Informatica de Gestiune SGBD

Imagine preview
(8/10)

Aceasta fituica rezuma Informatica de Gestiune SGBD.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

MULTIPLE CHOICE

1. Informatia este :

a. Un mesaj

b. O stire

c. Un zvon

d. O opinie

e. Un mesaj, cu precizarea ca nu orice mesaj poate fi o informatie

ANS: E

2. „Un ansamblu de elemente intercorelate functional ce actioneaza intr-un anumit scop”,

defineste:

a. Un sistem

b. Un sistem informatic

c. Un sistem informational

d. Sistemele de la punctele a,b,c;

e. Nici unul din sistemele enumerate la punctele a,b,c;

ANS: D

3. Sarcina sistemului informatitional se concretizeaza in:

a. culegerea si consemnarea datelor

b. verificarea datelor;

c. transmiterea datelor

d. stocarea datelor

e. toate raspunsurile de la a,b,c,d;

ANS: E

4. Sistemul informatic se diferentiaza de sistemul informational prin:

a. nu se diferentiaza

b. obiectivul informational;

c. echipamentele de culegere, transmitere, prelucrare si stocare a datelor;

d. functiile sistemului;

e. reducerea costului informatiei;

ANS: C

5. Elementele caracteristice oricarui sistem sunt:

a. o multime de elemente intercorelate functional

b. intrarile sistemului;

c. iesirile sistemului;

d. starea sistemului;

e. toate raspunsurile de la a,b,c,d;

ANS: E

6. Un sistem informatic este compus, in principal din urmatoarele elemente:

a. baza tehnica sau HARDWARE-ul sistemului;

b. sistemul de programe sau SOFTWARE-ul sistemului;

c. baza stiintifico-metodologica;

d. baza informationala si resursele umane

e. toate raspunsurile de la a,b,c,d;

ANS: E

7. Un ansamblu de elemnte intercorelate functional in scopul automatizarii obtinerii

informatiilor necesare conducerii in procesul de elaborare a deciziilor, defineste:

a. un sistem

b. un sistem informatic

c. un sistem informational;

d. toate sistemele

e. nu defineste un sistem;

ANS: B

8. Referitor la raportul dintre sistemul informatic si sistemul informational, se poate aprecia ca:

a. nu exista un raport intre cele doua sisteme;

b. sistemul informatic il cuprinde pe cel informational;

c. sistemul informatic este inclus in sistemul informational;

d. cele doua sisteme sunt identice;

e. nici un raspuns nu este corect;

ANS: C

9. Cresterea volumului productiei, reprezinta:

a. Un obiectiv al sistemului informatic

b. un obiectiv al sistemului informational

c. nu reprezinta un obiectiv

d. functia oricarui sistem

e. toate raspunsurile sunt corecte;

ANS: A

10. Reducerea personalului administrativ-functionar, reprezinta:

a. Un obiectiv al sistemului informatic

b. un obiectiv al sistemului informational;

c. nu reprezinta un obiectiv;

d. functia oricarui sistem;

e. toate raspunsurile sunt corecte

ANS: A

11. Reducerea costului informatiei, reprezinta:

a. nu reprezinta un obiectiv;

b. un obiectiv al sistemului informatic

c. un obiectiv al sistemului informational;

d. functia oricarui sistem;

e. toate raspunsurile sunt corecte.

Fisiere in arhiva (1):

  • Informatica de Gestiune SGBD.pdf

Alte informatii

Facultatea SpiruHaret Brasov / C.I.G. - F.R. - Anul 2 / Semestrul II / subiecte rezolvate la examenul de Informatica de gestiune SGBD