Subiecte Examen Materiale de Constructii

Imagine preview
(9/10 din 9 voturi)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Examen Materiale de Constructii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, pdf de 11 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

1.materialele unitare sunt acele materiale care se caracterizeaza prin existenta de legaturi chimice de acelasi fel intre toate particulele constituiente(atomi, molecule, ioni).

2.materialel compozite sunt materialele alcatuite din mai multe componente compatibile, cu proprietati complementare, astfel incat produsul rezultat sa aiba proprietati superioare oricaruia dintre componenti.

3.materialele asociate sunt materiale de constructii formate din doua sau mai multe materiale unitare sau compozite si indeplinesc functii diferite in produsul finit.

4.incercarea prespune supunerea materialului cu compozitia si structura nemodificata, la actiunea incarcarilor mecanice sau a agentilor fizico-chimici, pentru determinarea comportarii sale la aceste actiuni.

5.analiza prusupune descompunerea materialului in parti constituiente pentru determinarea calitativa(existenta) si cantitativa(cantitatea relativa) a componentelor acestuia.

6.probele necesare investigarii care sunt extrase din elemente de constructie poarta denumirea de carote.

7.probele sub forma de bucati, cu forma si dimensiuni normate(diferite in functie de tipul incercarii si tipul materialului), confectionate din materialul ce urmeaza a fi investigat si pe care se efectueaza analizele si incercarile de laborator, poarta denumirea de epruvete.

8.densitatea reala a unui material reprezinta masa unitatii de volum format din particulele constituiente(fara pori, goluri sau alte discontinuitati).

9.densitatea aparenta a unui material reprezinta masa unitatii de volum aparent(cu structura sa, deci format din particule constituiente si discontinuitatile din acest volum-pori, goluri, capilare, fisuri etc.).

10.densitatea aparenta a unui material poros reprezinta masa unitatii de volum aparent(format din particule constituiente si pori).

11.densitatea reala a unui material compact, in raport cu cea aparenta este aceeasi(egala).

12.precizia de masurare a densitatii aparente este mai buna folosind metoda balantei hidrostatice.

13.saturarea cu apa este obligatorie pentru determinarea densitatii aparente la probe poroase cu forma geometrica neregulata in cazut cand materialul din proba nu reactioneaza chimic cu apa, sau in prezenta acesteia nu se produce distrugerea structurii.

14.parafinarea este obligatorie pentru determinarea densitatii aparente la probe poroase cu forma geometrica neregulata in cazul cand materialul din proba reactioneaza chimic cu apa, sau aceasta distruge structura materialului.

15.uscarea la masa constanta a meterialelor poroase este obligatorie pentru determinarea densitatii aparente a probelor cu forma geometrica neregulata.

16.intre compactitatea si densitatea aparenta a unui material exista corelatii: C-Vr*100/Va=Roa*100/Ro.

17.volumul real al materialului(pentru determinarea densitatii), reprezinta volumul format din particule constituiente.

18.volumul aparent al materialului(pentru determinarea densitatii aparente), reprezinta volumul format din particulele constituiente si discontinuitatile din acest volum(pori, goluri, capilare, fisuri etc.).

19.absorbtia de apa reprezinta proprietatea unui material de a absorbi si retine in porii si capilarele sale o cantitate maxima relative de apa, in anumite conditii de presiune si temperature.

20.porozitatea aparenta mare si finetea porozitatea aparenta mare si finetea mare a porozitatii determina o absorbtie mare.

21.umiditatea unui material reprezinta cantitatea de apa pe care acesta o contine la un moment dat.

22.proprietatea corpurilor solide poroase de a permite trecerea fluidelor prin structura lor reprezinta permeabilitatea.

23.stabilitatea la apa reprezinta proprietatea materialelor de constructii de a nu se distruge/de a nu-si modifica esential proprietatile, sub actiunea saturarii indelungate.

24.aprecierea rezistentei la inghet-dezghet(in conditiile standardelor romanesti aliniate la standardele europene), se realizeaza prin numarul maxim de cicluri successive de inghet-dezghet pe care le poate suporta un material, fara ca pierderile de rezistenta si de masa sa scada sub anumite limite maxime admise pentru fiecare material.

25.pentru determinarea umiditatii, din momentul recoltarii pana in momentul primei cantariri, proba de material trebuie supusa uscarii.

26.materialele clincherizate au porozitatea cuprinsa intre 2-8%.

27.materialele vitrificate au porozitatea sub 2%.

Fisiere in arhiva (3):

  • Materiale de Constructii.pdf
  • materiale.pdf
  • subiecte materiale.doc