Grile Audit Intern

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Aceasta fituica rezuma Grile Audit Intern.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1. Care dintre următoarele activităţi nu afectează independenţa auditorului intern:

Recomandarea de standarde de control pentru un nou sistem informatic;

Schiţarea procedurilor pentru o nouă aplicaţie informatică astfel încât să fie sigur că sunt introduse controalele adecvate;

Efectuarea de revizuiri ale procedurilor pentru o nouă aplicaţie informatică înainte de a fi instalată.

doar I

doar II

doar III

I şi III

2. Un auditor a descoperit fapte ce pot fi interpretate ca indicii ale unor activităţi ilegale realizate de către departamentul auditat. Auditorul decide să nu informeze conducerea superioară în legatură cu aceste fapte deoarece el nu poate dovedi că s-a produs un act ilegal. Dar este hotărât ca, în cazul în care i se vor adresa întrebări legate de această chestiune să dea răspunsuri complete. Acţionând astfel, auditorul:

nu a încălcat Codul etic sau Standardele deoarece confidenţialitatea primează asupra tuturor celorlalte standarde;

nu a încălcat Codul etic sau Standardele deoarece auditorul are intenţia să dea toate detaliile atunci când va fi întrebat;

a încălcat Codul etic deoarece actele ilegale ar fi trebuit raportate autorităţilor statului de către auditorul intern;

a încălcat Standardele deoarece orice indicii de fraudă sau acte ilegale ar fi trebuit raportate de către auditor autorităţilor competente din cadrul organizaţiei

3. Care dintre următoarele activităţi credeţi că ar afecta obiectivitatea departamentului de audit intern?

un auditor intern a fost abordat de seful departamentului de salarizare în timpul auditării acestui departament. Şeful departamentului i-a spus că el are o şi o afacere proprie pentru care are nevoie de un contabil care să-i întocmească situaţiile financiare. Auditorul intern a fost de acord să se ocupe el de acest lucru după orele de serviciu, contra unei sume de bani.

În timpul auditării departamentului de marketing, şeful adjunct al departamentului i-a dat auditorului o cană cu logo-ul companiei. Astfel de căni au fost distribuite tuturor angajaţilor prezenţi în ziua respectivă.

După revizuirea instalării unui sistem de procesare a datelor, auditorul a recomandat standarde de control. La trei luni de la această activitate, acelaşi departament a solicitat auditorului să revizuiască conformitatea anumitor proceduri. Auditorul a acceptat şi a efectuat revizuirea.

A fost solicitată participarea auditorului în cadrul unei echipe de intervenţie care să acţioneze în sensul reducerii pierderilor de stocuri ale companiei datorate furtului şi manevrării incorecte a stocurilor. Rolul auditorului va fi consilierea echipei de intervenţie asupra tehnicilor de control ce ar putea fi introduse.

4. Care dintre următoarele situaţii ar reprezenta o încălcare a codului etic al auditorilor interni?

un auditor a primit citaţie pentru a se prezenta ca martor într-un proces intentat împotriva companiei la care este angajat. Cu această ocazie, în instanţă, auditorul a divulgat informaţii confidenţiale despre companie;

un auditor intern al unei companii producătoare de articole de birotică a încheiat recent un audit al funcţiei de marketing a companiei. Pe baza experienţei câştigate cu această ocazie, într-o sâmbătă dimineaţă, auditorul a acordat câteva ore de consultanţă unui spital din zonă care intenţiona să facă un audit al funcţiei de marketing;

un auditor intern a susţinut un discurs cu ocazia unui simpozion al IIA, prezentând conţinutul unui program pe care el l-a dezvoltat pentru auditarea unor aplicaţii informatice. La simpozion au participat şi auditorii interni ai principalilor competitori ai companiei la care auditorul intern este angajat.

În timpul unui audit, un auditor intern a aflat că compania la care este angajat este pe punctul de a introduce pe piaţă un nou produs care va revoluţiona întregul sector de activitate. Anticipând succesul probabil al noului produs, auditorul a spus prietenilor săi să cumpere acţiuni la compania respectivă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Grile Audit Intern.ppt

Alte informatii

Grile audit intern an III CIG Nu contine rezolvarile