Copiute Contabilitate

Notiță
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 1 în total
Cuvinte : 4053
Mărime: 23.90KB (arhivat)
Publicat de: Cerasela Duță
Puncte necesare: 6
O serie de fituici bine structurate pentru contabilitate,

Extras din notiță

CONTABILITATEA AMORTIZARILOR

Dpdv contabil, amortizarea este micsorarea val. unui elem. de activ ca uramere a utilizarii,invechirii, progresului tehnic sau a altor cause.Pt. ca aceasta micsorare sa imbrace forma de amortizare trebuie sa fie generata de cauze ale caror efecte sunt considerate definitive, ceea ce o delimiteaza de notiunea de provizioane.

Dpdv ec.,amortizarea reprezinta pregatirea si inlocuirea activelor imobilizate prin constituirea fondurilor necesare pe seama cheltuielilor de exploatare. Dpdv financiar amortizarea reprezinta o sursa de autofinantare,care se constituie chiar si atunci cand intreprinderea nu obtine profit. Fiscal,amortizarea influenteaza prin cheltuieli baza de impozitare, privind profitul. Ca urmare a oricarei cresteri sau descresteri, a marimii am. gen. efcte inverse (descrestere, crestere) a impozitului pe profit. Prin legislatia in vigoare de delimiteaza 2 forme de amortizare (depreciere si derogatorie=fiscala).

a). Depreciere - fenomen normal si corespunde pierderii de val.Ca urmare a uzurii fizice si morale. Dpdv contabil ea corespunde am.

anuale ct., care se calculeaza in functie de durata nornala de

functionare de valoarea de activ realizata cu bunul respectuv.

b). Derogatorie–complemenatra am pt. depreciere si intervine intoate cazurile in care am. activului are un caracter accelerat in raport cu deprecierea lor.

Preview document

Copiute Contabilitate - Pagina 1

Conținut arhivă zip

  • Copiute Contabilitate.doc

Ai nevoie de altceva?