Contabilitate Anul 2

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Contabilitate Anul 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Def si structuri privind imobilizarile

Activele imob sunt def d IAS 1 “Prezentarea sit fin” k toate acele active3 kre nu sunt clasif k active curente. Activ imobilizate se grup in: active corporale, necorp, si financiare. Imob corporale sunt def de IAS 16 “Imobilizari corp” k elem tangibile. Imob necorp sunt def de IAS 38 “Active necorp” k active tangibile, nemonetare,fara support material si detinute pt utilizarea in procesul d productie sau furnizate de bunuri sau servicii ptr a fi inkiriate altora. Imob fin denum si investitii fin sunt active detinute de o soc in vederea cresterii valorii averii sale prin inksarea unhor sume din repartizari.

Recun si evaluarea active imob

Recun e procesul incorporarii in Bilant su in Contul de prof si pierdere a unui elem kre indeplineste criteriile de recun stab in Cadrul General. Evaluarea active imob se circumscribe principiilor generale ale evaluarii. Evaluarea e procesul prink re s det valorile la kre structurile situatiilor financiare vor fi recun in Bilant si In contul de prof si pierdere. Forme ale evaluarii: evaluarea la intrare (a activelor imob e utilizata la inreg curenta a op’ eco kre genereaza miskri d natura intrarilor), ev la iesire (e utilize la inreg curenta a op’ eco kre genereaza miskri de nat iesirilor), ev cu ocazia inventarierii(se efectueaza la inkeierea ex fin,knd are loc inventariere gen a elem patrimoniale) si evaluarea la bilant(se realizeaza in scopul intocmirii situatiilor fin anuale).

Conta imob necorp

Imob necorp sunt denum si imob nemateriale sau active intangibile. Cup toate acele valori eco de3 investitie kre nu imbrak forma fizik de bunuri mat concrete. Imob necorp sunt active identifikbile nemonetare fara suport mat si detinute pt a fi utilizate in procesul de prod. Acestea sunt reprez de: chelt de constituire, chelt de dezv, concesiunile, brevetele, licentele, marcile com si a altor dr asimilate, fondul commercial si alte imob necorp. Conta chelt de constituire cup chelt cu infiintarea, dezv si fuzionarea soc com cum sunt cele privind taxele si alte chelt de inscriere si inmatriculare, chelt privind emiterea si vanzarea de act, chelt de prospectare a pieteti. Conta chelt de dezv sunt acele chelt kre se atribuie direct activ de dezv sau kre pot fi alokte in mod nat acesteia.Conta concesiunilor..Acestea cup chelt efectuate pt achizitii de exploatare a unui bun, lucru sau saerviciu.Conta fondului com e o parte a fondului de comert kre nu e cup in celelalte elem de patrimoniu,dar kre concura l mentinere sau dezv potentialului activ eco.

Conta imob corp: clasif si recun

Imob corp denum si imob mat cup bunuri mat d fol indelun gata in active unedi intrep. Regelementarile din RO detaliaza imob corp in urm structure: terenuri si constructii; insta tehnice si masini; vansuri si imob corporale in curs. Terenurile sunt imob legate de sol si kre prin nat lor sunt in totalitate imobile;nu se amortizeaza. Mijloacele fize sunt destinate sa participe la mai multe cicluri de productie. Structurile mijl fixe sunt det intr`o hot ptr aprobarea catalogului privind clasi si duratele normale de functionare a mijl fixe. Mijl fixe cup in catalog sunt clasif in gen in grupe, subgrupe, clase si subclase. Catalogul se aplik in mod unitar d ktre agentii eco, pers juridice fara scop patrimonial cat si de catre inst publice. Intrarile de imob kre nu necesita montaj si nici probe tehnice si kre sunt date in fol in mom receptionarii lor de la furnizor sunt consemnate in Procesul verbal de receptie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate Anul 2.doc