Subiecte si Rezolvari - Audit Multinational

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Subiecte si Rezolvari - Audit Multinational.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 8 fisiere doc de 16 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

3. Prezentati cerintele principale ale IAS 210 revizuit-termenii angajamentului de audit

Angaj de audit (a) se materializeaza fie printr-o scris de angaj, fie printr-un contract de a.Elementele pe care auditorul (A) poate sa si le asume intr-un angajament de a. :1.obiectul auditului sit fin ;2.responsab conducerii pt intocmirea sit fin ;3. sfera angaj de a. ce include trimiteri la legislatia in vigoare, la reglem sau norme ale organismelor profesionale la care adera A ;4.structura altor rapoarte/altor forme de comunicare a rezlut angaj.5.Exista posibilitatea aparitiei unui risc inevitabil privind unele denat semnif care este posibil sa ramana nedescoperit ;6.accesul nelimitata al A la orice inreg, doc si alte info solicitate in leg cu a. ; 7.acorduri privind planificarea si desf a. ;8.faptul ca se asteapta sa primeasca din partea conducerii o conf scrisa privind declaratiile facute in leg cu a. ;9.cererea adresata clientului de a confirma acceptarea termenilor de angaj prin confirmarea primirii scris de angaj ;

10.bazele pe care se calc onorariile si orice acord privind plata acestora ;11.at cand este relevant mai pot fi facute urmatoarele decizii :acordul privind implicarea altor A si experti in unele aspecte ale auditului ; acordul privind implicarea A interni si a altor pers din personalul intreprinderii ;acordul ce tb realizat cu A autorizat daca exista ; orice limitare a raspunderii A at cand exista o asemenea posibilitate referitor la contractele aditionale.

Daca organizatia auditata se extinde pe mai multe componente suplimentar fata de elem de mai sus trebuie specificate :12.cine numeste A componentei ;13.daca e necesar emiterea unui rap de audit separat pt componente ;14.cerintele legale ;15.vol de munca desf de alti A ;16.procentul obt de entitatea mama ;17.gradul de independenta al conducerii ;18.angaj de a. recurente.

A poate decide sa nu trimita o noua scris de angaj de fiecare data insa acest fapt se impune at cand exista indicii ca obiectivul si sfera unui angaj de a. au fost gresit intelese de client.Exista termeni revizuiti/speciali ai angaj, au aparut modificari,orice modif in structura conducerii organizatiei auditate sau a celor responsabili cu guvernanta, schimbari importante in structura actionarului.

7. Prezentati forma , continutul si intinderea documentatiei de audit conform ISA 230

Documentarea inseamna materialele pregatite de si pt A sau obt si pastrate de A in cursul efectuarii a.Doc de lucru se vor prezenta sub forma inscrierilor pe medii electronice sau alte suporturi.Doc ajuta la planificarea si executia auditului,la supravegherea si revizuirea activ de a., inreg probele de a. ce rezulta din activitatea de a.realizata pt ca A sa-si poata obt opinia.A tre sa intocmeasca doc de lucru suficiente, complete si detaliate pt a facilita intelegerea activitatii de a.El trebuie sa inreg in doc de lucru info legate de planificarea a., la natura durata si intinderea denaturari procedurilor de a. realizate si la rezultatele acestei activitati cat si la concluziile ce se trag din probele de audit obt.

Forma si continutul doc de lucru sunt influenatte de urm factori :natura angaj ;forma rap A ;natura si complexitatea afacerii clientului ; natura si complexitatea sis de ctrl intern al entitatii ; necesitatile in anumite sit de directionare, supraveghere si revizuire a lucrarilor realizate de asistenti ; metodologia si tehnologia de audit specifice si utilizate in activitatea de a.

Fisiere in arhiva (8):

 • Subiecte si Rezolvari - Audit Multinational
  • 1+3+7+9.doc
  • 14+15+16+17.doc
  • 18,33.doc
  • 19,20.doc
  • 35_39_40_sub curs.doc
  • 41+66+67+68.doc
  • Audit_multi_10_11_12_13.doc
  • intrebari examen audit sm.doc