Sisteme de stingere cu spumă și aer comprimat Waterous Pneumax CAFS

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 2184
Mărime: 31.43KB (arhivat)
Publicat de: Codin Petrescu
Puncte necesare: 3

Extras din notiță

Conform părerii specialiştilor din industria modernă de accesorii, utilaje şi instalaţii de stingere a incendiilor, acest sistem Waterous/Pneumax CAFS (Compressed Air Foam System) reprezintă viitorul stingerii incendiilor. Acest sistem prezintă multe avantaje şi beneficii.

În plus, faţă de sistemele de acelaşi tip, ale firmelor competitoare, acest sistem este echipat cu un sistem automat de balansare a presiunii.

Un alt avantaj al acestui sistem este acela că dă operatorului posibilitatea să lucreze cu alte trei opţiuni pentru stingerea incendiilor pentru a acţiona echipamentele de descarcerare:

1. CAFS poate fi utilizat ca un sistem normal de stingere normal cu apă, atunci când nu este nevoie de spumă;

2. Operatorul poate acţiona cu spumă aeromecanică, fără aer comprimat;

3. Sistemul poate furniza, în acelaşi timp, spumă acţionată de aer sub presiune;

4. O altă utilizare este aceea de acţionare cu aer comprimat a echipamentelor de descarcerare.

Majoritatea acestor sisteme CAFS sunt fabricate în Statele Unite. Acesta este motivul pentru care Compania Waterous, lider în fabricarea de pompe, accesorii, valve, hidranţi, transmisii speciale şi alte echipamente pentru pompieri, în SUA încă din 1886, a devenit şi lider în tehnologia CAFS.

Tehnologia CAFS este ultima descoperire în domeniul industriei pentru securitatea la incendiu. Ne-a luat ceva timp pentru a sensibiliza pompierii din SUA în ceea ce priveşte eficacitatea acestei tehnologii. Acum, majoritatea dintre ei nu concep să lucreze fără CAFS.

Spuma de clasă A este mult mai uşor de utilizat şi mult mai eficientă decât apa normală. Sistemele CAFS, când sunt utilizate cu spumă de clasă A devin de şapte ori mai eficiente ca atunci când sistemul utilizează apa normală, deci pompierii pot stinge incendiile de şapte ori mai repede. Deci diferenţa dintre utilizarea spumei şi a apei este foarte mare.

Spuma de clasă A este mai uşoară, ca greutate, şi foarte uşor de utilizat, în comparaţie cu apa. De asemenea, spuma nu este poluantă şi face ca apa să devină mult mai eficientă. Poate fi utilizată la aproape toate tipurile de incendiu.

Utilizând sistemul CAFS şi spuma de clasă A, servanţii pompieri nu sunt foarte solicitaţi fizic, deoarece furtunul umplut cu spumă aeromecanică comprimată este foarte uşor de manevrat. CAFS este de asemenea o soluţie mult mai bună pentru protecţia bunurilor.

Când utilizăm sistemul CAFS, greutatea liniei de furtun este de aproximativ 10% din greutatea furtunului când se utilizează apa normală. Aceasta înseamnă o reducere colosală a extenuării fizice a servanţilor.

Când stingem incendiile în clădiri cu apă, există întotdeauna pericolul ca plafonul să se prăbuşească datorită greutăţii apei refulate. Utilizând spuma de clasă A aşa ceva nu se va întâmpla niciodată, deoarece utilizăm mult mai puţină apă pentru stingerea incendiului, datorită eficienţei sistemelor CAFS.

Din ce în ce mai mult pompierii din toată lumea încep să realizeze faptul că nu vor avea nevoie de pompe de înaltă presiune dacă vor utiliza sistemele Waterous/Pneumax CAFS.

Preview document

Sisteme de stingere cu spumă și aer comprimat Waterous Pneumax CAFS - Pagina 1
Sisteme de stingere cu spumă și aer comprimat Waterous Pneumax CAFS - Pagina 2
Sisteme de stingere cu spumă și aer comprimat Waterous Pneumax CAFS - Pagina 3
Sisteme de stingere cu spumă și aer comprimat Waterous Pneumax CAFS - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Sisteme de stingere cu spuma si aer comprimat Waterous Pneumax CAFS.doc

Alții au mai descărcat și

Autospecială pentru intervenții calamități

AUTOSPECIALA PENTRU INTERVENŢII LA ACCIDENTE COLECTIVE ŞI CALAMITĂŢI Necesitatea conceperii şi achiziţionării acestei autospeciale aflată în...

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?