Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA

Disertație
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 9 fișiere: doc, ppt
Pagini : 57 în total
Cuvinte : 13564
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Publicat de: Mihai M.
Puncte necesare: 11
Facultatea de Management-Marketing
Universitatea Romano-Americana, Bucuresti

Cuprins

  1. Capitolul I-Prezentarea companiei S.C. DOMO S.A.1
  2. 1.1.Descrierea societății.1
  3. 1.2.Misiunea companiei.3
  4. 1.3.Auditul de marketing.5
  5. Capitolul II-Analiza mediului de marketing.11
  6. 2.1.Mediul extern.11
  7. 2.1.1.Macromediul.11
  8. 2.1.2.Micromediul.13
  9. 2.2.Mediul intern.18
  10. 2.3.Analiza SWOT.20
  11. 2.4.Strategii de piață.22
  12. Capitolul III-Organizarea mixului de marketing în cadrul S.C. DOMO S.A.24
  13. 3.1.Politica de produs.24
  14. 3.2.Politica de preț.29
  15. 3.3.Politica de distribuție.31
  16. 3.4.Politica de promovare.31
  17. 3.4.1.Publicitatea.32
  18. 3.4.2.Promovarea vânzărilor.33
  19. 3.4.3.Relațiile publice.34
  20. 3.4.4.Forțele de vânzare.35
  21. Capitolul IV-Concluzii și propuneri.36
  22. BIBLIOGRAFIE

Extras din disertație

Capitolul I -Prezentarea companiei S.C. DOMO S.A

1.1.Descrierea societății

Domo este liderul pieţei de electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România, cu peste 125 de magazine deschise în toate judeţele din țară. Domo oferă clienţilor săi o gamă variată de produse, la cele mai mici prețuri, punându-le la dispoziţie un sistem de finanţare generos și flexibil, cu cea mai mică dobândă și cele mai mici rate. Acest sistem facilitează accesul tuturor categoriilor de consumatori la produse și echipamente de înaltă calitate necesare confortului zilnic.

Grupul Domo cuprinde lanțul de magazine Domo, Discover@Domo , firma de logistică și transport 8TIM, compania de distribuție și vânzari en-gross Italromtex și Complet Electro Serv, ce se axează pe service și producție de sisteme IT.

Domo colaborează cu un număr însemnat de furnizori, fiind singurul retailer de profil care are în portofoliu o gamă extinsă de produse aparținând unor mărci, precum Philips, Panasonic, Sony, Thomson, Daewoo, Whirlpool, Arctic, Bosch, Siemens, Electrolux, Zanussi, Ariston, Indesit, Rowenta, Tefal, Braun etc. De asemenea, Domo comercializează pe piață din România 3 mărci proprii: Teletech (TV, DVD), Cata (hote și calorifere), Davio (linie PC & medii de stocare) și este distribuitor exclusiv al mărcilor Sanyo, Rotel, Ariete, Cata, Petra, Iner.

Domo este singurul retailer din România care se încadrează în categoria întreprinderilor foarte mari, conform Topului Naţional al Firmelor realizat de Camera de Comerț și Industrie a României și a Municipiului Bucureşti (CCIRB) pentru anul 2009.

Conform datelor oficiale raportate de Ministerul Finanţelor Publice, Domo a fost, în 2009, cea mai performantă companie în domeniul comercializării produselor electronice, electrocasnice și IT&C din România, înregistrând o rată a profitului de 4,6 la sută la o cifră de afaceri de 145 milioane de euro.

Istoria firmei Domo începe în anul 1995, când un grup de tineri ambițioși demarau un program de comercializare și service pentru televizoare second-hand. Ideea lor a avut la bază solicitarea crescândă de aparatură electronică, fie ea și la mana a doua, mai ales că până în 1995 puțini erau cei care aveau în casă un televizor color sau o combină audio.

La scurt timp, firma face pași importanți în sensul dezvoltării ei, astfel că în 1996 se realizează distincția clară între comerțul de tip retail și prestările de servicii în perioada de garanție. Cu acest prilej, a apărut conceptul de specializare a magazinelor, pe anumite produse, de exemplu electrocasnice-electronice (având în vedere că, în acea perioadă, piața era inundată de magazine care vindeau în sistem de consignație).

A urmat apoi o perioadă, între anii 1998-1999, când Domo și-a dezvoltat o rețea proprie in principalele orașe ale țării, deschizând 50 de magazine, ca urmare a cererilor mari de produse electronice și electrocasnice.

Din cauza inflației excesive și a dobânzilor bancare ridicate, firma a intrat într-un proces de restructurare, în cadrul căruia s-a pus problema manageriatului pe principiile rentabilității, a analizei centrului de profit și pierderi. Acesta a fost momentul in care firma a început să se preocupe și de dezvoltarea unor alte activități cum sunt: vânzările en gros, transporturile etc., astfel că în anul 2000 a luat ființă Grupul de companii Domo, care cuprinde: rețeaua de magazine Discover@Domo ,destinate vânzării produselor electronice, electrocasnice și de confort; firma 8TIM, cu profil de logistică și transport; firma de distribuție Italromtex.

Rezultatele creării acestui grup, complex prin varietatea activităților desfășurate, nu au întârziat să apară. Datorită propriilor resurse, Domo a reușit să deschidă incă 22 de magazine, care sunt, conform declarațiilor reprezentanților firmei, mult mai bine profilate și amenajate.

Având în vedere amploarea pe care, cu efort și perseverență, a dobândit-o, noul grup și-a propus drept principal obiectiv să ofere clienților săi confortul și satisfacția, creând o nouă strategie de retail. Prin această strategie se promovează o ofertă variată și completă de produse electronice și electrocasnice, pornindu-se de la principiul varietate prin diversitate și prezentând tehnica de ultimă oră, cele mai recente creații ale unor mărci renumite în domeniu.

Produsele pe care Domo le propune clienților săi sunt o combinație de succes între inovație și calitate.

Pornind de la faptul că firma a fost înființată cu capital integral privat, trebuie să menționăm că, în cei zece ani de existență, a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, evoluând continuu pe piața de produse electronice și electrocasnice.

Pe scurt:

1995: Compania Domo este înființată cu capital integral privat.

1995: Primul magazin Domo este inaugurat la Târgu Mureș. Magazinul este specializat pe comercializarea produselor electrocasnice și electronice.

1998 - 1999: Domo își dezvoltă rețeaua, deschizând peste 50 de magazine în toate orașele importante ale țării.

2000: Domo se restructurează datorită problemelor pieței (inflație, dobânzi bancare excesive etc). Domo înglobă activități de retail, wholesaler, transporturi, service etc.

2001: Domo își externalizează serviciile. Grupul Domo ia naștere, ce cuprinde rețeaua de magazine Domo, firma de logistică și transport 8TIM, și firma de distribuție și vânzari en gros Italromtex.

2002: Domo este o companie mai puternică și eficientă în urma restructurărilor. Compania inaugurează 22 de magazine noi.

2003: Dezvoltarea rețelei continuă, la sfârșitul anului aceasta numărând 84 de magazine.

2005: Domo cunoaște o creștere vertiginoasă și deține cea mai mare rețea de magazine cu acoperire natională .Domo, liderul pieței de profil in România, înregistrează vânzări de peste 115 milioane Euro.

2006: Domo lansează Go@Domo primul electrocomplex din România, în București. Discover@Domo este un concept de avangardă care reprezintă un nou standard pe piață produselor electronice, electrocasnice, IT&C, muzică și film, multimedia. Anul 2006 este cel care marchează momentul de maximă importanță pentru Domo. Compania devine lider pe piața eletrocasnicelor, detronând supremația Flanco.

2007: Grupul Domo se extinde in continuare, ajungând la peste 125 de magazine Domo și 8 electrocomplexuri Discover@Domo. Domo își face publică intenția de a vinde un pachet minoritar din acțiunile companiei și planurile de extindere pe piețele din estul Europei.

Bibliografie

Anghel Dan Laurențiu- Business to Business, Editura ASE, 2009;

Balaure Virgil- Marketing, Editura Uranus, anul 2002;

Boboc, Ion, Comportament organizaţional şi managerial, Editura Economică, Bucureşti, 2003

Ciocîrlan Doinița- Managementul strategic ,Bucureşti , Editura Universitară, 2009;

Cohen, William A. The marketing plan. Hoboken, Editura John Wiley & Sons, 2006;

Diaconescu, Mihai. Marketing. Bucureşti: Editura Universitară, 2005;

Emilian, Radu, Fundamentele Managementului Firmei, Bucureşti, Editura ASE, 2004;

Kotler, Philip. Marketing de la A la Z: 80 de concepte pe care trebuie să le cunoască orice manager, Editura Codecs, anul 2004;

Kotler, Philip; Armstrong, Gary. Principiile marketingului. Ed. a 3-a. Bucureşti: Editura Teora, 2004;

Kotler, Philip; Trias de Bes, Fernando. Marketing lateral: noi tehnici pentru descoperirea ideilor de succes, Editura Codecs, anul 2003;

Manole, Victor. Marketing. Bucureşti: Editura ASE, 2001;

Pîrcălabu, Cristian- Efectele globalizării asupra strategiilor de marketing pe piața financiar românească, .Bucureşti: ASE, 2007;

Ursachi, Ioan, Management.Ediţia a II-a, Bucureşti, Editura ASE, 2004

Zait Adriana – Elemente de Marketing direct, Editura Economică, Bucureşti 2000;

Prezentarea Domo de la Zilele Biz, decembrie 2009;

Numărul 56 (50/2010) al revistei Business Magazin;

www.domo.ro

www.capital.ro

www.flanco.ro

www.cosmo.ro

www.altex.ro

Preview document

Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 1
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 2
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 3
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 4
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 5
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 6
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 7
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 8
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 9
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 10
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 11
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 12
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 13
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 14
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 15
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 16
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 17
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 18
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 19
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 20
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 21
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 22
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 23
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 24
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 25
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 26
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 27
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 28
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 29
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 30
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 31
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 32
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 33
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 34
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 35
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 36
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 37
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 38
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 39
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 40
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 41
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 42
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 43
Organizarea mixului de marketing în cadrul DOMO SA - Pagina 44

Conținut arhivă zip

  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • cap 1.doc
  • cap 2.doc
  • cap 3.doc
  • cap 4.doc
  • cuprins disertatie.doc
  • grafic uby.doc
  • power point dis laurentiu.ppt
  • prima pagina.doc

Alții au mai descărcat și

Marketing Muzeal

Marketingul muzeal reprezintă un domeniu de activitate foarte slab dezvoltat la noi în ţara. De altfel, acest tip de activităţi, şi aici putem să...

Mixul de Marketing la Mcdonald's

INTRODUCERE Ultimele decenii ale acestui secol a impus un nou concept, marketing, folosit cu o mare frecvenţă atât în teorie cât şi în practica...

Strategii de marketing în instituții culturale - centrul cultural Pitești

CAPITOLUL I. CONCEPTE FUNDAMENTALE PRIVIND MARKETINGUL CULTURAL 1.1 Delimitări conceptuale şi evoluţia marketingului cultural În literatura de...

Strategia de marketing direct a organizației - studiu de caz Today Advertising

INTRODUCERE Marketingul direct eficient depinde, mai mult decât orice, de capacitatea noastră de a percepe cât mai bine nevoile consumatorilor,...

Mixul de Marketing

Introducere Relatiile marketingului cu activitatile comerciale rezulta din conditionarea reciproca a celor doua coordonate cererea si oferta, care...

Desfășurarea activității de marketing în cadrul SC Termolux SRL - Vaslui

Cap. 1 Prezentarea generala a firmei Infiintata in 1997 in municipiul Vaslui, SC Termolux SRL are ca obiect de activitate comercializarea si...

Cas1 de expediție Dacoma Car

DACOMA CAR este o societate cu capital integral privat, fondata in 1992 in Galati, Casa de Expeditii in transporturi internationale de marfuri...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?