Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive

Disertație
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 150 în total
Cuvinte : 55934
Mărime: 963.95KB (arhivat)
Publicat de: Alin Varga
Puncte necesare: 12

Cuprins

  1. Introducere 1
  2. capitolul 1: FUNDAMENTELE TEoRETIcE ALE MANAGEMENTULUI 6
  3. 1.1. Definitii ale managementului 6
  4. 1.2. Functiile managementului general 19
  5. 1.3. Metode generale de management 21
  6. 1.3.1.Principiile managementului 21
  7. 1.3.2. Sistemul de management 22
  8. 1.3.3. concepte teoretice privind metodele generale de management 22
  9. capitolul 2: PARTIcULARITATI ALE MANAGEMENTULUI IN SPoRT 48
  10. 2.1 Necesitatea dezvoltarii managementului sportiv 49
  11. 2.2 Managementul organizatiilor sportive 53
  12. 2.3 Particularitatile resurselor umane 55
  13. Capitolul 3: CONTRIBUTIA MANAGEMENTULUI PARTICIPATIV LA IMBUNATATIREA MANAGEMENTULUI ACTIVITATII SPORTIVE 103
  14. Capitolul 4: CONTRIBUTII CU PRIVIRE LA IMBUNATATIREA MANAGEMENTULUI ACTIVITATII SPORTIVE LA NIVELUL GRUPULUI SCOLAR ,,MIRON NICOLESCU" GIURGIU 131
  15. Bibliografie 147
  16. Concluzii 150

Extras din disertație

Managementul ca proces stiintific de organizare si conducere a unitatii sportive, indiferent de importanta, marimea sau nivelul la care se situeaza aceasta, de competentele si raspunderile ce revin persoanei aflata in functie, presupune existenta unor specialisti capabili sa raspunda cerintelor activitatii de manager.

In acceptiunea actuala, managerul este persoana sau personalitatea care intruneste calitati de tehnician, jurist, ecomonist, sociolog, psiholog, insotite de o serie de aptitudini umane, care au darul sa favorizeze relatiile cu subalternii sau partenerii externi, in vederea asigurarii conditiilor pentru indeplinirea obiectivelor stabilite.

In plan relational si functional, managerul se afla intr-un sistem de atributii si raspunderi, ceea ce reclama atat cunoasterea profunda a problematicii teoretico-metodice a activitatii sportive, cat si a bazelor generale ale managementului care trebuie sa aiba notiuni de psihologie, sociologie, logica, drept, de protectie sociala,, de igiena, de economie si de administratie.

Prin pozitia si rolul care-i revin, prin atributiile si raspunderile sale, managerul reprezinta persoana care prin actiunile si deciziile sale determina in mare masura realizarea programelor si obiectivelor unitatii sportive.

La o analiza atenta si exigenta a calitatilor care se cer intruchipate in persoana managerului, acestea se impart in doua mari categorii:

- calitati subiective;

- abilitati specifice continutului activitatii

Prima categorie de calitati sunt determinate de cunostintele manageriale, deprinderile, caracterul si educatia persoanei in cauza. In aceasta categorie pot fi incluse si inteligenta, energia, perspicacitatea, spiritul de initiativa, capacitatea de a lua decizii, stabilitatea emotionala, intuitia, supletea intelectuala, receptivitatea, sinceritatea, bunavointa, integritatea, spiritul de dreptate.

De asemenea, in aceasta categorie pot fi incluse si spiritul de disciplina, devotamentul fata de unitate, spiritul de raspundere.

Managerul trebuie sa dea dovada de initiativa, fermitate,,,, perseverenta, independenta si stapanire de sine, autocontrol, sinceritate, seriozitate, incredere in sine.

Pe de alta parte, in continutul activitatii, managerul trebuie sa demonstreze priceperi specifice, cunostinte de specialitate si generale si capacitate de a lucra cu factorul uman.

In indeplinirea atributiilor sale, managerul trebuie sa demonstreze ,o seama de insusiri care sunt absolut indispensabile in vederea indeplinirii cu eficienta a rolului de conducere.

Insusirile care se cer managerului se impart in doua categorii:b#%l!^+a?

- insusiri generale - imaginatie, putere de prevedere, flexibilitate, autorespectul, autoincrederea, speranta, capacitate de formulare a ideilor;

- insusiri de colaborare - tactul, bunatatea, amabilitatea, atitudinea corecta, exigenta, comunicarea, camaraderia etc.

In domeniul aplicativ al activitatii sportive se urmareste valorificarea aptitudinilor individului intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie, avand ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri si obtinerea victoriei. Sportul este un fenomen de amploare, capabil sa declanseze energii umane si sa mobilizeze resurse materiale si financiare ce pot fi greu comparate cu cele din alte domenii ale vietii sociale, evolutia sa din ultimele decenii, transformandu-l treptat intro industrie complexa, cu efecte economice si sociale asupra comunitatii umane.

Sportul si managementul sportiv au nevoie de constientizare sociala si responsabilitate in teorii, tehnici, stiluri si metode de management. intelegerea sportului si managementului sportiv ajuta la dezvoltarea unor conceptii sanatoase ale responsabilitatii si actiunilor decizionale.

Sportul presupune o selectie atenta, o pregatire stiintifica deosebita si obtinerea unor performante maxime in competitii, ajuta la formarea si perpetuarea unor valori ca: fairpla?-ul, munca, sacrificiu, loialitate si nu in ultimul rand disciplina.

Din ce in ce mai multi manageri realizeaza astazi ca investitia in resursele umane le poate aduce castiguri substantiale pe termen lung. cei ce nu vor intelege suficient de repede aceasta idee risca sa iasa de pe "piata" incet, dar sigur pentru ca managementul resurselor umane reprezinta "coloana vertebrala" a unei companii, are o legatura directa cu productivitatea, cu performanta si cu succesul.

Managerul este cel mai important personaj al organizatiei, indiferent de ipostazele in care se afla: director general, presedinte, director executiv, vicepresedinte, director de departament, antrenor, etc. ?cesta exercita procese de management cu intensitati variabile, in functie de pozitia ierarhica pe care o ocupa in configuratia structurala a organizatiei, adicaadopta decizii prin care influenteaza deciziile si actiunile altor persoane.

Necesitatea aprecierii personalului sau a evaluarii performantelor in munca, indiferent de domeniul de activitate a dus la elaborarea a numeroase metode si tehnici de apreciere a personalului sau la aparitia sistemelor de evaluare a performantelor. Evaluatorul va judeca performanTa in raport cu obiectivele propuse. metodele de evaluare aplicate trebuie sa conduca la producerea de informatii relevante in raport cu ceea ce se urmareste in evaluare. o evaluare corecta ofera sanse egale tuturor angajatilor, plaseaza toti candidatii in conditii egale fara a defavoriza sau avantaja pe unii sau pe altii. Evaluarea si controlul trebuie efectuate sistematic, sa se desfasoare cu autoritate si competenta, spre a conduce la imbunatatirea activitatii sportive prin cresterea eficientei si eficacitatii.

Metodele de conducere trebuie sa urmareasca utilizarea eficienta a mijloacelor si instrumentelor de munca, cresterea eficientei activitatii sportive, realizarea obiectivelor si solutionarea echitabila a problemelor, afirmarea personalitatii angajatilor, cresterea gradului de integrare a lor in organizatia sportiva si cresterea satisfactiei in munca.

Bibliografie

M. Bruhn,.Marketing, Editura Economica, Bucuresti, 1999;

Dănăiaţă I. - Note de curs;

Dănăiaţă I., Pârjol N. - conducerea unităţilor din industrie, construcţii şi transporturi, Universitatea de Vest Timişoara, 1980;

Drucker P. - The Age of Discontinuity, New York, 1970;

Dumitrescu M. - Introducere în management şi management general, Editura Eurounion, oradea, 1995;

Ph. Kotler, Managementul marketingului, Editura Teora, Bucuresti, 1997;

Kuehl charles, ş.a. - Small Business Planning and management, Second Edition, Grand Hill, 1990;

Manolescu A., Lefter V. - Managementul resurselor umane, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti, 1995;

Maslow A. - A Theory of Human Motivation, Psychological Review, vol. 50, 1943;

Mathis R., Nica P., Rusu c. - Managementul resurselor umane, Editura Economică, Bucureşti, 1997;

Mitrea, D.,(2000) -Marketingul sportiv. Ed. Ex.Ponto constanta;

Nicolescu o., Verboncu I. - Management, Editura Economică, Bucureşti, 1995;

Nicolescu o. - Management comparat, Editura Economică, Bucureşti, 1997;

Nicolescu o. (coordonator) - Sisteme, metode şi tehnici manageriale ale organizaţiei, Editura Economică, Bucureşti, 2000;

oprisan V., (2002) - Marketing si comunicare in sport. Ed.Uranus, Bucuresti;

Philip K.(1997) – Managementul marketingului;

Sashkin M. - Participative management is an ethical imperative, 1984;

Stăncioiu I., Militaru Gh. - Management-Elemente fundamentale, Editura Teora, 1998

Ţăran N. - Managementul inovaţiei, Editura Anacord, Timişoara, 1995;

Voicu, V.,(2005) – Legislatie, management si marketing in educatie fizica si sport;

Vroom V., Yetton P. - Leadership and Decision Making, University of Pittsburg Press, 1993;

Zorlenţan T., Burduş E., - Managementul organizaţiei, Editura Economică, căprărescu G. Bucureşti, 1998;

Shank, M.D., (2005), Sport Marketing. A Strategic Perspective, Ed. a IIIa, New Jersey, Editura Prentice Hall, Pearson Education;

Beju, Liliana Dana (2000) - Bazele teoriei sistemelor, Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Sibiu;

Burduş, Eugen (2007) - Fundamentele managementului organizaţiei, Editura Economică, Bucureşti;

constantinescu, Paul (1999) - Modelarea unitară a genezei şi dezvoltării sistemelor, Editura Tehnică, Bucureşti;

constantinescu, Paul (1990) – Sinergia şi geneza sistemelor, Editura Tehnică, Bucureşti; cristea, Ioana (2000) – Management sportiv – compendiu, Editura Ex. Ponto, constanţa; Drucker, F. Peter (2004) – Managementul viitorului, Editura ASAB, Bucureşti;

Dumbravă, Ionel (2001) – Managementul general, Editura Fundaţiei România de mâine, Bucureşti;

Katz, Daniel, Kahn, L. Robert (1966) – Psihologia socială a organizaţiilor, New York;

Wiley Lock, Dennis (2000) – Management de proiecte, Editura codecs, Bucureşti;

Maliţa, Mircea (1972) – Aurul cenuşiu – eseuri rostite, Editura Dacia, Bucureşti;

Marcu, Vasile (1980) – Revista de Educaţie Fizică şi Sport, nr. 6, p. 12, Pentru o abordare sistemică în cercetarea educaţiei fizice şi sportului;

Marolicaru, Mariana (1992) – Abordarea sistemică în educaţie fizică, Editura Universităţii din cluj-Napoca, cluj-Napoca;

Nicolescu, ovidiu, Verboncu, Ion (1999) – Management ediţia a III a revizuită, Editura Economică, Bucureşti;

Purcărea, Ana, Niculescu, constantin, constantinscu, Dumitru (2002) – Management. Elemente fundamentale, Editura Niculescu, Bucureşti;

Stăncioiu, Ion, Militaru, Gheorghe (1998) – Management. Elemente fundamentale, Editura Teora, Bucureşti;

Verzea, Ion, Gabriel, Marc, Richet, Daniel (1999), Managementul activităţii de mentenanţă, Editura Polirom, Bucureşti.

Preview document

Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 1
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 2
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 3
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 4
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 5
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 6
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 7
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 8
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 9
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 10
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 11
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 12
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 13
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 14
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 15
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 16
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 17
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 18
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 19
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 20
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 21
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 22
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 23
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 24
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 25
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 26
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 27
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 28
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 29
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 30
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 31
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 32
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 33
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 34
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 35
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 36
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 37
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 38
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 39
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 40
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 41
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 42
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 43
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 44
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 45
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 46
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 47
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 48
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 49
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 50
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 51
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 52
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 53
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 54
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 55
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 56
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 57
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 58
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 59
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 60
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 61
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 62
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 63
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 64
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 65
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 66
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 67
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 68
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 69
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 70
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 71
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 72
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 73
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 74
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 75
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 76
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 77
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 78
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 79
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 80
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 81
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 82
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 83
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 84
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 85
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 86
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 87
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 88
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 89
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 90
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 91
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 92
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 93
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 94
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 95
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 96
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 97
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 98
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 99
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 100
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 101
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 102
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 103
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 104
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 105
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 106
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 107
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 108
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 109
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 110
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 111
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 112
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 113
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 114
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 115
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 116
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 117
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 118
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 119
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 120
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 121
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 122
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 123
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 124
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 125
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 126
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 127
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 128
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 129
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 130
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 131
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 132
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 133
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 134
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 135
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 136
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 137
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 138
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 139
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 140
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 141
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 142
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 143
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 144
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 145
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 146
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 147
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 148
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 149
Contribuții cu privire la îmbunătățirea managementului activității sportive - Pagina 150

Conținut arhivă zip

  • Contributii cu privire la imbunatatirea managementului activitatii sportive.doc

Alții au mai descărcat și

Motivație și performanță în muncă - Studiu în cadrul organizațiilor școlare

Introducere Ideea de bază care m-a călăuzit în elaborarea lucrării a fost aceea de a realiza nu numai o analiză teoretică a managementului...

Managementul Lecției în Instituțiile de Învățământ Primar

INTRODUCERE Şcoala românească contemporană este preocupată să găsească soluţiile cele mai potrivite si eficiente din punct de vedere pedagogic,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Apariția Managementului

Cuvantul management deriva din latinescul manus (mana) si reprezinta, ca expresie literara manevrare. Managerul este cel ce se ocupa cu manevrarea,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Management General

1. Prezentare generală Managementul, ca ştiinţă are un obiect de studiu specific. Obiectul de studiu al ştiinţei managementului îl reprezintă...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?