Subiecte Rezolvate Grafica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Rezolvate Grafica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Calculatoare, Mecanica

Extras din document

Sub 1.

1.Ce se intelege prin proiectie axonometrica?

R : Proiectia ortografica axonometrica este proiectia ortografica care reprezinta mai mult de o fata a obiectului, planul de proiectie nefiind paralel cu nici unul din planele sistemului de coordonate.

2.Ce se intelege prin proiectie izometrica ?

R : Proiectia izometrica este cea mai cunoscuta si cea mai restrictiva proiectie axonometrica. Ea se obtine prin orientarea planului de proiectie astfel incat sa se intersecteze axele sistemului de coordonate ale obiectului la distante egale fata de origine.

3.Ce se intelege prin proiectie oblica ?

R : Proiectia oblica se obtine prin proiectarea punctelor obiectului de-a lungul unor linii parelele, dar care nu sunt perpendiculare pe planul de proiectie.

4.Ce se intelege prin proiectie cavalier ?

R :Avand un punct (x,y,z) in urma proiectiei oblice se obtine punctual (xp,yp,0). Directia de proiectie oblica face unghiul alfa cu linia de pe planul de proiectie z=0, care uneste (xp,yp,0) cu (x,y,0). In functie de valoarea unghiului de proiectie alfa se poate face o clasificare a proiectiilor paralele oblice. Astfel pentru alfa=45 grade se obtine proiectia cavalier.

5.Ce se intelege prin proiectie ?

R : Transformarea de proiectie este transformarea punctelor dintr-un sistem n-dimensional intr-un sistem de dimensiune mai mica decat n. Proiectia unui obiect 3D este definita de intersectia unor raze de proiectie care pornesc dintr-un centru de proiectie cu planul de proiectie .

6.Cum se implementeaza proiectia intr-un pachet graphic?

R.Coordonatele reale 3D sunt transformate in coordonatele sistemului de vizualizare,apoi este realizata decuparea fata de volumul de vizualizarea si proiectarea pe fereastra de proiectie

7.Ce se intelege prin proiectie cabinet ?

R : tan alfa=2

Pentru ungiul alfa corespunzator valorii tangentei, tan alfa=2, se obtine proiectia cabinet. Valoarea corespunzaotare a ungiului alfa este alfa= 64, 435 grade.

8.Ce se intelege prin proiectie paralela ?

R : Daca distanta dintre centrul de proiectie si planul de proiectie este infinita proiectia se numeste paralela. Proiectia paralela pastreaza dimensiunile relative ale obiectului si este utilizata in desenul tehnic pentru reprezentarea la scara a obiectelor tridimensionale.

9.Ce se intelege prin proiectie perspectiva ?

R : Daca distanta dintre centrul de proiectie si planul de proiectie este finita proiectia se numeste perspectiva. Proiectia perspectiva conduce la reprezentari realiste ale obiectelor, dar nu pastreaza raportul dimensiunilor diverselor parti ale obiectului, nu pastreaza valorile unghiurilor decat in cazul suprafetelor paralele cu planul de proiectie.

10. Ce se intelege prin proiectia ortografica?

R: Proiectia ortografica este cea pentru care liniile de proiectie sunt perpendiculare pe planul de proiectie.

Sub 2.

1.Ce se intelege prin viewport ?

R : Viewportul este locul unde continutul planului de proiectie, denumit fereastra este mapat pentru afisarea pe un dispozitiv de afisare.

2.Ce se intelege prin transformare de vizualizarea ?

R : Transformarea de vizualizare este operatia de tansformare a coordonatelor reale ale obiectului in coordinate ale sistemului de vizualizare.

Pasi:

a) se reflecta coordonatele fata de planul x0y al sistemului de vizualizare

b) se translateaza originea sistemului de vizualizare in originea sistemului de coordonate reale

c) se roteste sistemul de coordonate de vizualizare dupa 0y a sistemului de coordonate reale pana cand axele z ale celor 2 sisteme se suprapun

d) se roteste sistemul de coordonate de vizualizare dupa 0z a sistemului de coordonate reale pana cand axele y ale celor doua sisteme se suprapun.

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte Rezolvate Grafica.doc