Comunicatii Date

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Comunicatii Date.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Automatica

Extras din document

RETEAUA PUBLICA DE TELEFONIE COMUTATA

- Prin PSTN (Public Switched Telephone Network) desemnăm Reţeaua Publică de Telefonie Comutată. În fapt, celula care preia un apel pe "mobil" se adresează în final către infrastructura PSTN pentru a realiza legătura la distanţă.

- În legătură cu modul în care PSTN funcţionează trebuie sa explicăm pe scurt cîţiva termeni.

Transmisie. Se referă la faptul că semnalele se propagă pe un canal de comunicaţie. Canalul poate fi analogic sau digital, ghidat sau neghidat, la nivel fizic el poate fi un anume tip de cablu, electric sau bazat pe fibre optice sau electromagnetic, după cum el poate fi un canal destinat pentru legături locale cu trafic mic, sau un canal destinat unui trafic mare la distanţe mari. Aproape toate combinaţiile sînt posibile din punct de vedere tehnologic.

Multiplexarea. În legăturile telefonice locale, între abonat şi centrala sa, pe un cablu se poartă la un moment dat, o singură convorbire telefonică. Pe cablurile cu lăţime mare de bandă, convorbirile sînt multiplexate. Dacă transmisia este de tip analogic, prin tehnici de modulaţie specifice, lăţimea totală de bandă a canalului se împarte în "fîşii", aşa încît unei convorbiri i se alocă pe toată durata ei o anumită fracţiune din lăţimea de bandă a canalului. Multiplexarea în frecvenţă se face conform unor standarde, pe mai multe nivele care formează ierarhia analogică.

Dacă transmisia este de tip digital, atunci multiplexarea se face în timp. După conversia analog digitală a semnalului telefonic, şirul de eşantioane numerice aferent unei convorbiri este trimis pe canal în sloturi de timp bine definite, care se grupează mai departe în cadre. Pe durata unui slot, întreaga lăţime de bandă a canalului aparţine unei singure convorbiri. Multiplexarea în timp se face respectînd standardele ierarhiei digitale.

Comutaţie. Se referă la faptul că o legătură între doi abonaţi ai reţelei se face la cererea şi cu consimţămîntul acestora, pe o durată limitată şi pe baza unui tarif dinainte stabilit. La nivelul abonat - centrală locală, avem de a face cu o comutaţie de circuite, în sensul că circuitele electrice ale abonaţilor sînt legate/dezlegate, prin centrala telefonică, unul de celălalt.

La nivelul comunicaţiilor digitale, între centrale, avem de a face cu comutaţia de pachete. Operaţia are aceeaşi semnificaţie ca şi rutarea în reţelele de calculatoare şi este specifică multiplexării în timp.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicatii Date.doc

Alte informatii

Comunicatii de date. Telefonie, retelistica. Fituica pt cei interesati sau cu materii asemanatoare