Tratarea Apei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Tratarea Apei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Constructii, Ecologie

Extras din document

SUB1. SCHEME STATII DE TRATARE. CRITERII DE ALEGERE A SCHEMEI.

(SCHEMA) In functie de calitatea apei sursei si de necesitatea de tratare, pt asigurarea calitatii apei la consumator, procesele continute intr-o statie de tratare pot fi mai multe sau mai putine, mai simple sau mai complexe. CRITERII: indepartarea contaminatiilor(se alege in fct de parametrii cetrebuie corectati), siguranta procesului de tratare(asigura aceeasi calitate de apa tratata indiferent de calitatea apei brute), flexibiltatea procesului(proc de tratare trebuie sa corespunda la inkrcari diferite ale apei brute), dimensiunea proceselor(debitul statiei de tratare e pseudoconstant;pt st de tratare de mica capacitate exista tehnologii specifice,in timp ce pt statii de tratare de medie si mare capacitate,se potrivesc alte procese), capabilitatea operatorului(in functie de locul unde va fi amplasata statia si de capacitatile operatorului, se vor adopta procese complet automatizate,manuale semiautomate), compatibilitate cu mediul inconjurator(luam in klcul faptul ca st de tratare produce namol din decantoare si apa de la spalare filtre), costurile de investitie si operare(criteriul tehnico-economic cel mai important care trebuie avut in vedere la stabilirea schemei statiei de tratare)

SUB2. ELEMENTE GENERALE DE CALITATE A APELOR SURSELOR. CALITATEA APEI POTABILE

Parametrii de calitate a apei potabile se impart in: parametrii estetici(gust si miros. Se cunoaste ca apa potabila trebuie sa indeplineasca cele 3 cerinte fundamentale: inodora, incolora, insipida), parametrii fizico-chimici anorganici(pH=6,5-9,5, culoare;acceptabil, turbiditate:<1, amoniu:<0,5mg/l, fier:<0,2mg/l), parametrii organici[carbon organic total:nici o schimbare anormala, pesticide:total 0,5 micrograme/l, dezinfectanti(clor la intrare max 0,5mg/l; cromati; radioactivitate:doza efectiva totala de referinta 0,1ms/an), parametrii microbiologici(ecoli:0 u/100ml; streptococi fecali:0 u/100ml)

SUB3. DECANTARE PART DISCRETE. LEGEA LUI STOKES. BAZINUL DE SEDIMENTARE IDEAL

Particulele discrete sunt particule care in procesul de decantare nu-si modifica forma si proprietatile.Pt decantarea particulelor discrete e valabila legea lui Stokes care se bazeaza pe urmatorul echilibru de forte: Fr=Fg-(Ff-FA), unde Fr=forta rezultanta, Fg=forta gravitationala, Ff=forta de frecare, FA=forta arhimedica (POZA) In procesul de decantare, vit de sedimentare a part creste pana cand forta de decantare, devine egala cu fortele de frecare. (POZA) BAZINUL DE SEDIMENTARE IDEAL: (DESEN) I=influent, E=efluent, 1). Zona de admisie, 2). Zona de sedimentare, 3).zona de depuneri, 4). Zona de evacuare. In interiorul bazinului de sedimentare ideal, exista 4 zone distincte. Zonele 1 si 4, asigura mentinerea si crearea conditiilor necesare pt obitnerea unui proces de sedimentare eficient.In zona 2 are loc sedimentarea propriu-zisa a particulei care sunt antrenate de componente orizontale si verticale ale vitezei.In zona de depuneri are loc acumularea nisipului si a namolului retinut.

SUB4. DEZNISIPATOARE.ALCATUIRE SI ELEMENTE DE DIMENSIONARE

(DESENE) DIMENSIONARE: Qc=debit inst A=Qc/V =aria sect deznisipatorului v=0,1-0,5 m/s =viteza de trecere a apei b=A/(n*H) =latimea deznisip n=nr compartimente H=1,0-2,50 m L=alfaH*V/W =lungimea deznisip alfa=1,5-2,0 W=viteza de sedimentare=0,2-0,3mm/s H=hd+hg+hs hd=inaltimea str de depuneri hd=Vd/(n*b*L) Vd=vol de depuneri H=inaltimea utila a deznisip hg=inaltimea str de gheata hs=inaltimea de siguranta (poza)

Fisiere in arhiva (1):

  • Tratarea Apei.docx