Subiecte Agronomie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Agronomie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Agronomie

Extras din document

CURS 1 CLASIFICAREA MATERIALELOR FERTILIZANTE SI A PRODUSELOR DE UZ SANITAR:

INGRASAMINTE FOL. IN AGRICUL.:DEF.ingrasamintele sunt subs.de natura organica sau minerala care se aplica pt completarea necesarului de elemente nutritive a plantelor,in scopul sporirii productiei,imbunatatirii calitatii acesteia si mentinerii cresterii fertilitatii solului.

Ingras.organice sunt:-gunoiul=resturi din activitatea gospodareasca; -gunoiul de grajd:-ingras.verde; -dejectii lichide.

Ingras.chimice se impart in mai multe categorii:-dupa nr.elementelor continute; -dupa felul elementului continut; -dupa starea de agregare.Ingras.solide sunt cu azot,fosfor,potasiu,complexe.Ingras.lichide.contin macroelemente NPK si microelemente:Zn,B,Cu,Mn. Se impart in ingrs.lichide extraradiculare si radiculare.

Amendamentele sunt subst care se incorporeaza in sol avand drept scop corectarea insusirilor fizice,chim,si biologice ale solului.;se folosesc pt corectarea aciditatii,saraturii si imbunatatirea stucturii solului.

PRODUSE DE UZ FITOSANITAR- PESTICIDE: Utilizarea pesticidelor omologate in:-combaterea.buruienilordin culturile agricole: erbicide;-combaterea daunatorilor vegetali la culturile agric.:fungicide; -combaterea daunatorilor animali la culturile agricole:insecticide.

CURS 2 MASURI PRIVIND TRANSPORTUL,MANIPULAREA,DEPOZITAREA SI UTILIZAREA PESTICIDELORSI A INGRAS.CHIMICE

PESTICID DEF:orice subst.chimica sau combinatie de subst chim.cunoscute sub denumirile generice de bactericide,fungicide,insecticide,acaricide,nematocide,raticide,erbicide care se utilizeaza in agricultura si silvicultura pt tratamente fitisanitare ce vizeaza prevenirea si combaterea bolilor,daunatorilor si buruienilor si tratarea materialului semincer,dezinfectia,dezinsectia si deratizarea spatiilor de depozitare a produselor agricole.

PRODUS DE UZ FITOSANITAR:orice produs din categoria celor definite mai sus,conditionat si ambalat in vederea prezentarii,vanzarii si utilizarii.

SUBSTAN.ACTIVA:componenta sau componentele care intra in compozitia unui produs de uz fitosanitar. Produsele de uz fitosanitar se incadreaza in urm. grupe:-grupa I:produse extreme de toxice; -grupa II:produse puternic toxice; -grupa III:produse moderat toxice; -grupa IV:produse cu toxicitate redusa.

Reguli de respectat la depozitarea prod.de uz fitosanitar:-depozitarea si pastrarea produselor de uz fitosanitar se vor face in magazii sau incaperi destinate si special amenajate; -incaperile de distribuire vor avea asigurata ventilatia naturala necesara; -produsele de uz fitosan. care se pot autoaprinde se pastreaza pe palete in strat de 2,3 saci;

-este interzisa incalzirea cu sobe a magaziilor de produse de uz fitosanitar; - in magazii produsele se depoziteaza pe sortimente; -produsele de uz fitos.din grupa I si II de toxicitate vor fi depozitate separate;sunt interzise odihna,fumatul,servirea mesei,consumarea bauturilor de catre personalul folosit la prepararea solutiilor sau la stropiri,pe locul unde se prepara solutia.

CURS 3 FERTILIZAREA CULTURILOR AGRICOLE

FERTILIZAREA reprez. un mijloc de suplimentare a nevoilor plantelor, in azot,fosfor,potasiu,microelemente si alte subst. necesare acestora prin aplicarea ingrasamintelor.

In functie de momentul aplicarii ingras. fertilizarea poate fi:-de baza sau inainte de semanat,care asigura elemente nutritive plantei pe intreaga perioada de vegetatie; -la semanat care are ca scop asigurarea plantelor cu elemente nutritive la inceputul perioadei de vegatatie; -faziala,complementara sau in cursul vegetatiei, prin care se completeaza necesarul plantelor in elem.nutritive la anumite faze de vegetatie,faze critice sau cu consum mai mare de elem.nutritive.

Dupa modul de aplicare a ingras. fertilizarea poate fi: -prin imprastiere la suprafata solului;localizat pe rand,o data cu semanatul sau cu lucrarile mecanice de intretinere; -cu apa de irigare; -extraradiculara sau foliara.

In otogenia plantelor se disting 3 perioade de consum,corespunzatoare unor cerinte metabolice diferite:-perioada critica a nutritiei,care coincice cu primele faze de crestere si dezvoltare; -perioada consumului maxim,cand elementele minerale sunt absorbitecu maximum de eficienta; -perioada descresterii consumului de elemente nutritive,care se inregistreaza in faza maturarii fructelor si acumularii subst.de rezerva.

INGRAS.COMPLEXE-sunt produse industriale care contin 2 sau mai multe elem.nutritive.Se folosesc la toate plantele si la toate plantele si la toate tipurile de sol,la fertilizarea de baza,la preg.pat.germinativ.

INGRAS.FOLIARE-sunt ingras.complexe lichide,fara presiune,care poarta in compozitia lor macroelemente(N,P,K,Mg) si o serie de microelemente(Zn,B,Cu,Mo,Mn).

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte Agronomie.doc