Intrebari Examen PSI

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Intrebari Examen PSI.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 53 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Capitolul I

1. Care sunt principiile sistemului?

Teoria sistemelor arată că sistemele au următoarele 3 principii: coordonabilitate, incompatibilitate, optimalitate şi incertitudine.

Coordonabilitatea ne arată ca reglarea centralizată a unui sistem complex, dacă ea este posibilă, nu este avantajoasă, datorită proceselor ce trebuie să fie reglate, a contradicţiilor şi a neliniarităţii lor.

Incompatibilitatea, arată căci cu cât complexitatea sistemului este mai mare, cu atât scade posibilitatea de a-l descrie în mod riguros.

Optimalitatea, arată că dacă un subsistem al uni sistem complex nu este optimal în relaţiile sale cu celelalte subsisteme, atunci nici sistemul complex nu mai este optimal.

Incertitudinea ne relevă că într-un sistem complex, starea unui subsistem şi interacţiunea sa cu celelalte subsisteme poate fi simultan determinată numai până la un anumit grad de acurateţe.

2. Care sunt felurile integrarii- (5)

Integrarea genetică, care se bazează pe capacitatea sistemului, pe lângă ce de organizare, să aibă şi pe cea de autogenerare.

Integrarea prin constrângere, poate fi întâlnită la toate nivelurile de organizare a materiei, inclusiv la cele economice.

Integrarea prin dependenţă, se referă la elementele unui sistem care continuă să rămână în cadrul lui, pentru că depind, într-un fel sau altul de alte elemente.

Integrarea la alegerea, constă în posibilitatea elementelor de a alege sistemul căruia să-i aparţină.

Integrarea la întâmplare, se referă la posibilitatea elementelor de a face parte dintr-un sistem sau altul, pe baza unei întâmplări.

3. Cum pot fi organizate elementele sistemului?

Elementele sistemului pot fi organizate în serie, paralel sau în circuit închis.(3)

Organizarea în serie, dacă un element B al sistemului, ce urmează elementului A, poate fi influenţat de acesta, atunci elementul B poate fi reglat de elementul A.

Organizarea paralelă, oferă posibilitatea ca elementul A să poată înlocui sau compensa o eventuală defecţiune a elementului B.

Organizarea în circuit, constă în facilitatea ca un element B, care a fost influenţat de un element A, să influenţeze la rândul lui elementul A, deci îl poate corecta.

4. Care este definitia sistemului informational?

Sistemul informaţional este un ansamblu organizat de resurse: materiale, de personal, date, mijloace şi proceduri de culegere, memorare, prelucrare şi comunicare a informaţiilor, precum şi circuitele informaţionale utilizate.

5. Care sunt cele trei subsisteme ale sistemului informational?

Un sistem se poate descompune în trei subsisteme diferite, astfel:

- subsistemul operaţional sau condus, unde se desfăşoară fenomenele şi procesele ce au rolul de a trata şi transforma nişte elemente;

- subsistemul decizional sau de conducere, cu funcţia de a coordona ansamblul activităţilor în funcţie de obiectivul general şi de subobiectivele derivate;

- subsistemul informaţional sau de măsură, ce are rolul de a evidenţia desfăşurarea fenomenelor şi proceselor caracteristice subsistemului condus cât şi al sistemului de conducere.

Sistemul informaţional face legătura între sistemul de conducere şi sistemul condus (operaţional) şi este subordonat sistemului de conducere.

6. Care sunt fazele ciclului prelucrarii datelor?

Funcţionarea unui sistem informaţional presupune următoarele activităţi (5):

o Faza de culegere a datelor

o Pregatirea datelor

o Prelucrarea datelor

o Intretinerea fisierelor

o Obtinerea informatiilor de iesire

7. Cum este definita informatia?

Informatia reprezinta datele transformate sub forma semnificativa pentru persoana receptoare si o valoare reala pentru deciziile si actiunile acesteia.

8. Care sunt componentele sistemului economic c3- (pag 26)

9. Cum se defineste sitemul integrat?

Sistemul integrat este acela în care activitatea economică e considerată un tot unitar şi în care informaţiile de bază provenite de la sectoarele de activitate sunt prelucrate în toate felurile considerate utile şi se folosesc apoi la nivelurile de conducere în vederea planificării, executării şi a efectuării controlului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Intrebari Examen PSI.doc