Subiecte oral aptitudini

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Subiecte oral aptitudini.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 59 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

I

1 Metode de calcul ANCorijat

Metodele de determinare sunt:

- Metoda substractiva consta in deducerea din totalul activului reevaluat corectat (val. matematica) a tuturor datoriilor actualizate.

- ANC = ACTIVE REEVALUATE - DATORII

- Metoda aditiva consta in corectarea capitalurilor proprii din bilanțul contabil cu influentele din reevaluarea elementelor patrimoniale.

- ANC= CAP PROPRII -/+ DIF DE REEVALUARE

2 Regularizări la inventor

La inventariere se pot constata plusuri sau minusuri de inventar.

Plusurile se inregistreaza in contabilitate prin diminuarea cheltuielilor, prin inregistrari

contabile in negru sau in rosu, in functie de politica contabila si de programul informatic utilizat

3xx = 6xx

Minusurile - Lipsurile imputabile/neimputabile se evaluează la valoarea de înlocuire

In cazul neimputarii

6xx = 3xx

635 = 4426 ajustare TVA aferent

In cazul imputarii

461 = 7588 + colectam TVA

3 Profit reinvestit

In Codul fiscal se menționează că profitul reinvestit căruia i se aplică scutirea de impozit reprezintă soldul contului de profit și pierdere, respectiv profitul contabil brut cumulat de la începutul anului, obținut până în trimestrul sau în anul punerii în funcțiune a echipamentelor tehnologice respective. Scutirea de impozit pe profit aferentă investițiilor realizate se acordă în limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectivă.

Concret, profitul contabil brut cumulat de la începutul anului este profitul contabil la care se adaugă cheltuielile cu impozitul pe profit, înregistrat până în trimestrul punerii în funcțiune a activelor menționate anterior, fără a lua în considerare sursele proprii sau atrase de finanțare ale acestora, se arată în normele de aplicare ale Codului fiscal.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit se aplică pentru:

- echipamente tehnologice (mașini, utilaje și instalații de lucru);

- calculatoare electronice și echipamente periferice;

- mașini și aparate de casă, control și facturat.

Companiile beneficiază de scutirea de impozit pe profitul reinvestit în situația în care produc sau cumpără programe informatice.

4 Competentă

VARIANTA 1

Principiul competenței profesionale și prudenței impune tuturor profesioniștilor contabili următoarele obligații:

(a) să mențină cunoștințele și aptitudinile profesionale la nivelul prevăzut pentru a se asigura că un client sau un angajator va primi servicii profesionale competente;

și

(b) să acționeze cu atenția necesară și în conformitate cu standardele tehnice și profesionale în vigoare în procesul furnizării de servicii profesionale.

Serviciul profesional competent impune exercitarea unei judecăți solide în utilizarea cunoștințelor și aptitudinilor profesionale în realizarea acestui serviciu. Competența profesională poate fi împărțită în două faze distincte:

(a) dobândirea competenței profesionale; și

(b) menținerea competenței profesionale.

Menținerea competenței profesionale necesită cunoașterea continuă și înțelegerea evoluțiilor tehnice, profesionale și de afaceri relevante. Dezvoltarea profesională continuă îi dă posibilitatea profesionistului contabil să își dezvolte și să își mențină capacitățile de a acționa competent în mediul profesional.

Prudența implică responsabilitatea de a acționa în concordanță cu dispozițiile privind o misiune, cu grijă, meticulous și la timp.

Un profesionist contabil trebuie să ia măsurile necesare pentru a se asigura că persoanele care lucrează sub autoritatea profesionistului contabil în calitate de profesionist au o pregătire și o supraveghere corespunzătoare.

Atunci când este cazul, un profesionist contabil trebuie să înștiințeze clienții, angajatorii sau alți utilizatori ai serviciilor profesionale de limitările inerente din serviciile respective.

Fisiere in arhiva (1):

  • Subiecte oral aptitudini.docx