Sisteme Informationale 1

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Sisteme Informationale 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Sistemul informational =ansamblu de mijloace si legaturi comunicationale (circuite sau fluxuri), metode, tehnici si proceduri destinate colectarii, transmiterii, prelucrarii, stocarii si securitatii datelor si a informatiilor externe si interne necesare unei mai bune desfasurari a activitatii organizatiei.(managerii sunt interesati în a construi sisteme informatice pentru colectarea informatiei înregistrate, stocarea si procesarea lor)

--exista 3 categorii de activitati care produc informatii activitati de intrare a datelor / de procesare;de iesire a rezultatelor.

**Informatiile produse sunt folosite pentru:controlul operatiilor;analiza problemelor;adoptarea deciziilor ;realizarea de produse si servicii noi

** 6 caracteristici:

sa fie oportuna(este legata de timp,)claritatea

completitudinea(fond suficient de date pertinente)

concizia (cât mai comprimat, fara detalii inutile, )

fidelitatea informatiei (adevarul)

relevanta(gradul de utilitate pragmatica a informatiei.)

S. informationale formale.- definirea si acceptarea datelor si a procedurilor pentru colectarea, stocarea, procesarea, diseminarea si utilizarea datelor;sunt de obicei predefinite si opereaza cu anumite reguli, modificarile sistemului nefiind usor de realizat.

s. informationale informale.Se bazeaza pe acorduri implicite si reguli de comportament, care nu sunt redefinite.

Sistemele informationale pot fi:sisteme manuale (hârtie, pix)sisteme informatice (tehnologie, P.C.)

Din punctul de vedere al informatiilor necesare, acestea pot fi:

*informatii destinate planificarii strategice, care se refera la politicile ce guverneaza achizitiile si utilizarea resurselor;sunt necesare în special informatii din surse externe. Pe baza acestor informatii externe, dar si a celor interne sunt elaborate strategiile.

*informatii destinate exercitarii functiilor de coordonare si control ale managementului, destinate sa initieze actiunile care contribuie la realizarea intereselor organizatiei. Avem urmatoarele tipuri

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Informationale.doc