20. 3.1.3.Analiza dinamicii capitalurilor proprii 26
  21. 3.2. Analiza structurilor poziţiei financiare cu ajutorul ratelor de structurã 27
  22. 3.2.1. Analiza activelor cu ajutorul ratelor de structurã 26
  23. 3.2.2. Analiza datoriilor cu ajutorul ratelor de structurã 28
  24. 3.2.3. Analiza capitalurilor cu ajutorul ratelor de structurã 30
  25. 3.3. Analiza echilibrului financiar al firmei 33
  26. 3.3.1. Autonomia financiarã 35
  27. 3.3.2. Analiza trezoreriei 40
  28. 3.3. Analiza financiarã a gestiunii patrimoniului 47
  29. 3.3.1. Analiza financiarã a gestiunii activelor 48
  30. 3.3.2.Analiza serviciului datoriei 49
  31. CAPITOLUL 4. ANALIZA RENTABILITĂŢII FIRMEI 50
  32. 4.1. Analiza ratelor de rentabilitate 50
  33. 4.2.Analiza factoriala a rentabilitatii economice-51
  34. 4.3.Analiza factoriala a rentabilitatii financiare-53
  35. 4.4.Analiza efectului de levier-54
  36. 4.5.Analiza structurii CA pe elemente de cheltuieli de exploatare-55
  37. CAPITOLUL 5.ANALIZA PERFORMANTELOR FIRMEI-56
  38. 5.1.Soldurile intermediare de gestiune-57
  39. 5.2.Concluzii financiare privind diagnosticul financiar-62
  40. CAPITOLUL 6.DIAGNOSTICUL RISCULUI-64
  41. 6.1.Tipologia riscului-64
  42. 6.2.Analiza lichiditatii si solvabilitatii-65
  43. 6.3.Functia SCOR-67
  44. CAPITOLUL 7. CONCLUZII ŞI PROPUNERI 70
  45. BIBLIOGRAFIE 71

Extras din disertație

INTRODUCERE

Prezenta lucrare işi propune sa analizeze diagnosticul financiar al rentabilităţii şi riscului la Compexit Trading SRL Cluj Napoca.

In primul capitol am prezentat generalităţi legate de prezentarea firmei, obiectul principal de activitate, capitalul social, principalul furnizor, dreptul commercial şi civil, structura organizatorică a firmei, piaţa de desfacere.

In al 2-lea capitol am prezentat importanţa economică a aplicării metodei diagnosticării ȋn contextual economiei de piaţă, conceptul de diagnosticare şi tipologia diagnosticării, identificarea punctelor “forte” si a punctelor “slabe” precum şi elaborarea recomandărilor.

Capitolul 3 este rezervat analizei poziţiei financiare a firmei, adică analiza dinamicii activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, analizei cu ajutorul ratelor de structură, analiza echilibrului financiar, a trezoreriei si a serviciului datoriei.

In capitolul 4 este prezentată analiza rentabilităţii firmei, respective analiza ratelor de rentabilitate economică şi financiară, analiza efectului de levier si a structurii cifrei de afaceri pe elemente de cheltuieli de exploatare.

In capitolul 5 este prezentată analiza performantei intreprinderii precum si concluziile generale ale diagnosticului financiar.

In capitolul 6 sunt analizate riscurile intreprinderii, punandu-se accent pe analiza lichiditătii si solvabilitătii precum si prezentarea functiei SCOR.

In capitolul 7 s-au prezentat concluziile si propunerile in urma analizelor facute pentru Compexit Trading SRL.

CAPITOLUL I

GENERALITĂŢI

1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A COMPEXIT TRADING S.R.L.

Denumirea: COMPEXIT TRADING S.R.L.

Sediul: România, Cluj Napoca, Calea Turzii nr. 223, judeţul Cluj, telefon: +40(0)264-3.88.20.

Societatea comercială COMPEXIT TRADING S.R.L., s-a înfiinţat în baza Legii 31/1990, fiind înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului la data de 23.03.1993 cu numarul J12/1295 sub denumirea de COMPEXIT CARS SRL. până în 1996 când îşi schimbă denumirea.

COMPEXIT TRADING S.R.L. este persoană juridică română având statutul de societate cu răspundere limitată având capital integral privat şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române în vigoare şi cu propriul statul de funcţionare. Durata de funcţionare este pe termen nelimitat, cu începere de la data înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului în anul 1992.

Înfiinţată în anul 1993, firma a avut denumirea Compexit Cars SRL şi până în 1996 a funcţionat ca şi dealer Škoda local (importator fiind Best Service Bucureşti). Datorită rezultatelor excelente pe care le-a avut în această perioadă, precum şi datorită problemelor pe care le-a întâmpinat importatorul (probleme financiare, vânzări slabe, lipsa unei strategii de marketing adaptate realităţilor economiei româneşti) în luna aprilie 1996 Škoda a numit importator temporar (până la intrarea pe piaţă în 1998 a fimei Porsche România) pe Compexit Cars SRL; aceasta îşi modifică numele în Compexit Trading SRL, iar din decembrie 1996 devine unic importator pentru România. Aşa au apărut în România primele maşini Skoda Felicia. În 1997 (an cu o fluctuaţie devastatoare a cursului monedei naţionale) Škoda a fost a doua marcă importată pe piaţa României ca număr de vânzări. Participarea din acel an la Salonul Internaţional Auto Bucureşti precum şi lansarea pe piaţă a modelului Octavia a făcut ca Škoda să fie cea mai vândută maşină importată în ultimul trimestru al anului. În anul 1998 o modificare legislativă a permis importarea autoturismelor fără plata taxelor vamale şi a TVA-ului pentru majorarea capitalului social al firmelor. Aceasta împreună cu o politică adecvată de marketing şi o publicitate agresivă au făcut posibil ca Škoda să fie maşina importată cu cel mai mare număr de vânzări pe primul semestru al anului. În timp, Compexit Trading SRL şi-a câştigat pe deplin încrederea clienţilor.

Începând din luna mai 1998, de când importul autoturismelor din Grupul Volkswagen a fost preluat de către Porsche România, iar Compexit Trading S.R.L. a rămas în permanenţă unul dintre cei mai puternici dealeri din afara capitalei. Conform strategiei economice a firmei, profitul obţinut în această perioadă a fost folosit în totalitate în vederea dezvoltării: au fost demarate lucrările pentru construirea unui sediu propriu nou, au fost deschise alte firme în domeniul auto sau conexe acestui domeniu.

Societatea este membră a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România. APIA - a luat fiinţă în 1994 şi reuneşte azi cele mai importante societăţi din domeniul automobilului: producătorii naţionali, importatorii de autovehicule precum şi alte firme de renume din domeniul pieselor şi accesoriilor auto sau al lubrifianţilor.

Sediul firmei este situat în partea de vest a municipiului Cluj Napoca. Accesul la reţeaua de drumuri naţionale este facil, societatea fiind situată pe Calea Turzii, importantă arteră de circulaţie .

Activităţile efectuate de societate poluează aerul şi apa în limitele admise de Agenţia pentru Protecţia Mediului iar firma a obţinut Avizul de protecţie a mediului.

Pentru sediul central şi clădirea situată în Calea Turzii nr.223 spaţiilor închiriate, depozitele, atelierele şi show-room, sunt asigurate toate utilităţile necesare: energie electrică, apă potabilă şi industrială, gaz metan iar acestea provin din reţelele Municipiului Cluj Napoca.

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE

În conformitate cu contractul de societate şi cu modificările intervenite ulterior, Compexit Trading S.R.L.desfăşoară în principal următoarele activităţi:

 comerţ cu autovehicule;

 întreţinerea şi repararea autovehiculelor (fără reparaţiile executate în întreprinderi organizate de tip industrial);

 reparaţii de autovehicule executate în întreprinderi organizate de tip industrial;

 comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule;

 activităţi de testări şi analize tehnice;

 alte activităţi.

În mod indiscutabil, punctul forte al activităţii firmei îl constituie comerţul cu autovehicule şi activităţile de întreţinere şi reparaţie. Continuându-şi tradiţia, Compexit Trading SRL este unul dintre cei mai buni dealeri din România, atât ca nivel al vânzărilor, cât şi în privinţa calităţii service-ului oferit.

Viziunea firmei Compexit Trading SRL este de a oferi clienţilor servicii si produse auto complete, de la autoturisme la piese, de la service la accesorii, de calitate superioară şi într-o evoluţie pozitivă continuă şi astfel să asigure pe termen lung un viitor tuturor angajaţilor, asociaţilor şi partenerilor implicaţi în afacere.

Misiunea firmei este să construiască, dezvolte şi perfecţioneze continuu competenţele sale în sfera serviciilor şi produselor auto, astfel încât să devină alegerea naturală pentru cumpărarea, întreţinerea, repararea şi reînnoirea parcului de autoturisme în Cluj şi judeţele învecinate.

Preview document

Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 1
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 2
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 3
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 4
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 5
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 6
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 7
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 8
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 9
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 10
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 11
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 12
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 13
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 14
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 15
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 16
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 17
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 18
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 19
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 20
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 21
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 22
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 23
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 24
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 25
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 26
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 27
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 28
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 29
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 30
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 31
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 32
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 33
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 34
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 35
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 36
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 37
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 38
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 39
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 40
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 41
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 42
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 43
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 44
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 45
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 46
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 47
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 48
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 49
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 50
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 51
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 52
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 53
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 54
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 55
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 56
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 57
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 58
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 59
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 60
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 61
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 62
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 63
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 64
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 65
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 66
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 67
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 68
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 69
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 70
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 71
Diagnosticul rentabilității și riscului la Compexit Trading SRL - Pagina 72

Conținut arhivă zip

  • anexe disertatie 2008.xls
  • diagnostic renatbilitate risc Compexit Trading.doc

Alții au mai descărcat și

Rentabilitatea și

INTRODUCERE Creştererea gradului de complexitate a activităţii economice a întreprinderilor, in contextul mecanismelor pietei, are implicatii...

Politici manageriale de creștere a rentabilității

INTRODUCERE Managementul performant al unei intreprinderi care isi desfasoara activitatea intr-un mediu concurential necesita adoptarea unor...

Analiza indicatorilor economico-financiari la SC Silvana SA Cehu-Silvaniei

Capitolul I PREZENTAREA GENERALĂ A S.C SILVANA S.A. CEHU-SILVANIEI 1.1 CONSTITUIREA S.C SILVANA S.A. CEHU-SILVANIEI S.C. SILVANA S.A....

Analiza Diagnostic SC Turism Felix SA

1. SINTEZA ANALIZEI DIAGNOSTIC A SC TURISM FELIX SA 1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. TURISM FELIX S.A A. Elemente de identificare a) Denumire:...

Analiza-diagnostic în Turismul Rural

INTRODUCERE Studiul realităţii economice impune un demers specific care să integreze viziunea clasică, bazată pe cunoaşterea relaţiilor de...

Analiza Diagnostic a Rentabilității la SC Flexa Truck SRL

INTRODUCERE Astăzi concurenţa are un rol foarte important în viaţa de zi cu zi, fie că este vorba de planul economic, social, politic sau...

Analiza diagnostic a activității Oltchim SA

INTRODUCERE În contextul relaţiilor economiei de piaţă, diagnosticul activităţii economice a întreprinderii este una din funcţiile de bază ale...

Analiza financiară a firmei SC Alfar SA - Arad

1.1. ELEMENTE DE IDENTIFICARE 1. Denumirea : S.C. ALFAR S.A. Arad; 2. Sediul social: C. Zimandului, nr. 3, Arad; 3. Telefon/fax: 057/234512 4....

Ai nevoie de altceva?