Elemente de Arhitectura

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Elemente de Arhitectura.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Arta

Extras din document

1.Sis. trilitic=sis. care constă în utili.a 3 ele. distincte, un lintou, rezemate pe 2 blocuri verticale.

2.Paleolitic superior= Locuirea nu se imbunataseste semnificativ,insa apar primele manifestari de arta,adica sunt executate primele desene pe pereti si tavanul Pesterilor

3.Tholos=Este o constructie cu un plan circulat,acoperit cu o cupola realizata prin retrageri successive ale blocurilor de piatra cu pina la o treime din lungime lor,pina la inchiderea cupolei.

4.Megaron=Reprezintă construcţia realitată din blocuri de cărămidă cruda,cu formă rectangulară,cu două încaperi nedicomandate,avînd la intrare un spaţiu de mici dimesiuni.,numit Ante.

5. La cilivizatia Minoica=La inceput constr. Sunt din lemn,apoi sunt inlocuite cu structure din piatra sau caramida.Constr,cu 2-3 niveluri,cu numarul incaperilor pina la 40.

6.Arh.Megalitica=Sistemul utilizat s enumeste DOLMEN.Masivele de piatra certicala se numeste menhire,iar incidiile rezultate se numesc CROMLECH.

7.Arh.Mesopotamiei=Ramura de realizare ese ziguratul.Un turn cu m.multe niveluri si retrageri successive fiecare volum avind o inaltine diferita.Inaltimi ar fi incepind de la baza 12 m,5m,3m. Programul de arhitectulra care sta la baza conceptie palatului Mesopotamian este casa de locuit mesopotaniana,adica cea cu curte interioara.

8.Desen.

9.Templele Egiptene=Este alcatuit dintro serie de spatii inchisedeschise asezate dea lungul unei axe in sis.telescopic,adica spatiile parcurse sunt din ce in ce mai mici.Componentele fiind: Curtea de intrare,sala hipostila,Altarul.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elemente de Arhitectura.doc