Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului

Disertație
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 9590
Mărime: 89.44KB (arhivat)
Publicat de: Valeria Ciobanu
Puncte necesare: 13
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Ghiran
Este o lucrare de dizertatie prezentata in cadrul Universitati Tehnice .

Extras din disertație

Pentru a putea analiza Mangamentul Industriei Hoteliere din zona Brasovului, trebuie sa localizam orasul, atat din punct de vedere istoric cat si geografic, astfel conform istoriei:Brasov (germana: Kronstadt, maghiara: Brassó) a fost si este resedinta si totodata cel mai mare oras al judetului Brasov, Transilvania, între 8 septembrie 1950 si 24 decembrie 1960 s-a numit Orasul Stalin, dupa Iosif Stalin, si a fost capitala Regiunii Stalin. A fost declarat municipiu la 17 februarie 1968. Atestat pentru prima data în anul 1234 în asa zisul "Catalogus Ninivensis" orasul îsi întinde existenta istorica pana în vremurile îndepartate ale epocii neolitice si a bronzului, gâsindu-se urmele unor asezari omenesti în zona dealurilor Melcilor si Sprenghi. Aflat între marile trecatori ale Carpatilor (Bran, Predeal, Oituz, Buzau) Brasovul devine înca în urma cu 700 de ani un punct de legatura între Transilvania, Tara Româneasca si Moldova, precum si cu centrul Europei si Orient si totodata un puternic centru mestesugaresc, comercial si cultural. Astazi Brasovul este unul din principalele centre economice, culturale si sportive ale tarii, fiind totodata si un important centru turistic si un oras al monumentelor istorice.

Fiind înconjurat din trei parti de munti, Brasovul a constituit un loc perfect pentru construirea unei cetati. Astfel, orasul vechi înfiintat de Cavalerii Teutoni în 1211 este unul din putinele orase din Evul Mediu care s-a conservat atat de bine în negura vremurilor.

Dupa anul 1960 se construiesc mijloacele de transport prin cablu, mecanic, la inceput telescaune pe urma telecabine si in cele din urma telegondole.

În prezent, Brasovul este un oras privilegiat; între granitele lui putem sa ne bucuram

de crestele semete ale muntilor Postavaru, Bucegi, Piatra Mare, de Muntele Tâmpa si de una din cele mai râvnite statiuni din România - Poiana Brasov. Monumentele istorice si edificiile religioase întalnite pe strazile Brasovului îti ofera prilejul unei veritabile calatorii în timp.

Ca si amplasament Judetul Brasov este intersectat de paralela 46º latitudine nordica ce trece prin localitatile Jibert si Ormenis. Meridianul de 25º longitudine estica strabate judetul prin municipiul Fagaras.

Situat între 45°23'13" - 46°12'12" latitudine nordicã si 24°6'11" longitudine esticÎ. Întins pe o suprafata de 536309 ha, judetul Brasov reprezinta 2,3 % din suprafata României.

Brasov, capitala judetului, cu o populatie de Populatie totala : 588360 locuitori din care în mediu urban locuiesc aproximativ 435156 locuitori, iar în mediu rural aproximativ 153204 locuitori. .

Sub aspect fizico-geografic, judetul Brasov se afla la jonctiunea a trei mari unitati naturale: Carpatii Orientali, Carpatii Meridionali si Podisul Transilvaniei, de unde rezulta o pronuntata complexitate si diversitate în trasaturile geologice si geomorfologice, reflectata în clima, ape, soluri, vegetatie si fauna.

Granitele dinspre sud ale judetului urmeaza curba celor mai înalti munti din Carpati: Bucegi, Ciucas si Fagaras, unde sunt situate lacurile glaciale Urlea si Podragul.

Relieful coboara gradual spre nord printr-o arie de dealuri alpine pâna la platoul Bârsa, ca în cele din urma, dincolo de râul Olt, sa creasca din nou spre marginea de sud a platoului transilvânean.

La nord se învecineaza cu judetele Mures si Harghita, la sud Arges, Dambovita si Prahova, la est Covasna si Buzau, iar la vest judetul Sibiu.

În total, relieful muntos ocupa circa 40% din suprafata judetului, iar cel depresionar si deluros circa 60%. Juxtapunerea masivelor muntoase si sesurile depresionare ale Fagarasului si Brasovului creeaza contraste altimetrice si clinometrice, scotând si mai mult în relief aceste masive, afirmându-se spectaculos în liniile peisajului geografic. Diferenta maxima de nivel (2144m) se înregistreaza în extremitatea sud-vestica a judetului (2544m în varful Moldoveanu si 400m în talvegul Oltului, la iesirea din judet).

În ansamblul miscarii turistice din Romania, judetul Brasov ocupa locul II (dupa judetul Constanta), constituind cea mai importanta si frecventata zona sub aspectul turismului cu caracter montan, concentrand totodata o mare diversitate de obiective turistice. Amploarea deosebita a activitatii turistice a fost determinata aici de numerosi factori.

Este vorba în primul rand de potentialul turistic natural, de o spectaculozitate si diversitate, precum si de patrimoniul cultural-istoric , alcatuit din obiective variate ce au si o certa valoare turistica.

Un alt factor l-a constituit faptul ca judetul Brasov se înscrie într-un vast teritoriu de interes turistic în imediata apropiere a altor zone cu un important flux turistic: Valea Prahovei, culoarul Bran-Rucar, zona Sibiu-Valea Oltului, bazinul Oltului superior cu frecvente statiuni balneo-climaterice (Covasna, Tusnad, Malnas, etc).

Judetul Brasov concentreaza în limitele sale munti impunatori, plante si animale ocrotite, rezervatii naturale de arbori si pajisti, chei, statiuni balneo-climaterice, conditii pentru practicare sporturilor de iarna, etc. Raurile, lacurile, mlastinile îmbogatesc atractia turistica a cadrului natural, diversificand oferta pentru turism (agrement, pescuit, vegetatie specifica, interes cinegetic).

Preview document

Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 1
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 2
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 3
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 4
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 5
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 6
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 7
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 8
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 9
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 10
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 11
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 12
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 13
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 14
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 15
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 16
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 17
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 18
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 19
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 20
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 21
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 22
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 23
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 24
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 25
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 26
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 27
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 28
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 29
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 30
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 31
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 32
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 33
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 34
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 35
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 36
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 37
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 38
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 39
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 40
Managementul Industriei Hoteliere în Zona Brașovului - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Managementul Industriei Hoteliere in Zona Brasovului.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Managementul relaților cu clienții în servicii - SC Vas Alimcom SRL

INTRODUCERE Managementul relaților cu clienții reprezintă un subiect dezbătut pe larg în manualele și trainingurile de specialitate, păstrarea...

Analiza cost-beneficiu în evaluarea proiectelor de dezvoltare locală

Capitolul 1. Introducere “Cu privire la Afacerea care are atât de multă Importanţă pentru tine, deşi tu îmi ceri Sfatul, nu pot, din lipsă de...

Aplicarea managementului prin obiective în organizațiile de servicii

INTRODUCERE Tema acestei lucrări de licență o constituie “Aplicarea managementului prin obiective în organizațiile de servicii”, o temă de...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Managementul serviciilor hoteliere. dezvoltarea turistică - factor de progres economic - studiu de caz Hotel Ambient

INTRODUCERE Urmărirea unei calităţi superioare a produselor şi infrastructurilor turistice nu trebuie să provoace o diminuare a competitivităţii...

Teorii Generale cu Privire la Managementul Hotelier

Teorii generale cu privire la managementul hotelier Capacitatile de cazare în industria hoteliera, continut si clasificare Într-o zona, statiune,...

Amenajarea Teritorială a Municipiului Brașov

1. CONTEXTUL NATURAL SI SOCIO-ECONOMIC AL ORASULUI BRASOV 1.1. Localizare Brasov, capitala judetului cu acelasi nume, cu o populatie de 311.059...

Ai nevoie de altceva?