Grafica Asistata de Calculator

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Grafica Asistata de Calculator.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc de 9 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Extras din document

1.1Def posibile ale notiunii de calc personal

Cea mai simpla def posibila a not de calc pers este ceea ca acesta rep un system fizic care prelucreaza automat informatia codificata sub forma de valori discrete conform unui prg care indica o succesiune bine det. De operatii aritmetice si logice .

O alta def posibila a not de PC este aceea ca acesta rep un dispozitiv electronic care opereaza sub controlul instructiunilor memorate in propria unitate de memorie si care poate indeplinii urm functii:

-accepta date la intrare

-prelucreaza date aritmetice si logice

-stocheaza rezultatele obtinute unei utilizari ulterioare.

Sistemul de calcul este format din 2 subsisteme principale:hardware(format din toate echipamentele fizice componente)si software(for din prg si structuri de date)

Prin urmare orice system de calcul defineste un limbaj in termanii caruia se exprima intreaga activitate care se executa pe sist de calcul respective adica un sist de calcul este dotat cu posibilitatea prezentarii anumitori tipuri de date si structuri de info.si implementeaza o multime de operatii asupra tuturor tipurilor de date si struct de inf pe care le poate rep .

1.2Componentele principale ale unui calc ; sunt urm:

-dispozitive de intrare (denumite si echipamente periferice de intrare) care servesc la introducerea datelor in calc : tst mousul , scanerul

-unitatea centrala-este cutia care contine toate ciruitele electronice pt prelucrarea datelor prin intermediul dispozitivelor de intrare

-dispozitivele de iesire (denumite si echip perif de iesire)care servesc la extragerea datelor din calc – display , imprimanta , boxe

-disp de memorare denumite in unele cazuri si mem secundara servesc la stocarea datelor si instructiunilor atunci cand acestea nu sunt fol de unit centrala.Cele mai util fiind hard disc-urile, unitatile de CD-ROM, floppy

-disp de comunicare care permit comunicarea intre calc (modemurile si cartelele de interfata de retea)

1.3Structura fizica a unui calc

Str de baza a unui calc cu prg memorat a fost stabilita de Van Neumann si virtual toate calc constr anterior au util aceasta structrura :

UI-unit de intrare

UAL-unit aritmetico-locica

UEunit de iesire

M-unit de memorare

UC-unit centrala

- flux de date sau instr

--- >flux de comenzi si/sau stari

UI permite introducerea inf in calc realizand conversia reprezentarii inf de la forma externa accesibila util uman in format intern , binar

M-care rep unit functionala a calc in care se stocheaza informatia

UE-care real transmiterea in exteriorul sistemului de calcul a rezultatelor prelucrarilor .

UAL-care real prelucrarea inf preluate din memorie ,rezultatele fiind depuse din nou in memories au fiind furnizate in mediul extern.

UC-realizeaza controlul tuturor activitatilor generate de echip din system pe baza unor secvente de instructiuni care reprezinta programul memorat.

1.4Modelul Funt al calc

Fisiere in arhiva (5):

  • Grafica curs1.doc
  • Grafica curs6.doc
  • Grafica curs5.doc
  • Grafica curs4.doc
  • Grafica curs2.doc