MIPFL

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma MIPFL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Agronomie

Extras din document

Prelucrarea preliminara a leg si fructelo

- op de prelucr preliminara se relizeaza pt modif structurii prod, eliminarea componetelor necomestibile sau pt extragerea componetelor cu valoare nutritiva.

- se folosesc echipamente, masini si intal care relizeaza fie divizarea prod, fie eliminare semintelor, a samburilor, a epicarpului sau alte componente inutilizabile.

Masini si echipamente pt divizarea leg si fruct.

a. comsideratii generale – divizare consta in modif vol individual al particulelor prin actiuni de natura mencanica sau hidromec. Este o op care permite accelerarea unor procese ulterioare de prelucr, obtinerea unor dimens acceptabile ale componentelor sau faciliatea comercializarii. Pt prod aflate in st solida, divizarea se realizeaza prin taiere, tocare, spargere, sfaramare, macinare, sdrobire, dezintegrare. La prod in satare lichida divizarea se face prin pulverizare si emulsionare.

b. Masini pt taierea leg si fruc – masini echipate cu discuri oriz sau vert pe care se monteza cutite cu muchie continua sau profilate.

Fig( schema de principiu a unei masini de taiat lewg si fructe)

Inaltimea h la care este dispusa muchia fata de supr discului poate fi reglatra cu aj unor dist calibrate, ia influentand val grosimii fragmentului. La turatii de cca 75-100 rpm, fortele centrifuge deplaseaza prod catre zona extrema a masinii, asfle incat carcasa preseaza prod pe disc realizandu-se taierea integrala a prod. Pt rezolvarea aspectelor energetice pt fiecare prod se det exp o rezistenta specifica de taiere <f>= N/cm cu ajutorul caruia se poate det f rezistenta totala Fr= bftm

b- lungimea fragmentului

t- grosimea taisului

Masinile de tipul acesta pt tubercule si radacinoase

La taierea radacinilor de sfecla rosie, telina sau morcovi, se utiliz

Fisiere in arhiva (1):

  • MIPFL.doc

Alte informatii

super copiutze la ultimele 4 cursuri