Baze de date C6

Imagine preview
(7/10 din 6 voturi)

Aceasta fituica rezuma Baze de date C6.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Calculatoare, Automatica, Inteligenta Artificiala, Limbaje de Programare

Extras din document

2.Nivelul logic al BD

Avem de-a face cu scheme conceptuale formeaza un model unitar al unei aplicatii complexe prin reunirea subschemelor conceptuale numite si scheme ale vederilor aplicatiei. În schemele conceptuale se folosesc aceleasi notiuni ca si la vederi. La acest nivel se fac si schimburi de informatii între între vederi si se realizeaza si schimburile cu nivelul fizic.

Sunt 3 tipuri de modele de BD:1) modelul retea;2) modelul ierarhic;3) modelul relational.În modelul 1 avem de-a face cu entitati si cu relatia între ele care le organizeaza intr-un graf. În modelul 2 ne bazam pe diagrama de tip arbore, la care exista diferite metode de exploatare. Rel. sunt de tipul 1:1 sau 1:n. În 3) avem numai relatii.

3.Nivelul fizic al BD

Avem de-a face cu scheme interne.Se refera la structura S.O. si a sistemului de date.Schemele le foloseste nivelului de adminisrare pt. implementarea modelului.BD manevreaza fisierele niv. fizic se ocupa cu gestiunea si manevrarea fisierelor.

De obicei trecerea de la schema conceptuala la schema interna presupune implementare.

Proiectare de BD

Începe prin fixarea unei structuri a unei BD care este legata direct de facilitatile de prelucrare necesare aplicatiei.Orice BD se proiecteaza ca orice aplicatie.Niv. administrator este aici cel mai important, deoarece el stabileste structura BD utilizata va prelua pe urma vederi din structura BD.

Cele 3 tipuri de modele de date

Modelarea la niv. de administrator

Înainte se face o schita preliminara care contine o structura esentiala, indicarea vederilor si indicarea unor fluxuri si functiuni.

1976-Chen a definit structura unei BD pe baza rel. entitatilor.Nucleul sunt entitatile.Caracteristicile sunt atribute.Asociatiile sunt rel. între entitati.

Modelul relational

Este cel mai raspîndit pentru BD datorita facilitatilor pe care le are. Se lucreaza cu entitati din domeniu si cu relatii. Exista anumite restrictii pentru a se verifica si controla integritatea datelor. Prelucrarea datelor s.n. calcul relational.Sunt doua forme de a prezenta BD:

1)prin multimi

2)prin functii

1)BD este un sir de cuple(sau tuple!).Fiecare este o asociatie posibila.Fiecare cuplu este format din mai multe cp(atribut).La fiecare elem.al rel. avem un sir de valori acceptate pentru fiecare cp. al membrilor din relatie.

2)In acest caz se dau domeniile ca niste multimi de definitii si fiecare element al relatiei este ca valoare a unei functii definite pe domeniul de definitie.

Vom defini schema relationala ca fiind asocierea de atribute a unei relatii R(A1,…,Ak);unde Ak-atribute.

Fiecare baza de date are mai multe scheme relationale. Schema unui BD relationala este formata din toate schemele relationale ale aplicatiei.S.n. BD relationala continutul informatic al tuturor schemelor relationale.Prelucrarea datelor într-o BD se face cu lb. de prelucrare.Limbajele sunt utile pt. a face operatia de raportare=>lb. algebrice.Alte op. Sunt cele de cautare/clasificare=>lb. de întretinere BD.

Lb. la cerere ofera: -comenzi pt. întretinere BD(creare,inserare,eliminare si modificare de înregistrare)

-prelucrari algebrice

-operatii de construire de noi relatii

Lb. SQL este cel mai cunoscut.

Modelul de retea si modelul ierarhic ca alternative

la modelul relational

Modelul de retea ofera o structura de graf.Sagetile grafului sunt rel. între entitati de tipul 1:1,1:n=>se stabilesc sirurile de relatii permise.Nodurile grafului=>entitati.Cea mai frecv. Operatie este cea de navigare.În modelul ierarhic avem o restrîngere a grafurilor la arbore si avem op. de cautare.Entit. sunt modurile si sagetile sunt relatiile.Op. sunt op. de parcurgere a arborelui.

Fisiere in arhiva (1):

  • Baze de date_C6.doc