Asigurari Facultative

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Asigurari Facultative.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Asigurari

Extras din document

ASIG FACULTATIVE

Asigurarile facultative sunt în general asigurari de viata si asigurari de sanatate.

Asigurarile de viata sunt cele mai frecvente: Persoanele care se asigura trebuie sa aiba între 16 si 65 de ani. Sumele se stabilesc în functie de cererea asiguratului si în limitele prevazute de actele normative. La calcularea primei de asigurare se are în vedere suma asigurata, durata pentru care se încheie asigurarea, precum si vârsta asigura-tului. Ea este direct proportionala ca marime cu vârsta asiguratului si cu suma asigurata.

Asigurarea de deces

Pe un termen limita, asiguratorul se obliga sa plateasca suma asigurata daca asiguratul va deceda în aceasta perioada. Daca nu se întâmpla evenimentul tragic, la expirarea contractului asiguratorul este exonerat de raspundere.

În situatia asigurarii pe viata cu termen nelimitat, dar pâna la o data stabilita în functie de un eveniment, la ivirea evenimentului, asiguratul primeste suma asigurata. Pentru riscul de deces cauzat de o boala

Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurari Facultative.doc