Sisteme de stingere cu spuma si aer comprimat Waterous Pneumax CAFS

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Sisteme de stingere cu spuma si aer comprimat Waterous Pneumax CAFS.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Conform părerii specialiştilor din industria modernă de accesorii, utilaje şi instalaţii de stingere a incendiilor, acest sistem Waterous/Pneumax CAFS (Compressed Air Foam System) reprezintă viitorul stingerii incendiilor. Acest sistem prezintă multe avantaje şi beneficii.

În plus, faţă de sistemele de acelaşi tip, ale firmelor competitoare, acest sistem este echipat cu un sistem automat de balansare a presiunii.

Un alt avantaj al acestui sistem este acela că dă operatorului posibilitatea să lucreze cu alte trei opţiuni pentru stingerea incendiilor pentru a acţiona echipamentele de descarcerare:

1. CAFS poate fi utilizat ca un sistem normal de stingere normal cu apă, atunci când nu este nevoie de spumă;

2. Operatorul poate acţiona cu spumă aeromecanică, fără aer comprimat;

3. Sistemul poate furniza, în acelaşi timp, spumă acţionată de aer sub presiune;

4. O altă utilizare este aceea de acţionare cu aer comprimat a echipamentelor de descarcerare.

Majoritatea acestor sisteme CAFS sunt fabricate în Statele Unite. Acesta este motivul pentru care Compania Waterous, lider în fabricarea de pompe, accesorii, valve, hidranţi, transmisii speciale şi alte echipamente pentru pompieri, în SUA încă din 1886, a devenit şi lider în tehnologia CAFS.

Tehnologia CAFS este ultima descoperire în domeniul industriei pentru securitatea la incendiu. Ne-a luat ceva timp pentru a sensibiliza pompierii din SUA în ceea ce priveşte eficacitatea acestei tehnologii. Acum, majoritatea dintre ei nu concep să lucreze fără CAFS.

Spuma de clasă A este mult mai uşor de utilizat şi mult mai eficientă decât apa normală. Sistemele CAFS, când sunt utilizate cu spumă de clasă A devin de şapte ori mai eficiente ca atunci când sistemul utilizează apa normală, deci pompierii pot stinge incendiile de şapte ori mai repede. Deci diferenţa dintre utilizarea spumei şi a apei este foarte mare.

Spuma de clasă A este mai uşoară, ca greutate, şi foarte uşor de utilizat, în comparaţie cu apa. De asemenea, spuma nu este poluantă şi face ca apa să devină mult mai eficientă. Poate fi utilizată la aproape toate tipurile de incendiu.

Utilizând sistemul CAFS şi spuma de clasă A, servanţii pompieri nu sunt foarte solicitaţi fizic, deoarece furtunul umplut cu spumă aeromecanică comprimată este foarte uşor de manevrat. CAFS este de asemenea o soluţie mult mai bună pentru protecţia bunurilor.

Când utilizăm sistemul CAFS, greutatea liniei de furtun este de aproximativ 10% din greutatea furtunului când se utilizează apa normală. Aceasta înseamnă o reducere colosală a extenuării fizice a servanţilor.

Când stingem incendiile în clădiri cu apă, există întotdeauna pericolul ca plafonul să se prăbuşească datorită greutăţii apei refulate. Utilizând spuma de clasă A aşa ceva nu se va întâmpla niciodată, deoarece utilizăm mult mai puţină apă pentru stingerea incendiului, datorită eficienţei sistemelor CAFS.

Din ce în ce mai mult pompierii din toată lumea încep să realizeze faptul că nu vor avea nevoie de pompe de înaltă presiune dacă vor utiliza sistemele Waterous/Pneumax CAFS.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de stingere cu spuma si aer comprimat Waterous Pneumax CAFS.doc