Bazele Economiei Intreprinderii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Bazele Economiei Intreprinderii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 2 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comert, Economie

Extras din document

1) De ce este importanta definirea IMM?

Definitiile IMM bazate pe criterii cantitative inlesnesc o abordare relativ unitara a acestor intreprinderi si slujesc scopului concret de identificare a celor ce pot face obiectul programelor si masurilor speciale de sprijinire.Utilizarea criteriilor calitative in definirea IMM porneste de la premisa ca dimensiunea acestora nu este doar o rezultanta a volumului si calitatii combinatiilor de resurse de care dispun, ci si a mediului economic in care isi desfasoara activitatea. Nu este posibila si nici de dorit aducerea definitiilor IMM la acelasi numitor, deoarece aceasta ar echivala cu ignorarea trasaturilor lor fundamentale  dinamism mobilitate si diversitate.

2) Ce organizatie are adresa www.imm.ro?

Fundatia Centrul Roman pentru intreprinderi mici si mijlocii.

3) Explicati conceptul de capitalism clientelar

Multe firme particulare au fost, de la bun inceput concepute sa graviteze in jurul unei companii de stat. Desi unele fac afaceri legale, in multe cazuri ele nu sunt decat instrumente prin care profiturile si bunurile se scurg de la stat in mainile particularilor. Pe de alta parte, dupa cum observa analistii, singura forma de supravietuire a fost alianta cu aparatul politico-administrativ, rezultand capitalismul clientelar.

4) Ce inseamna impozitul pe inflatie?

Fimele romanesti platesc impozit pe inflatie, deoarece normele contabile nu respecta normele contabile internationale. Astfel, multe firme se decapitalizeaza platind taxe si impozite pe venituri aparente, inspectorii vizand mai ales firmele private, pe care le considera din start ca avand intentii si practici frauduloase.

5) Detaliati deficientele care se observa in practicarea guvernantei corporative in Romania

O buna parte din deficientele care se observa in practica guvernantei corporative din Romania sunt un rezultat al circumstantelor in care s-a facut reforma economica in Romania: privatizarea lenta, extrema dispersare a actionariatului, lipsa de pregatire si experienta a majoritatii actionarilor romani, care nu isi cunosc drepturile si mijloacele prin care si le pot proteja, slabiciunea institutiilor pietei de capital, care nu a reusit sa previna cateva cazuri de fraude de proportii ce au subminat increderea investitorilor pe pietele de capital, slaba capacitate a sistemului de justitie din Romania de a trata cazurile legate de abuzuri si incalcari ale drepturilor actionarilor.

Fisiere in arhiva (2):

  • Bazele Economiei Intreprinderii.doc
  • copiutze tabel.doc