Contabilitate de Gestiune

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Contabilitate de Gestiune.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc, docx de 22 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Contabilitate, Burse

Extras din document

. Obiectul de activitate al burselor de marfuri si pietele pe care se pot dezvolta si contractele specifice acestor piete

Bursele de marfuri moderne sunt axate proponderent pe tranzactii financiare realizate cu contracte derivate de tipul futures si options.Bursele de marfuri organizeaza 2 tipuri de piete:

-la disponibil(tranzactionarea fizica a marfurilor)

-ale derivatelor(tranzactiile cu contracte derivate genereaza in proportie de 95% tranzactii pur financiare si sub 5% tranzactii fizice cu marfuri

Bursele de merfuri sunt piete de interes public care asigura concentrarea cererii si ofertei pentru o serie de marfuri fungibile,pentru servicii sau pt contracte derivate,contracte ce au ca support marfuri,indici de preturi sau alte titluri derivate,scopul tranzactiilor fiind tranzactionarea reala sau virtuala a acestora,la vedere sau la termen pe baza unui prêt de echilibru form liber in piaata pe baza concurentiala.

Functiile pietei bursiere(LA DISPONIBIL):

-concentrarea cererii si ofertei de marfa

-generaraea preturilor representative pt marfurile tranzactionate

-fs de garantare a tranzactiilor(eliminarea riscului de credit)

-garantarea calitatii marfurilor

-bursa de marfuri este un barometru al conjuncturii pietei produsului respective(pe baza tranzactiilor se concentreaza toate informatiile disponibileprivitoare la cererea si oferta produsului respectiv)

Piata DERIVATA:

-generarea unor preturi representative pt tranzactii viitoare atat fizice cat si virtuale(preturile futures)

-posibilitatea angajarii in tranzactii certe(sau optionale) in diverse scopuri

-gestionarea riscului de prêt(prin 2 tipuri de tranzactii:speculative,de hadging(acoperirea riscului de prêt))

2 Principalele caracteristici ale burselor de marfuri

Bursele de mărfuri sunt pieţe organizate, care asigură concentrarea cererii şi ofertei pentru produse şi servicii în scopul efectuării de tranzacţii în condiţii de concurenţă şi libertate contractuală.

Menirea lor este de a pune în legătură - direct sau prin intermediari specializaţi - un număr cât mai mare de agenţi economici interesaţi în comerţul internaţional cu anumite mărfuri - producători, comercianţi, armatori, expeditori, asigurători etc. - creându-se totodată condiţiile materiale şi informaţionale necesare pentru încheierea şi executarea tranzacţiilor.

Caracteristicile burselor de marfuri

Bursa este piaţa prin excelenţă, prezentând caracteristici care îi asigură un statut unic în viaţa economică: libertate contractuală; caracter organizat al tranzacţiilor; natura specifică a bunurilor tranzacţionate; funcţionarea permanentă; caracter reprezentativ.

Bursele sunt pieţe libere, în sensul că asigură confruntarea directă şi deschisă a cererii şi a ofertei disponibile pentru mărfurile respective. Prin urmare, nu pot fi tranzacţionate pe pieţele bursiere decât acele mărfuri pentru care există o concurenţă liberă, adică un număr suficient de mare de ofertanţi şi cumpărători, astfel încât să nu apară posibilitatea unor concentrări în scopul manipulării preţului; bursa este opusă, prin esenţa sa, ideii de monopol.

Bursa este o piaţă organizată, în sensul că tranzacţiile se realizează conform unor principii, norme şi reguli cunoscute şi acceptate de participanţi. Organizarea pieţelor bursiere se realizează atât prin cadrul legal stabilit în fiecare ţară pentru activitatea bursieră, cât şi prin regulamentele bursiere - expresie concentrată şi consacrată a normelor şi a uzanţelor în afaceri. Totodată, tranzacţiile bursiere se efectuează întotdeauna prin firme specializate (de tip broker/dealer) şi prin intermediul unui personal specializat (agenţii de bursă), care asigură stabilirea contactului între cererea şi oferta ce se manifestă pe piaţă.

Fisiere in arhiva (3):

  • Contabilitate de Gestiune
    • bun conta de gestiune.doc
    • copiuta.docx
    • tranzactii la bursa.docx