Drept Civil - Obligatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Drept Civil - Obligatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 50 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept Civil

Extras din document

Privilegiul rezultat din separaţia de patrimonii Persoanele care beneficiază de acest privilegiu sunt creditorii moştenirii, legatarii cu titlu particular şi moştenitorii universali sau cu titlu universal care au acceptat moştenirea sub beneficiu de inventar. Ei pot cere separaţia patrimoniului succesoral cu cel al moştenitorilor care au acceptat pur şi simplu moştenirea pentru a evita concursul celorlalţi creditori ai moştenitorului. In cazul în care invocă acest drept, ei beneficiază de un privilegiu asupra imobilelor cuprinse în masa succesorală. Pentru primele categorii de titulari este necesară înscrierea privilegiului în cartea funciară, iar pentru ultima categorie conservarea privilegiului sse poate face şi fără înscrierea în cartea funciară deoarece opozabilitatea acceptării sub beneficiu de inventar se realizează prin înscrierea declaraţiei în registrele de evidenţă succesorală.

Privilegiul vânzătorului imobilului care are ca obiect imobilul vândut, până la plata integrală a preţului. In cazul unor vânzări succesive fără plata integrală a preţului, primul vânzător este preferat celui de al doilea iar acesta celui de al treilea şi aşa mai departe. Pentru conservarea sa este necesară înscrierea în cartea funciară.

Privilegiul cheltuielilor de judecată Acel creditor care a făcut cheltuieli de judecată pentru a conserva sau lichida averea debitorului, are recunoscut un privilegiu asupra tuturor bunurilor debitorului. Acest privilegiu nu poate fi opus acelor creditori cărora acţiunile pentru care s-au făcut cheltuielile nu le-au adus nici un folos.

Fisiere in arhiva (1):

  • Drept Civil - Obligatii.doc