Bilete de Examen

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Bilete de Examen.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

o funcţie economică; b) profesiunea unui grup de agenţi economici; c) cumpărarea unui bun îndelungat pentru dotarea locuinţei; d) transferul titlului de proprietate.

2. Comerţul asociat reprezintă un sistem de organizare a aparatului comercial care cuprinde:

a) cooperativele detailiştilor, lanţurile voluntare, grupările cumpărătorilor grosişti şi magazinele colective ale independenţilor; b) magazinele populare, lanţurile voluntare, grupările cumpărătorilor grosişti şi magazinele colective ale independenţilor; c) cooperativele detailiştilor, lanţurile voluntare, franciza şi grupările de cumpărare; d) lanţurile voluntare, marile magazine, magazinele colective ale independenţilor şi magazinele cu sucursale.

3. Care dintre caracteristicile de mai jos corespunde comerţului independent (Definiţi şi caracterizaţi comerţul independent):

a) firmele funcţionează întotdeauna ca societăţi în nume colectiv sau cu răspundere limitată; b) întreprinderile nu au nici o legătură cu organisme coordonatoare sau centralizatoare ale activităţii; c) firmele funcţionează doar în comerţul cu amănuntul; d) aprovizionarea se face doar prin intermediul unor centrale de aprovizionare.

4. Marcaţi caracteristica nespecifică a întreprinderilor ce acţionează în cadrul verigii comerţului cu ridicata:

a) mare acoperire financiară şi încadrarea cu personal de înaltă calificare; b) specializarea activităţii pe familii de produse, prestarea unor servicii comerciale complexe şi variate; c) intervenţia acestora întreprinderii atât în cadrul fluxului produselor indigene, cât şi celor importate; d) contactarea permanentă a consumatorilor finali.

5. Lanţurile voluntare, ca formă a comerţului asociat, prezintă anumite funcţii, atribuţii, principii de organizare şi de acţiune. Între acestea nu poate fi amintită:

a) realizarea activităţii de comerţ cu ridicata; b) remunerarea serviciilor financiare furnizate de asociere, dar nu pe baza cifrei de afaceri realizate de către comercianţii cu ridicata; c) asigurarea libertăţii comercianţilor cu amănuntul de a se retrage în orice moment din cadrul lanţului; d) crearea unor exclusivităţi rezervate fiecărui comerciant cu ridicata, în sectoare bine determinate, atât pentru recrutarea diverşilor detailişti, cât şi pentru aprovizionarea unora dintre aceştia.

6. Aria de atracţie comercială a localităţii Pucioasa (15 624 locuitori), aflată la o distanţă de 51 km de Azuga (5 262 locuitori) şi 50 km de Buşteni (10 442 locuitori) este de:

a) 30,25 Km şi 52,4 Km; b) 32,27 Km şi 27,62 Km; c) 65,4 Km şi 56,7 Km; d) 12,4 Km şi 36,8 Km.

Fisiere in arhiva (1):

  • Bilete de Examen.doc

Alte informatii

Management turistic si comercial anul II contine rezolvarea