Rolul Programelor de Promovare la SC Zumzi SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta disertatie trateaza Rolul Programelor de Promovare la SC Zumzi SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 38 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Rus Alin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Stiintele Comunicarii

Extras din document

Motto:

„Whatever you do in life will be insignificant, but it’s very importand to do it, because nobody else will!”

Mahatma Gandhi

INTRODUCERE

Lucrarea de fata serveste drept lucrare de diplomă pentru masteratul de Relații Publice, din cadrul Universitatii „Babeș Balyai” din Cluj Napoca.

Așadar, în cele ce urmează voi discuta despre o campanie de promovare de tip online, aplicată pe compania SC Zumzi Srl – companie în cadrul căreia ocup postul de account manager la nivel national.

Până să discutăm despre partea practică aș dori să reamintesc în primă fază, câteva elemente principale și teoretice ale relațiilor publice, definiții și teorii pe care le-am studiat și în cadrul aceleași facultăti: Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul aceleași universități.

Aceste elemente sunt esențiale pentru a reaminti, așa cum am spus mai sus, excat ceea ce reprezintă relațiile publice și care sunt rolul acestora în ziua de azi, într-o companie și nu numai.

În a doua parte a introducerii voi defini câteva elemente principale legate de subiectul central și anume: site-ri de reduceri colective , urmând ca studiul de caz să fie aplicat pe o campanie de promovare de tip online.

CAPITOLUL I

DEFINIŢIA ŞI EVOLUŢIA RELAŢIILOR PUBLICE

1. Definirea termenului de Relaţii Publice

Apariţia relatiilor publice au loc în secolul XX, dar cu toate acestea având radăcini vechi în istorie.

Termenul de relaţii publice a fost folosit prima dată de Thomas Jefferson, iar cu sensul de activitate de relaţii publice de o comanie americană de telegraf. Importanţa activităţii de relaţii publice a fost subliniată din secolul XVIII de W. Fox, care a atenţionat Parlamentul de importanţa ei, spunând că guvernanţii vor trebui să se supună opiniei publice. Principalii practicanţi au fost Ivy Lee şi Eduard Bernais.

În ultimele decenii această specializare a cunoscut o ascensiune vertiginoasă: în anul 2000 existau aproximativ 140.000 de practicieni în relaţii publice în SUA.

Termenul de relaţii publice a fost folosit destul de devreme li de către un avocat american pe nume Dorman Eaton în anul 1882. Utilizănd acest termen, Eaton s-a adresat auditoriului de la Şcoala de avocatură Yale, în lucrarea “The Public Relations and Diuties of the Legal Profession”, şi totodată a dat o definiţie a termenului care se enunţă în felul următor: “acţiunea de a satisface şi de a mulţumii oamenii” .

Edward L. Bernays, considerat alături de Ivy Lee părintele relaţiilor publice moderne, este unul dintre întemeietorii relaţiilor publice care în 1923 a scris prima carte consacrată acestui domeniu, fiind vorba de „Crystalizing Public Opinion” („Cristalizarea opiniei publice”). Astăzi, în bibliografia de relaţii publice există mai mult de 16.ooo de titluri.

Desori apare confuzia dintre relaţii cu publicul şi relaţii publice ele fiind activităţi total diferite, sau dintre marketing şi relaţii publice, publicitate şi relaţii publice, manipulare şi relaţii publice ş.a.m.d.

Relaţiile publice sunt practicate în instituţiile guvernamentale, precum şi în organizaţii non-guvernamentale, în firme, în asociaţii civice, în instituţii bancare, în instituţii educaţionale, culturale etc. Ele interferează, prin unele tehnici, cu alte tipuri de activitate, cum ar fi: marketingul, reclama, publicitatea, afacerile publice etc.

Ceea ce fac specialiştii de relaţii publice, ne este explicat prin cea mai buna definiţie dată de revista profesională Public Relations News: „(...) funcţie de conducere care evaluează atitudinile publicului, apropie politicile şi procedurile unui individ sau ale unei organizaţii de interesele publicului, planifică şi execută un program de acţiune pentru a câştiga înţelegerea şi acceptarea publicului”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul Programelor de Promovare la SC Zumzi SRL.docx