ATM

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma ATM.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

CERINTE GENERALE ALE APLICATIILOR MM

Sistemele MM trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

1.Sisteme de prelucrare puternice;

2.Sisteme cu capacitate de stocare mare.

De exemplu, pentru transmiterea de semnal video digital in formate NTSC cu calitate inalta avem nevoie de 250 Mb/s (480 linii x 720 pixeli/linie x 24 biti/pixel pt culoare x 30 cadre/s). In alte aplicatii avem nevoie de mai mult de 1 Gb/s.

3.Sistemele trebuie sa fie capabile sa prelucreze semnale comprimate si necomprimate (imagini de satelit, medicale etc.);

4.Interoperabilitatea aplicatiilor MM - necesitatea standardizarii accesului la inf. MM si standardizarea reprezentarii inf. MM;

5.Scalabilitatea sistemelor MM – performantele metodelor nu trebuie sa se diminueze daca volumul datelor creste;

6.Robustete – performantele sist nu se degradeaza in cazul prel. datelor cu zgomot;

7.Portabilitate – module ale unei aplic. MM pot fi utilizate intr-o alta aplic. MM;

8.Extensibilitate.

Cerintele hardware:

a)Prelucrare in timp real;

b)Proiectare de tip ‘bottom-up’ – in prel. sgn. vizuale se utiliz. un set de operatii simple (operatii a-fine) prin combinarea carora se pot obtine prelucrari complexe;

c)Paralelism – obtinerea unei viteze ridicate;

d)Selectarea tipului caii de date (DSP, RISC).

SISTEME MM INTEGRATE. DIRECTII DE CERCETARE.

Un sistem MM integrat este un sistem care face posibil accesul universal mm la date si, in acelasi timp, acest acces este personalizat.

Directiile de cercetare pt. Realizarea acestor sisteme sunt:

1.Stocarea si accesul datelor – sisteme care nu au intreruperi (hiccups), evitarea intreruperilor -> utilizarea serverelor centralizate, realizarea retelelor distribuite geografic cu astfel de servere;

2.Personalizarea accesului la datele MM si a prezentarii datelor MM – crearea profilelor de utilizator;

3.Accesul la date MM pe baza de continut;

4.Integrarea datelor heterogene si distribuite – crearea limbajelor pt integrarea acestor date si propunerea de noi metode de integrare.

ACCESUL UNIVERSAL LA DATE MM

Accesul universal la date MM se poate face prin intermediul dispozitivelor personale conectate la retea (NA = Network Appliances). NA au putere de calcul < cea a PC-urilor, banda < majoritatea altor dispozitive, format de ecran si software diferite pt fiecare tip in parte.

Exemple de NA: telefon celular inteligent, sisteme interactive.

Accesul universal MM – utilizand oricare dintre NA sa putem obtine, in calitate de clienti, cate o parte semnificativa a inf MM. Pt acest lucru este necesara adaptarea continutului MM.

Adaptarea continutului MM se poate face la client, la nivel de proxy sau la nivel de server.

1.Adaptarea in dispozitivul client – principalele modalitati de adaptare sunt: compresia de imagini, modificarea numarului culorilor.

Dezavantaje: banda redusa a NA => adaptare lenta sau imposibila; producatorul nu are nici un control asupra modului in care continutul original este adaptat/modificat.

2.Adaptarea in proxy – in principal proxy-ul realizeaza op de transcodare = dupa receptionarea cererii clientului, aduna inf ceruta de pe retea si modifica (adapteaza) aceasta inf inainte de a o transmite clientului.

Avantaje: transcodarea este transparenta clientului.

Dezavantaje: producatorul nu poate controla adaptarea => probleme legate de copyright; transcodarea in timp real e dificila in cazul datelor vizuale; sistemele iau in considerare un nr fix de tipuri de transcodari asociate cu un nr fix de NA => transcodare statica.

3.Adaptarea continutului MM in server – se poate realiza prin modificarea serverelor de Wb a.i. sa realizeze transcodare dinamica si sa tina cont de resursele clientilor. Astfel, problemele de mai sus pot fi rezolvate. Un astfel de sistem este sistemul bazat pe infopiramide.

Fisiere in arhiva (1):

  • ATM.doc