Management si Organizare

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Management si Organizare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

1.Metodele proceselor simple

a)Metoda succesiva (MS) impune ca executia procesului simplu sa se realizeze prin trecere succesiva de pe un sector pe altul invecinat pana la realizarea obiectului. te=durata de executie a procesului simplu.Avantajul metodei e ca se fol o sg formatie de lucru la care se asigura continuitate.Dezav e ca se obt durata cea mai mare de lucru fata de celelalte metode. b)Metoda paralela (MP) impune ca procesul simplu sa se declanseze concomitant pe toate sectoarele de lucru.Avantajul este durata cea mai redusa de executie.Dezav este nr maxim de formatii de lucru pana la egal cu nr de sectoare.Reducerea duratei de executie e direct prop cu nr de formatii de lucru folosit. c) Metoda succesiv paralela (MSP)-dupa repartizarea fiecarei formatii de lucru in nr de sectoare invecinate,formatiile de lucru intra succesiv la executia procesului simplu pe sectoarele repartizate a.i. sa se asigure pe anumite perioade executia procesului simplu in parallel pt formatiile de lucru. d) Metoda parallel succesiva(MP-S)=formatiile de lucru declanseaza concomitant executia procesului simplu,trecand succesiv de la un sector la altul pe sectoarele repartizate. e) MLEI – se stabileste modulul de ritmicitate Kr; te=t+Kr(z-1)

Metodele proceselor complexe

a) Metoda succesiunii MS I =impune trecerea succesiva de la un process simplu la altul dupa finalizarea fiecaruia in parte,asigurandu-se continuitatea fiecarui process simplu prin trecerea succesiva de pe un sector pe altul.Avantaj-se asigura continuitatea de proces simplu.Dezav-intreruperi mari pe sectoare intre procesele simple alaturate.Nu se recomanda la lucrarile de terasamente.

b) MS II-asigura continuitatea pe sector in parte prin trecerea succesiva de la un process simplu la altul,iar sectoarele intra in executie pt procesul complex in mod succesiv.Avantaje-se asig continuitatea pe sector;se preda ritmic la o anumita perioada sectoarele realizate pe sectorul complex.Dezav-intreruperi mari ale formatiilor de lucru

Metoda in lant-se aplica pt obt unei durate mai reduse fata de metoda succesiunii si cu acelasi nr de formatii de lucru ca la metoda succesiunii.Ea pleaca de la met succesiunii,apropiind procesele simple alaturate intre ele a.i. sa se indepl 2 conditii de baza:san u se suprapuna cele 2procese simple alaturate pe niciun sector si sa se asigure sincronizarea intre doua procese simple alaturate pe cel putin 1 sector sa se asig ca in acelasi moment sa se finalizeze un process simplu sis a se declanseze procesul simplu urmator.Sincronizarea se asig prin procedeul graphic sic el ananlitic.Se suprapune hartia transparenta peste hartia procesului anterior a.i. sa coincide axa;se da o miscare de translatie a hartiei transparente pana cand e asig sincronizarea;pe primul sector vom avea un decalaj reprez perioada intre mom finalizarii procesului simplu I sic el al declansarii urm process simplu pe primul sector.

Lantul ritmic=ritmurile de lucru ale proceselor simple sunt egale pe sectoare.Indicii de calitate:Td=perioada de dezv cuprinsa intre mom declansarii primului si ultimului process simplu pe primul sector.Ts=perioada de stabil,cuprinsa intre mom inceperii ultimului process simplu de pe primul sector si finalizarii ultimului process simplu de pe ultimul sector.Tr=perioada de restrangere,cuprinsa intre mom de incepere sis f procesului simplu de pe ultimul sector.Ca resurse se iau in considerare resursa umana;functie de natura si volumele de lucrari pot fi luate in considerare resursele tehnice,materiale,in special tipuri pretul unitary ridicat sau consumuri f mari.

Metoda paralela-consta in declansarea procesului complex pe toate sectoarele sau nivelele de lucru concomitant,executandu-se in parallel prin desf succesiva de la un process simplu la altul.Avantajul e ca se obtine durata de executie cea mai redusa fata de celelalte metode.Dezavantaje:necesita un nr mare de formatii de lucru nfl=p*z;aglomerari massive de resurse necesare a fi procurate in intervale scurte de timp;spor mare de cheltuieli indirecte,inclusive cheltuieli pt forta de munca suplimentara,cand beneficiarul impune termen redus si asigura sursele financiare suplimentare sau reactualizarea procesului complex in cazul constatarii ramanerii in urma pt procesele simple

Fisiere in arhiva (1):

  • Management si Organizare.doc