Dreptul International Privat

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Dreptul International Privat.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

1.Raporturile cu element de extraneitate

Rap.de DIP se caracterizeaza prin prezenta elementului de extraneitate,spre deosebire de celelalte rap.de dr.international;relatii cu element de extraneitate se gasesc in contact cu alte state.

2. Elementul de extraneitate

Elem.de extraneitate reprez.o imprejurare de fapt datorita careia un rap.jur.are legatura cu mai multe sisteme de drept.Elem.de extraneitate nu face parte din rap.jur.care este alc.numai din continut,obiect si subiect.El poate fi cuprins in structura rap.jur.De ex.:partile rap.jur. sunt straine sau obiectul jur.este situat in strainatate.

Elem.de extrainetate poate consta in diferite imprejurari care sunt relevante pt.normele de dr.international sau privat.

Considerarea elem.de extraneitate este det.de fiecare system de drept in parte.De ex.:intr-un rap.jur.pot constitui elem.de extraneitate urm.imprejurari:

-cetatenia unei tari straine;

-domeniul sau resedinta in strainatate;

-locul unde se gaseste bunul mobil sau imobil care formeaza obiectul rap.jur.;

-locul executarii actului jur.;

-locul decesului unei pers.;

-locul incheierii actului jur.

3.definitia dreptului international privat

Def.DIP nu poate fi facuta decat prin prisma det.autoritatii sau instantei competente sa instrumenteze ori sa judece.Problemele care tin de conflictul de legi,de jurisdictie implica luarea in considerare a cond.jur.a strainului ,asa incat conflictul de jurisdictie este in prealabil conflictul de legi.

Prin prisma domeniului de reglementare,DIP reprez.ansamblul normelor care reglem.relatiile cu elem.de extraneitate indicand autoritatea competenta si legea aplicabila.Ob.disciplinei de dr.este constituit din rap.jur.de dr.privat cu elem.de extraneitate.

4. metoda de reglementare – metoda normelor conflictuale

1)METODA NORMELOR CONFLICTUALE-normele conflictuale indica legea competenta cu privire la un rap.de elem.de extraneitate.Legea desemnata a se aplica poate fi legea forului sau legea straina.

Normele conflictuale solutioneaza numai conflictul de lege ,dar fara a contine o reglem.a rel.cu elem.de extraneitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dreptul International Privat.doc