Structuri de Date

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Aceasta fituica rezuma Structuri de Date.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Calculatoare, Automatica

Extras din document

1)Liste.Concept:Structura de date dinamica(isi schimba nr de elemente si relatiile dintre ele. Clasificare:simpu inlantuite,dublu inlantuite,circulare,stive,cozi.Operatii cu liste:Creare,Parcurgere,Adaugarea unui nod la inceput,la sfarsit, in interior; Stergerea unui nod:primul ,ultimul, din interior.

2)Liste dublu inlantuite. Caracteristici:Sunt alcatuite din date la care se adauga atat lagaturi cu urmatorul articol cat si cu predecesorul.Existenta a doua legaturi in locul uneia singure prezinta mai multe avantaje din care poate cel mai inportant este faptul ca lista poate fi citita in ambele sensuri. Aceasta simplifica gestiunea datelor din lista si faciliteaza introducerea si steregerea acestora, permitand utilizatorului o parcurgere a listei in orice directie. Un alt avantaj il constituie cazul de eroare. Din moment ce intreaga lista poate fi poate fi consultata in orice moment, folosind fie legaturile dintr-un sens, fie dintr-altul, daca una din legaturi sufera un defect, lista poate fi reconstruita folosind aceasta legatura. Operatii specifice:creare,afisare, inserare inaintea primului element,inaintea ultimului element, in interiorul listei, parcurgerea listei in ambele sensuri, stergeri de noduri.

3)Liste circulare. Caracteristici:lista circulara este foarte asemanatoare cu lista liniara simplu inlantuita, cu o singura deosebire ca legatura urmatoare a ultimului nod nu mai este NULL, ci este o referinta inapoi, catre primul nod(„in sens invers”). Crearea unei liste circulare se face la fel ca lista simplu inlantuita, dar la sfarsit trebuie stabilita legatura inversa de la ultimul nod.Operatii specifice:creare, afisare, inserari(in interior,la inceput, la sfarsit), parcurgere.

4)Stive.Concept:sunt cazuri particulare de liste liniare simplu inlantuite. Intr-o lista liniara simplu inlantuita putem insera si sterge noduri oriunde in interioarul listei, refacand lagaturile.O stiva functioneaza dupa principuil LIFO(Last In First Out).Operatii specifice: inserare inaintea primului nod, la sfarsitul listei, in interiorul listei, dupa nodul de ordine k, stergerea primului nod, stergerea ultimului nod, stergerea nodului cu numarul de ordine k din interiorul listei.

5)Cozi.Caracteristici: sunt cazuri particulare de liste liniare simplu inlantuite. Intr-o lista liniara simplu inlantuita putem insera si sterge noduri oriunde in interioarul listei, refacand lagaturile.O coada functioneaza dupa principiul FIFO(First In First Out).Aceasta inseamna ca inserarea nodurilor se face pe la un capat iar stergerea nodurilor pe la celalalt capat. Operatii specifice: inserare inaintea primului nod, la sfarsitul listei, in interiorul listei, dupa nodul de ordine k, stergerea primului nod, stergerea ultimului nod, stergerea nodului cu numarul de ordine k din interiorul listei.

6)Graf. Def: O structura de date pe care o putem reprezenta sub forma unei perechi de multimi G=(V,E). V-multimea varfurilor (noduri); E- multimea relatiilor (legaturi).Caracteristici:Intr-un nod sau intr-un varf putem avea a serie de informatii dintr-un anumit domeniu. Legaturile care se stabilesc intre noduri se determina din functionalitatea modelului respectiv. Drum:O succesiune de varfuri sau noduri care respecta sensul de parcurgere. Numim un varf adiacent altui varf toate varfurile care au legatura directa cu acesta. Bucla: O succesiune de varfuri v1,vi+1,....,vk, in care capetele sunt unul si acelasi vi=vk.

Fisiere in arhiva (1):

  • Structuri de Date.doc