Analiza Economico-Financiara II

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Analiza Economico-Financiara II.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 4 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Analiza fluxurilor de trezorerie

Scopul analizei fluxurilor de trezorerie este de a evalua capacitatea întreprinderii de a genera numerar sau echivalente ale numerarului, precum şi capacitatea de a utiliza aceste fluxuri de trezorerie.

Importanţa fluxurilor nete de trezorerie (cash-flow) în diagnosticul financiar este dată de faptul că întreprinderile pot să înregistreze profit, dar să nu dispună de lichidităţi sau să înregistreze pierdere şi să dispună de lichidităţi.Sursa de informaţii pentru analiză, în cazul întreprinderilor româneşti, este "Situaţia fluxurilor de trezorerie", care este întocmită conform IAS 7.Situaţia fluxurilor de trezorerie arată provenienţa lichidităţilor şi cum au fost ele folosite, arătând cauzele modificării lor.

Bilanţul contabil prezintă soldul lichidităţilor şi echivalentelor de lichidităţi la sfârşitul exerciţiului financiar. Pe baza a două bilanţuri succesive rezultă modificarea lichidităţilor şi a echivalentelor de lichidităţi în cursul anului.

Contul de profit şi pierdere prezintă informaţii privind veniturile, cheltuielile şi rezultatele aferente diferitelor activităţi, care reprezintă sursele şi utilizările lichidităţilor şi echivalentelor de lichidităţi (ca sume potenţiale).

Fluxul net total de lichidităţi se explică funcţional, şi anume din activităţi de exploatare, activităţi de investiţii şi activităţi de finanţare.

Analiza fluxurilor de trezorerie din activităţi de exploatare

Fluxul net de trezorerie generat din activităţile de exploatare este esenţial, de mărimea sa depinzând capacitatea firmei de a genera lichidităţile necesare pentru acordarea de dividende, realizarea de noi investiţii, rambursarea îmrpumuturilor şi a ratelor de leasing financiar etc.Fluxul net de trezorerie din exploatare poate fi determinat prin metoda directă şi metoda indirectă.

Fisiere in arhiva (3):

  • Analiza Economico-Financiara II.doc
  • Analiza Economico-Financiara II
    • Analiza Economico-Financiara II.doc
    • Consec modif wh asupra princ indicatori ec.doc