Drept International Public

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Drept International Public.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 53 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Drept international public

MULTIPLE CHOICE

1. Relatiile diplomatice sunt codificate, in prezent prin :

a. Conventia adoptata la Viena in anul 1963

b. Conventia adoptata la Viena in anul 1961

c. Conventia adoptata la Viena in anul 1969.

ANS: B

2. Sefii misiunilor diplomatice permanente pot fi:

a. Insarcinati cu afaceri sau consulul general

b. Trimisi extraordinari, ministrii plenipotentiari sau internuntii papali (ranguri

echivalente);

c. Ambasadorii, nuntii papali sau alte persoane cu rang echivalent

ANS: C

3. Numiea sefului misiunii consulare se efectueaza prin :

a. Exequator

b. Scrisoare de acreditare

c. Patenta consulara sau un alt act similar

ANS: C

4. Teoria care sta la baza fundamentarii privilegiilor si imunitatilor diplomatice,

preluata si in continutul Conventiei de la Viena din 1961 este :

a. Teoria functionala

b. Teoria extrateritorialitatii;

c. Teoria reprezentarii

ANS: A

5. In domeniul raspunderii internationale, forta majora :

a. Exonereaza un stat de raspundere, numai daca sunt indeplinite anumite conditii

b. Exonereaza un stat de raspundere, neconditionat

c. Nu exonereaza un stat de raspundere

ANS: A

6. In materia raspunderii internationale, fundamentul starii de necesitate il

constituie :

a. Respectarea obligatiilor internationale intre state;

b. Dreptul la existenta sau la autoconservare al statului

c. Dreptul la legitima aparare

ANS: B

7. Formele raspunderii internationale sunt :

a. Politica, economica si penala

b. Morala, materiala si militara

c. Politica, morala, materiala si penala.

ANS: C

8. Plata unei despagubiri catre statul pagubit are un caracter :

a. Compensator

b. Represiv

c. Facultativ.

ANS: A

9. Pentru actele ilicite comise pe teritoriul lor de catre cetateni, cand asemenea acte

lezeaza un alt stat :

a. Statul nu raspunde pentru faptele comise de acestia

b. Statul poate raspunde pentru faptele comise de acestia;

c. Statul raspunde in orice situatie

ANS: B

10. Etapa prin care sunt stabilite drepturile si obligatiile ce urmeaza a fi consacrate

de tratat , este cea in care au loc :

a. Tratativele, in temeiul art. 33 din Cartea Natiunilor Unite

b. Negocierea;

c. Discutiile preliminare intre reprezentantii statelor

ANS: B

11. Mijloacele de solutionare pe cale pasnica a diferendelor internationale pot fi :

a. Cu caracter jurisdictionar;

b. Cu caracter obligatoriu;

c. Cu caracter temporar

ANS: A

12. Ancheta internationala reprezinta un

a. Mijloc de verificare a respectarii normelor de drept international umanitar

b. Mijloc de solutionare pasnica, prin care o comisie desemnata in acest scop incearca sa

clarifice cauzele care au generat diferendul international

c. Mijloc prin care ONU verifica respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale

omului

Fisiere in arhiva (1):

  • Drept International Public.doc