Contabilitate generală

Notiță
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 3492
Mărime: 22.40KB (arhivat)
Publicat de: Cerasela Grosu
Puncte necesare: 4

Extras din notiță

Lichiditatea =disponibilităţile in numerar pe o per mai apropiata de timp, după având in vedere obligaţiilor financiare.

Solvabilitate = disponibilitati in numerar pe o per mai îndelungata de timp,având in vedere angajamentele financiare scadente.

Exerciţiul financiar =capacitatea unei firme de a genera lichiditati intr-o anumita perioada de gestiune. Rezulatatul :venituri-cheltuieli=pierdere/profit.

Proprietatea privata 1. inteprindere personala=forma organiz. de exploatare a proprietatii in care o singura persoana participa la constit capit ,o conduce direct si răspunde cu întreaga avere pt obligaţiile asumate.

2. inteprindere sociala=soc comerciala si se constituie prin aportul la capital soc a 2/mai multe persoane.

Soc.comeriala-de producţie de bunuri

-de circulaţie a mărfurilor

-de construcţie si montaj

-exploatari miniere

-prestari servicii in domeniul financiar-bancar

-prestari servicii in transport si asigurări

-prestari si servicii diverse.

Soc. de nume colectiv=obligaţiile soc sunt garantate cu patrimoniul soc si cu răspundere nelimit si solidara a tuturor asociaţiilor.

Soc. simpla=comanditaţi care răspund solidar si nelimit si administrează direct patrimoniul/comanditaţi care răspund pana la valoarea aportului propriu si nu au dreptul de a administra societatea.

Soc. in comandita pe acţiuni=partile comanditarilor sunt separate in acţiuni care repr titluri de valoare negociale.

Soc. de acţiuni=obligaţiile societatii sunt garantate cu patrimoniul societatii iar asociaţii sunt obligaţi sa răspundă in limitele capitalului exprimat in acţiuni.

Soc. cu răspundere limitata=obligaţiile soc sunt garantate de patrimoniul social iar asociaţii in nr limitat răspund in limita partilor lor sociale.

Constit soc comerciale are loc daca întregul capital a fost subscris si fiecare asociat a vărsat in numerar cota stabilita ca aport prin legea soc ,contractul soc ,si statutul soc.

Capital subscris=aportul pe care asociaţii/acţionarii s-au obligat sa îl pună la dispoziţia soc.

Capital nedepus/nevarsat=partea din capital care nu a fost pusa la dispoziţia întreprinderii .

Contractul de soc=forma soc,denumirea,sediul social,obiectul de activitate,durata,mărimea capit,reguli de participare la rezultat,modalit de funcţionare.

Patrim.soc.=bunuri ec materiale si băneşti aduse de asociaţi sau pe care soc le dobândeşte ulterior.

Informarea contabila financiara=pt utiliz externi(investitori,creditări,guvernul,salariaţii,publicul larg)se prezintă sub forma documentelor financiare de sinteza :bilanţ,profit,pierdere,modif capit propriu,fluxuri de trezorerie si note explicative.

Bilanţul=imaginea statica asupra patrimoniului.

Contul de profit si pierdere=rezultatul activităţii desfăşurate.

Situaţia modif capit propriu=modificări survenite in capit propriu de la începutul per de gestiune.

Situaţia flux de trezorerie=evoluţia numerarului la începutul si sfârşitul perioadei.

Princip utiliz ai inf cont:investitori actuali potenţiali,conducerea întreprinderii,creditori comerciali si bancari,clienţi,salariaţi,guvernul,publicul larg.

Trasaturi de baza/principale ale met contab:

1. Dubla reprezentare=reflectarea patrimoniului interrelatiilor ec-soc sub aspectul utiliz bunurilor ec si de proprietate in care se dobândesc aceste bunuri ec.

2. Dubla înregistrate a operaţiunilor ec-financiare=elem patrim se afla in continua mişcare si transformare ramanand intr-un echilibru permanent in cadrul colectivit.

Trasaturi auxiliare ale met contab:

1. inregistrarea cifrica si in expresie valorica a patrimoniului=met contab permite înregistrarea numerica.

2. Inregistrarea operaţiunilor ec-financiare pe baza de doc scrise=met contab permite înregistrarea operaţiunilor ce au ca dovada acte scrise.

Met contab=totalit procedurilor interdependente pe care le foloseşte aceasta in scopul cunoaşterii poziţiei financiare si a performantelor.

Preview document

Contabilitate generală - Pagina 1
Contabilitate generală - Pagina 2
Contabilitate generală - Pagina 3
Contabilitate generală - Pagina 4
Contabilitate generală - Pagina 5
Contabilitate generală - Pagina 6
Contabilitate generală - Pagina 7
Contabilitate generală - Pagina 8
Contabilitate generală - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Contabilitate Generala.doc

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea relațiilor cu bugetul statului la SC Severnav SA

CAPITOLUL I. CADRUL ORGANIZATORIC DE DESFĂSURARE A ACTIVITĂŢII LA S.C. SEVERNAV S.A. 1.1 Scurt istoric Societatea comercială SEVERNAV S.A. este...

Conceptul de Capital și de Menținere a Capitalului în Viziunea Standardelor Internaționale de Contabilitate

INTRODUCERE Nevoia de armonizare şi uniformitate în contabilitate impune normalizarea sa. Pe această cale se formalizează obiective, concepte,...

Soluții de Informatizare a Gestiunii Stocurilor

INTRODUCERE Originile contabilităţii se pierd undeva la hotarul dintre istoria “cunoscută” şi partea încă neclară a istoriei societăţii omeneşti....

Situații financiare în companiile de asigurări

CAPITOLUL I DELIMITĂRI ŞI STRUCTURI PRIVIND SITUAŢIILE FINANCIARE 1. Delimitări conceptuale privind situaţiile financiare: competenţă, rol şi...

Contabilitatea Stocurilor

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂŢII 1.1. SCURT ISTORIC AL FIRMEI S.C. ONCOS IMPEX S.R.L. S.C. ONCOS IMPEX S.R.L este o societate cu...

Proiecte economice - sistemul informațional al contabilității generale la firma Iasitex SA Iași

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA A ORGANIZATIEI 1.1 Prezentarea agentului economic S.C. "IASITEX" S.A. a. Denumire: IASITEX, societate pe...

Contabilitatea generală a operațiilor privind contabilitatea creanțelor din vânzări de bunuri la SC Karma SRL

CAPITOLUL 1. FUNDAMENTAREA SUB ASPECT TEORETIC A LUCRĂRII 1.1 Prezentarea noţiunilor legislative în domeniul studiat În general în cadrul...

Contabilitatea Salariilor

Capitolul I : 1. Prezentarea entitatii economice, modul de constituire si functionare ; etapele constiuirii, modul de functionare si...

Ai nevoie de altceva?