Piete de Capital

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Piete de Capital.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Burse

Extras din document

1. Cumpara ieftin si vinde scump. Orice strategie oricat de complicata ar fi se reduce la aceasta axioma.

2. Stabileste parametrii concreti de risc. Se taraduce prin suma pe care un speculatoreste dispus sa o piarda ca nivel absolut sau relativ.

3. Simulari de tranzactii. Determina marimea concreta a contului de tranzactionare. Sugereaza ca inainte de a intra pe piata un speculator trebuie sa se intrebe daca isi poate permite o pierdere serioasa.

4. Alegera contractului potrivit. Este o regula prin care se traduce prin atentia cu care un speculator isi alege contractul pe care il va tranzactiona. El trebuie sa ia in considerare urmatoarele : marimea contractului ; garantiile cerute de bursa ; volatilitatea pretului la marafa de baza.

5. Diversifica. Este o regula esentiala la mg riscului. In loc de la tranzactiona un singur contract si in acest fel sa riste toti banii pe o singura piata, uneori este prudent de a adopta pozitii mai mici pe mai multe piete care nu au o legatura puternica intre ele.

6. Stabileste-ti un plan de tranzactie care sa cuprina aspecte precum :

a)Care este scopul meu in fiecare tranzacte ?

b)Urmaresc anumite nivele ale pretului la care intru pe piata si altele la crae ies de pe piata.

c)Ma concentrez pe evolutia unui anumit indicator ( rata inflatiei ; dob etc)

d)Urmaresc un trend pe o anumita perioadae

e)Ce analiza fac ?

f) Ce tipuri de ordine folosesc ?

7. Tinete bine aminteste ca disciplina este cheia tranzactionarii cu succes pe piata futures. Un speculator nu trebuie sa asculte orice zvonsau remarca ce ar putea sa-i surmineze increderea in planul sau. Daca el a depus o munca serioasa de analiza a pietei si evolutie a pretului el nu trebuie sa schimbe un intreg plan de tranzactionare ca urmare a unor comentarii izolate.

8. Nu exagera cu intrarile si iesitile pe piata. Cu fiecare tranzactie implica plata unui comision, a exagera cu nr. tranzactilor sterile poate determina o compromitere, chiar si unei evolutii favorabile a pretului din cauza costurilor de tranzactionare.

9. Incepe prin simulari de tranzactii prin care speculatorul poate sa se obisnuiasca cu psihologia pietei.

10. Alegeti un bun broker.

Cadrul conceptual

Bursa de valori-e o institutie care asigura publicului mecanisme si proceduri adecvate pt efectuarea continua ordonata, transparenta si si echitabila a tranzactiilor cu valori mibiliare. Bursa de valori constituie piata oficiala, organizata pt negocierea valorilor mobiliare.

Valorile mobiliare : actiuni, obligatiuni, instrumente financiare sau alte titluiri de credit.

Intermediar pt valorile mobiliare – este pers juridica legal autorizata de CNVM (Comisia Nationala de Valori Mobiliare) sa exercite intermedierea in val mobiliare.

Capitalizarea bursiera

a)Val de piata a unei firme data de cursul bursei pt actiunile emise si aflate in posesia actionarilor. Se calculeaza inmultind nr actiunilor existente cu cursul curent al acestora.

b)Indicator al potentialului unei burse se determina prin suma produsului dintre nr de actiuni de un anumit tip si val de piata a actiunilor respective pt toate actiunile tranzactionate la bursa.

Creator de piata ( Market Maker)

c)Memburu al unei burse de valori care face tranzactii in nume si pe cont propriu si are obligatia sa asigure o piata corecta, ordonata si competitiva.

d)O firma care face oferte de vanzare si cerere de cumparare in nume si pe cont propriu pe piata bursiera de negociere.

Tendinta sau Trend este directia ascendenta , descendenta si stationara a unui titlu.

-ascendenta bursa se afla sub semnul taurului

-descendenta bursa se afla sub semnul ursului

ASK- pretul oferit de vanzator in cadrul licitatiilor de pe pietele bursiere

BID- pretul oferit de catre cumparator in cadrul licitatiilor de pe pietele bursiere

Volatilitate- este un indicator de masurare a tendintei fluctuatiilor pretului unui titlu pe o anumita perioada

Volum- este nr de tranzactii efectuate cu un titlu

Analiza Fundamentala – este o metoda de evaluare a valorilor mobiliare bazata pe rezultatele financiare el unei companii si estimarile evolutiei ei viitoare.

Analiza tehnica – este o metoda de evaluare a valorilor mobiliare cu ajutorul analizelor statistice si a volumului pietei, a preturilor si a volumului tanzact

Derivate – sunt instrumente financiare care nu dau dreptul de proprietate asupra unui titlu sau unei marfi ci promisiunea de a deveni proprietar la o anumita data si la un anumit pret

Futures – este o intelegere intre doua parti care convin sa tranzactioneze o marfa la un anumit pret pt o livrare ulterioara. Acest tip de contract se poate vinde sau cumpara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de Capital.doc