Proiect PAE (Proiectarea Asistata a Echipamentelor)

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Proiect PAE (Proiectarea Asistata a Echipamentelor).
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Calculatoare, Alte Domenii

Extras din document

TEMA:

Să se modeleze şi să se discretizeze piesa din figura 14, să se ruleze o analiză statică şi să se prezinte succesiunea operaţiilor realizate în forma grafică, o scurtă prezentare şi rezultatele analizei.

Să se construiasca modelul folosindu-se tipurile de elemente SHELL 63 şi SOLID 45.

Datele de material sunt:

-coeficientul lui Poisson 0,3

-modulul de elasticitate longitudinal E = 210.000.

Se va aplica pe una din suprafeţe modelate o presiune egală cu 5 N /mm. Pe altă suprafaţă (suprafeţe) se aplică constângeri (ALL DOF).

PIESA FINALA:

MODUL DE LUCRU:

După intrarea în Ansys se aleg tipurile de elemente. Pentru analiza statica se aleg elementele de tip shell elastic cu 4 noduri 63 şi solid brick cu 8 noduri 45. Este necesară introducerea caracteristicilor de material care se face din Material Models urmat de alegerea unui material structural - linear - elastic – isotropic. Datele de material necesare pentru a fi introduse la un astfel de material sunt modulul de elasticitate longitudinal EX=210000 N/mm2 şi coeficientul lui Poisson PRXY=0.3. După alegerea datelor de material şi a tipurilor de elemente este necesară modelarea geometriei.

În momentul când se doreşte modelarea în Ansys este necesar ca de la început să studiem bine piesa pentru a putea construi în succesiunea corectă fiecare element. La piesa de faţă se porneşte de la volumul din stânga a piesei, dar se vor construi şi toate celelalte linii necesare “legării” următorului volum de primul volum. În figura este prezentat planul generator al părţii stângi a piesei format din linii.

Se trece la construirea ariilor după ce în prealabil desenul s-a împărţit în părţi cu cât mai puţine laturi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect PAE (Proiectarea Asistata a Echipamentelor).doc

Alte informatii

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu Facultatea de Inginerie Inginerie Economica