Contabilitate Financiara

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Contabilitate Financiara.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1.Principiul prudentei: consta in aprecierea rezonabila a activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, cheltuielilor si veniturilor pt. a evita supraevaluarea rezultatului. Prin aplicarea princ. prud. nu este admisa supraevaluarea elementelor de activ si a veniturilor respectiv subevaluarea elementelor de pasiv si a cheltuielilor. Acest principiu impune constituirea de provizioane.

2.Principiul permanentei metodei: presupune continuitatea aplicarii acelorasi reguli si norme privind evaluarea, inregistrarea in contabilitate si prezentarea elementelor patrimoniale si a rezultatelor asigurand compatibilitatea in timp a informatiilor contabile.

3.Princ. continuitatii activitatii : acesta presupune ca unitatea patrimoniala sa-si continue in mod normal functionarea intr-un mod previzibilfara a intra in stare de lichidare sau reducere sensibila a activitatii.

4.Princ. independentei exercitiului : conform acestui princ. veniturile si cheltuielile sunt contabilizate pe masura generarii sau angajarii lor (si nu cu ocazia incasarii sau platilor) si inregistrate in situatiile financiare ale perioadei respective. Se poate vb astfel de o contabilitate de angajament si de o independenta a fiecarui exercitiu in parte (necesitatea utilizarii conturilor de regularizare).

5.Princ. intangibilitatii bilantului de deschidere : bilantul de deschidere a unui exercitiu trebuie sa corespunda cu bilantul de inchidere a exercitiului financiar precedent.

6.Princ necompensarii : conform acestui princ nu este admisa compensarea intre posturile de A si de P ale bilantului dar nici intre cheltuielile si veniturile din contul rezultat.

7.Princ. evaluarii separate a elementelor d A si P : conform acestui principiu « In vederea stabilirii valorii totale corespunzatoare unei pozitii din bilant se va determina separat valoarea aferenta fiecarui element individual de A sau de P »

8.Princ. prevalentei economicului in fata juridicului : informatia contabila nu trebuie influentata de aspectele juridice iar inregistrarea in contabilitate a proceselor si fenomenelor unei intreprinderi trebuie facuta in conformitate cu natura lor economica, financiara fara sa se tina seama de aparenta juridica.

9.Principiul pragului de semnificatie : orice element care are o valoare semnificativa trebuie prezentat separat in cadrul situatiilor

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate Financiara.doc