Studiu Tehnico-economic si Intocmirea Planului Strategic pentru SC Collini SRL

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta disertatie trateaza Studiu Tehnico-economic si Intocmirea Planului Strategic pentru SC Collini SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 76 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioan Ruja

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Economie

Cuprins

ARGUMENT.4
CAP. I : SITUAŢIA ACTUALĂ A FIRMEI.6
I.1 GENERALITĂŢI.6
I.2 MISIUNEA ŞI VIZIUNEA.7
I.3 STRUCTURA FIRMEI.8
I.3.1 STRUCTURA MANAGERIALĂ.8
I.3.2 STRUCTURA DE PRODUCŢIE.8
I.3.3 AMPLASAREA MAGAZINULUI.8
I.3.4 DESIGN-UL EXTERIOR.9
I.3.5 DESIGNU-UL INTERIOR.9
I.3.6 FLUXUL MĂRFURILOR.10
I.4. SPAŢIILE MAGAZINELOR ŞI ERGONOMIA.11
I.4.1 PROMOVAREA MĂRFURILOR ÎN INTERIORUL MAGAZINELOR.12
I.4.2 DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE CONSUMATORILOR.12
I.5 REZULTATE ECONOMICO-FINANCIARE.12
I.6. INDICATORI.13
I.6.1 INDICATORI DE ACTIVITATE.18
I.6.2 INDICATORI MACROECONOMICI.19
I.7. REZULTATE TEHNICE.19
I.8 SONDAREA OPINIEI CLIENŢILOR.21
I.8.1 PRELUCRARE ŞI ANALIZĂ DATE . INTERPRETAREA REZULTATELOR .23
I.9 ANALIZA SWOT.24
I.9.1 DETERMINAREA EŞANTIONULUI.32
I.10 CONCLUZII.41
CAP. II : ANALIZA MEDIULUI DE AFACERI.43
II.1 SEGMENTAREA STRATEGICĂ.43
II.2 VIZIUNEA ECHIPEI DE CONDUCERE.43
II.3 ANALIZA MEDIULUI EXTERN.44
II.4 ANALIZA MEDIULUI INTERN.44
II.5 RELAŢIA MEDIU INTERN- MEDIU EXTERN.45
CAP.III : ELABORAREA ŞI ANALIZA ALTERNATIVELOR STRATEGICE.46
III.1 DEFINIREA, REDEFINIREA MISIUNII ŞI A OBIECTIVELOR.46
III.2 FUNDAMENTAREA DECIZIILOR STRATEGICE.47
III.3 DEFINITIVAREA PLANULUI STRATEGIC.48
CAP. IV : ANALIZA TEHNICĂ.50
IV.1 LINII DIN DOTARE.50
IV.1.1 CARACTERISTICI TEHNICE ALE LINIILOR.51
IV.2 GESTIUNEA DEŞEURILOR.58
IV.3 GESTIUNEA SUBSTANŢELOR TOXICE ŞI PERICULOASE.59
IV.4 MONITORIZAREA ACTIVITĂŢII.59
IV.5. PRINDEREA, ÎNCĂRCAREA ŞI TRANSPORTUL PĂSĂRILOR VII.60
IV.5.1. RECEPŢIA-AGĂŢAREA PĂSĂRILOR.60
IV.6.SORTARE-AMBALARE.62
IV.7.TRANSPORTUL ŞI IGIENA.63
IV.8.CONSERVAREA CĂRNII PRIN AFUMARE.65
IV.9.NORME DE PROTECŢIA MUNCII.66
CAP. V : CONCLUZII FINALE.69
BIBLIOGRAFIE.71
ANEXA I .72
ANEXA II.75

Extras din document

ARGUMENT

În secolul XXI tehnologia cheie este legată de colectarea, prelucrarea şi distribuirea informaţiei. Printre alte realizări, am asistat secolul trecut la instalarea reţelelor telefonice mondiale, la invenţia radioului şi a televiziunii, la naşterea şi creşterea nemaivăzută a industriei de calculatoare şi la lansarea sateliţilor de comunicaţii. Datorită progresului tehnologic rapid, aceste domenii converg în ritm rapid, iar diferenţele între colectarea, transportul, stocarea informaţiei dispar pe zi trece. Organizaţii cu sute de birouri răspândite pe o arie geografică largă aşteaptă în mod curent să poată examina printr-o simplă apăsare de buton chiar şi echipamentele lor cele mai îndepărtate. Pe măsură ce posibilităţile noastre de a colecta, prelucra şi distribui informaţia cresc tot mai mult, cererea pentru o prelucrare şi mai sofisticată a informaţiei creşte şi mai rapid.

Întrepătrunderea dintre domeniul calculatoarelor şi cel al comunicaţiilor a avut o influenţă profundă asupra modului în care sunt organizate sistemele de calcul. „Modul cum culegi, administrezi şi foloseşti informaţia face din tine un câştigător sau un înfrânt în viaţă”, aşa subliniază Bill Gates rolul actual al sistemelor de calcul în viaţa noastră a tuturor. Pe plan mondial este unanim recunoscut faptul ca orice activitate modernă, eficientă are la bază tehnica de calcul. Această afirmaţie a devenit de fapt o axiomă. În ţările dezvoltate, toate domeniile în care lucrează omul, începând cu industria şi comerţul, ajungând până la munca de birou şi învăţământ, cuprinzând medicina, transporturile şi chiar arta, sunt cel puţin sprijinite de utilaje şi aparate moderne, între care calculatoarele ocupă un loc de frunte. În ceea ce priveşte calculatoarele, în ultimul deceniu s-a conturat tot mai clar o tendinţă nouă: trecerea de la sistemele mari şi mini la calculatoare personale (microcalculatoare). Acestea şi-au demonstrat din plin eficienţa: posibilitatea utilizării în cele mai variate domenii, viteza mare de lucru, adaptabilitate la cerinţele celor mai diverşi utilizatori, etc.

Lucrarea de faţă, „Studiul tehnico-economic şi întocmirea planului strategic pentru S.C.COLLINI S.R.L.” realizată la sfârşitul perioadei de perfecţionare profesională şi cercetare în cadrul cursului de masterat, consider că se încadrează în contextul celor exprimate mai sus. Doresc să fac dovada gradului de pregătire, datorită cunoştinţelor dobândite şi asimilate în timpul anilor de studiu. Se spune că e inutil să opreşti scurgerea timpului şi că cel mai bine este să înveţi să mergi în aceeaşi direcţie cu el. Succesul deplin nu este asigurat atunci când priveşti dinspre tine spre ceea ce e în jurul tău, ci atunci când priveşti dinspre mediul în care exişti şi acţionezi către eul tău.

Lucrarea prezentă este structurată în cinci părţi distincte a căror capitole reprezintă etapele procesului de planificare strategică atât la nivelul superior al corporaţiei, cât şi la cel al unităţii strategice.

CAPITOLUL I

SITUAŢIA ACTUALĂ A FIRMEI

SC.COLLINI.SRL este o societate cu gestiune proprie şi personalitate juridică română fiind înregistrată în Registrul Comerţului la numărul J11/130/2006. Sediul societăţii şi implicit al punctului de lucru, este situat în partea de Vest a României în oraşul Bocşa, strada Republicii, nr. 63, judeţul Caraş-Severin.

Fabrica de ambalaje din polietilenă este un punct de lucru din cadrul SC.COLLINI.SRL, (ANEXA nr.1) o societate cu capital integral privat, înfiinţată în anul 1992. Ambalajele sunt confecţionate din polietilenă de înaltă şi joasă densitate şi se adresează atât industriei (folii de diverse dimensiuni, saci), agriculturii (folii pentru solar), cât şi comerţului oferind saci de gunoi menajeri, pungi pentru congelator, diverse sacoşe.

Activitatea societăţii cuprinde pe lângă producerea ambalajelor şi creşterea şi vânzarea puilor de carne şi a mezelurilor sub marca „Banat Bun”. Capitalul social subscris este 10.200 RON.

I.1 GENERALITĂŢI

SC.COLLINI.SRL are ca activitate procesul de schimb de mărfuri de vânzare, acest proces de schimb de mărfuri este o miniafacere personală: comercializarea produselor alimentare şi nealimentare. Avantajul zonei în care sunt amplasate magazinele (ANEXA nr.1) constituie faptul că există consumatori de toate vârstele şi toate categoriile sociale. Concurenţii direcţi care reprezintă practic principali competitori sunt: Kaufland, Billa, Profi, Carrefour, Mona Lisa.

SC.COLLINI.SRL pe lângă mijloacele materiale şi băneşti cu care este dotată cuprinde şi un anumit număr de oameni ai muncii care sunt grupaţi şi fixaţi pe posturi, ceea ce se reflectă în structura organizatorică a unităţii. În cadrul SC.COLLINI.SRL pentru fiecare magazin oamenii muncii se grupează astfel (având în vedere că în Reşiţa sunt cinci magazine):

• patron- unul singur pentru toate magazinele;

• contabil- unul singur pentru toate magazinele;

• şef magazin- doi şefi pentru un singur magazin;

• lucrător comercial- şase oameni pentru un singur magazin;

• frigotehnist- unul singur pentru toate magazinele.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Tehnico-economic si Intocmirea Planului Strategic pentru SC Collini SRL.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „EFTIMIE MURGU” REŞIŢA FACULTATEA DE INGINERIE INGINERIA ŞI MANAGEMENTUL SISTEMELOR DE PRODUCŢIE