Obligatii Contracte

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Obligatii Contracte.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Drept

Extras din document

Alegeţi varianta corectă de răspuns:

1. Cum se clasifică obligaţiile în funcţie de izvorul lor:

a) obligaţii născute din lege;

b) obligaţii născute din convenţia părţilor;

c) obligaţii născute din acte juridice şi din fapte juridice.

Răspuns: C

2. Cum se clasifică obligaţiile în raport de obiectul lor:

a) obligaţii de a da, obligaţii de a face şi obligaţii de a nu face ceva;

b) obligaţii perfecte şi obligaţii imperfecte;

c) obligaţii obişnuite şi obligaţii opozabile şi terţilor.

Răspuns: A

3. Cum se clasifică obligaţiile după sancţiunea lor:

a) obligaţie civilă perfectă;

b) obligaţie morală;

c) obligaţie simplă.

Răspuns: A

4. Cum se clasifică obligaţiile după opozabilitatea lor:

a) obligaţii determinate (de rezultat)

b) obligaţii opozabile şi terţilor;

c) obligaţii de diligenţă (de mijloace)

Răspuns: B

5. Care este definiţia contractului:

a) manifestarea de voinţă făcută cu intenţia de a produce efecte juridice;

b) acordul unei persoane pentru a naşte, modifica sau stinge un raport juridc;

c) acordul între două sau mai multe persoane spre a constitui sau stinge între dânşii un raport juridic.

Răspuns: C

6. Cum se clasifică contractele după modul de formare:

a) contracte consensuale, contracte solemne, contracte reale;

b) contracte consensuale, contracte de adeziune, contracte obligatorii

c) contracte cu titlu oneros şi contracte cu titlu gratuit

Răspuns: A

7. Cum se clasifică contractele după conţinutul lor:

a) contracte cu titlu oneros şi contracte cu titlu gratuit;

b) contracte unilaterale şi contracte bilaterale;

c) contracte comuntative şi contracte aleatorii.

Răspuns: B

8. Cum se clasifică contractele după scopul urmărit de părţi:

a) contracte consensuale, contracte solemne, contracte reale;

b) contracte negociate, contracte de adeziune, contracte obligatorii;

c) contracte cu titlu oneros şi contracte cu titlu gratuit.

Răspuns: C

9. Cum se subclasifică contractele cu titlu oneros:

a) liberalităţi şi acte dezinteresate;

b) contracte comutative şi contracte aleatorii;

c) contracte consensuale şi contracte reale.

Răspuns: B

10. Cum se subclasifică contractele cu titlu gratuit:

a) contracte unilaterale şi contracte bilaterale;

b) liberalităţi şi acte dezinteresate;

c) contracte comutative şi contracte aleatorii.

Răspuns: B

11. Cum se clasifică contractele după efectele produse:

a) contracte constitutive de drepturi;

b) contracte translative de drepturi;

c) contracte declarative de drepturi.

Răspuns: C

12. Cum se clasifică contractele după durata (modul) lor de executare:

a) contracte cu executare imediată şi contracte cu executare succesivă;

b) contracte negociate, contracte de adeziune şi contracte obligatorii;

c) contracte constitutive sau translative de drepturi.

Răspuns: A

13. Cum se clasifică contractele după nominalizarea lor în legislaţie:

a) contracte de adeziune şi contracte obligatorii;

b) contracte numite şi contracte nenumite;

c) contracte consensuale şi contracte solemne.

Răspuns: B

14. Cum se clasifică contractele după corelaţia dintre ele:

a) contracte numite şi contracte nenumite;

b) contracte negociate şi contracte obligatorii;

c) contracte principale şi contracte accesorii.

Răspuns: C

15. Cum se clasifică contractele după modul în care se exprimă voinţa părţilor:

a) contracte consensuale şi contracte solemne;

b) contracte negociale şi contracte obligatorii;

c) contracte reale şi contracte de adeziune.

Răspuns: B

16. Care sunt condiţiile cerute pentru validitatea contractelor:

a) capacitatea de a contracta;

b) bunul să se afle în circuitul civil;

c) în toate cazurile, forma autentică.

Răspuns: A

17. Ce este capacitatea de a contracta:

a) condiţie pentru validitatea unei convenţii;

b) capacitatea de folosinţă;

c) capacitatea de exerciţiu.

Răspuns: A

Fisiere in arhiva (1):

  • Obligatii Contracte.doc

Alte informatii

an 2 spiru haret 2008-2009 contine raspunsurile