Statii de Epurare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Statii de Epurare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

1)COMPARATIE NTPA 001/2002 SI NTPA 002/2002

Aceste normative au drept scop stabilirea atat a conditiilor de calitate a apelor uzate inainte de evacuarea lor in resursele de apa sau in retele de canalizare ale localitatilor, cat si a valorilor limita admisibile ale principalilor indicatori de calitate.

NTPA001-se refera la ape uzate de orice natura si anume ape uzate menajere, ape uzate industriale, agrozootehnice, de mina sau zacaminte, evacuate prin sisteme amenajate, de incendiu, provenite din procese tehnologice proprii, precum si ape uzate mixte, care au fost sau nu epurate. Valorile prevazute de acest normativ sunt valori maxime admisibile. Normativul prevede si restrictii privind evacuarea apelor.

NTPA002-se refera la calitatea apelor uzate provenite din activitati sociale sau cu caracter economic, ce urmeaza a fi evacuate in retelele de canalizare ale localitatilor, cat si la cele evacuate direct in statiile de epurare. NTPA002 stabileste in plus conditiile de evacuare a apelor uzate in retelele de canalizare ale localitatilor si restrictiile privind evacuarea apelor uzate in aceste retele de canalizare.

2. COMPOZITIA APELOR UZATE ORASENESTI

Apele de canalizare sunt alcatuite din totalitatea restitutiilor folosintelor de apa sau ale obiectelor care compun folosintele de apa precum si ale altor ape sau substante care trebuie indepartate prin canalizare.

Dupa provenienta si calitate apele uzate pot fi:

- ape uzate menajere rezultate din satisfacerea necesitatilor de apa gospodaresti ale centrelor populate, precum si ale necesitatilor igienico-sanitare si social administrative ale diferitelor unitati industriale, agrozootehnice etc.

- ape uzate publice-rezultate din satisfacerea nevoilor de apa in institutiile publice ale centrelor populate;

- ape uzate industriale-(preepurate daca este cazul, conform NTPA-002/2002) rezultate de la industriile locale;

- ape uzate de la ferme zootehnice;

- ape uzate tehnologice (proprii) ale sistemelor de alimentare cu apa si canalizare ca spalatul colectoarelor, pregatirea solutiilor pt reactivi;

- ape uzate de la spalatul si stropitul strazilor si incintelor de orice natura precum si de la stropitul spatiilor verzi din centrele populate;

- ape uzate meteorice care provin din precipitatiile care cad pe terenurile amenajate si/sau neamenajate (intravilane sau extravilane) ale incintelor de orice natura si care se indeparteaza prin colectoare inchise sau rigole deschise.

- apele de suprafata care provin din cursuri de apa, lacuri, balti sau mlastini, cand acestea se indeparteaza prin reteaua de canalizare;

- apele subterane care pot proveni din constructii pt drenare si desecari, din infiltratii de canalizare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Statii de Epurare.doc