Ecologie - Anul 1

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Ecologie - Anul 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

oikos = casa, gospodarie, economie; logos = stiinta

Ecologia este în general înteleasa ca fiind stiinta care se ocupa cu studiul relatiilor plantelor si animalelor studiate în contextul mediului lor fizic (abiotic) si biologic (biotic) de viata. Ecologia studiaza „sistemele supraindividuale de organizare a materiei vii (populatii, biocenoze, biosfera) integrate în mediul lor abiotic”.

De aceea în studiile ecologice se utilizeaza frecvent metode, concepte si notiuni specifice altor domenii stiintifice cum sunt: climatologia, hidrologia, oceanografia, geologia, fizica, chimia, statistica matematica, cibernetica etc.

2. Ce este ecosistemul ecologic

Ecosistemul sau sistemul ecologic reprezinta ceea ce ecologii numesc unitatea organizatorica elementara a biosferei. În principiu, atunci când spunem ecosistem, întelegem de fapt un sistem deschis, cu o alcatuire complexa conferita de cele doua subsisteme majore din care acesta este alcatuit, si anume biotopul (mediul fizico-chimic abiotic) si biocenoza (totalitatea vietuitoarelor, comunitatea de plante, animale, microorganisme care au ca suport un anumit biotop). Principala caracteristica a ecosistemului este aceea ca la nivelul acesteia se realizeaza productia biologica. Dintr-un alt punct de vedere, se poate observa ca ecosistemul este alcatuit din cinci subsisteme (trofice) fundamentale:

1.substante de natura anorganica (elemente chimice sau substante minerale);

2.producatori primari (toate plantele si unele micro-organisme fotosinte- tizatoare);

3.animalele consumatoare (consumatori primari si secundari de diferite ordine);

4.detritusul vegetal si animal (materie organica nevie);

5.microorganisme reducatoare sau descompun-atoare (organisme ce reduc materia organica la componentii minerali).

Fisiere in arhiva (1):

  • Ecologie - Anul 1.doc

Alte informatii

FITUICI PENTRU ANUL 1 ECOLOGIE- EU AM LUAT NOTA 9