Subiecte Contabilitate

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Subiecte Contabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

S1.Evidenta economica – principii de organizare si tipuri

In toate statele lumii, functioneaza un system informational economic care asigura culegerea, prelucrarea si sintetizarea informatiilor cu caracter economico-financiar pe baza carora se elaboreaza deciziile in domeniu.

Sursa de baza a acestui system o constituie evidenta economica cu cele trei tipuri ale sale:

-Evidenta tehnico-operativa

-Ev. Statistica

-Ev.Contabila

Indicatori economici:

-PIB/loc

-venit/loc

-productivitatea muncii/salariat

Indicatori sociali:

-Natalitatea

-Consumul de energie/loc

-Mortalitatea

-Recensamantul populatiei

S2.Evidenta contabila – functii si procedee specifice

Este o disciplina specifica care are ca obiectiv inregistrarea tuturor operatiunilor economico-financiare care produc modificari in structura patrimoniala a unei societatii si prin metode specifice calculeaza rezultatele activitaii economice.

Functiile evidentei contabile

-functia de previziune consta in faptul ca informatiile furnizate de contabilitate constituie baza pentru directionarea activitatii in viitor.

-Functia de analiza se manifesta prin aceea ca inform. Funizate de contabilitate pe sectoare ajuta administratorul sa ia masuri pentru imbunatatirea activitatii in sectoarele deficitare

-Functia de sinteza se manifesta prin prezentarea centralizata, prin situatii financiare anuale a patrimonial societatii si rezultatelor activitatii.

Procedeele contabile :

-DOCUMENTAREA

-EVALUAREA

-REGISTRELE DE CONTABILITATE

-CONTUL

-BALANTELE DE VERIFICARE

-BILANTUL

S3.Situatiile financiare – structura si principii contabile privind evaluarea posturilor

Situatiile financiare cuprind in structura :

-bilantul

-contul de profit si pierdere

-Situatia modificarii capitalului propriu

-Situatia fluxurilor de trezorerie

-Politici contabile si note explicative

La evaluarea posturilor care se inscriu in sit financiara trebuie sa se tina seama de urmatoarele principii contabile:

-principiul activitatii presupune ca societatea comerciala sa isi continue in mod normal activitatea in viitor, fara a-si reduce activitatea, sau a intra in stare de lichidare

-principiul permanentei metodelor presupune continuare aplicarii acelorasi reguli si norme de evaluare si inregistrare a diferitelor elemente de active si pasiv , fapt ce asigura compararea in timp a informatiilor

-principiul prudentei potrivit caruia inainte de incheierea ex financiare trebuie sa se efectueze toate ajustarile de valoare datorate deprecierilor chiar daca exercitiul se incheie cu pierdere

-principiul independentei exercitiului presupune delimitarea in timp a veniturilor si cheltuielilor ex financiar cunoscut, fata de ex viitoare, fara a se tine seama de data incasarii veniturilor sau efectuarii platilor aferente unor tranzactii sau procese economice.

-Principiul evluarii separate a elementelor de active si pasiv potrivit caruia valoarea fiecarui post din bilant se stabileste separate dupa regulile de evaluare proprii unor elemente.

-Principiul necompensarii potrivit caruia este interzisa compensarea valorii unor elemente de active cu valoarea el de pasiv

-Principiul intangibilitatii potrivit caruia ebilantul de deschidere a unui ex trebuie sa fie egal cu bilantul de inchidere al ex precedent.

S4.Obiectivul situatiilor financiare si caracteristicile lor calitative

Obiectivul situatiilor financiare este acela de a furniza informatii despre pozitia financiara, modificarea pozitiei financiare si performantele agentului economic, informatii utile unei sfere largi de utilizari in luarea deciziilor economice.

Pozitia financiara a unei soc com este influentata de resursele economice pe care le controleaza, destructura sa financiara, de lichiditatea si solvabilitatea sa, precum si de capacitatea sa de adaptare la schimbarile mediului in care isi desfasoara activitatea.

Caracteristicile calitative ale sit finance sunt atributele care le determina utilitatea informatiei si anume :

- inteligibilitatea caracteristica ce releva faptul ca informatia din sit financiara poate fi inteleasa diferit de utilizatori

-relevanta se considera relevante informatiile care ajuta utilizatorii in luarea deciziilor ec.

-credibilitatea – informatia este credibila atunci cand nu contine erori semnificative.

-comparabilitatea - calitate care permite utilizatorilor sa compare in timp sit finance pt a evalua pozitia finance si performantele obt de soc com.

-reprezentarea fidela – calitate care asigura utilizarorii ca informatiile prezinta cu fidelitate tranzactiile si alte evenimente economice care au avut loc in soc in exercitiul finance la care se refera.

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte Contabilitate.doc

Alte informatii

24 de subiecte