Legislatie in Protectia Mediului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Legislatie in Protectia Mediului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Ecologie

Extras din document

1. Norma juridică

Este o regulă generală şi obligatorie de conduită al cărei scop este acela de asigura ordinea socială, regulă care poate fi adusă la îndeplinirea în caz de nevoie prin forţa de constrângere a statului.Părţile unei norme juridice sunt: 1) Ipoteza care conţine descrierea împrejurărilor în care se aplică norma. 2) Dispoziţia care conţine conduita pe care trebuie să o adopte un subiect de drept participant la un raport juridic în cazul îndeplinirii condiţiilor prevăzute în ipoteză. 3) Sancţiunea care cuprinde urmările nefavorabile ce survin în situaţia nerespectării dispoziţiei nromei juridice.

2. Contractul

Contractul este acordul de voinţă intervenit între 2 (sau mai multe) părţi în scopul creeării unui raport juridic. Principiul libertăţii contractuale stabileşte că simplul acord de voinţă al părţilor duce la formarea contractului. Temeiul şi limitele libertăţii contractuale sunt prevăzute de lege. Oferă părţilor posibilitatea să încheie orice fel de contracte doresc şi să prevadă în aceste contracte orice fel de clauze doresc. Libertatea contractuală este limitată doar de normele juridice referitoare la ordinea publică şi la bunele moravuri. Dacă prin încheierea unui contract se încalcă norme juridice imperative, contractul poate fi anulat.

3. Dreptul omului la un mediu sănătos

Este un drept universal, dar şi un drept al fiecărui cetăţean. În unele ţări dreptul la un mediu sănătos este

Fisiere in arhiva (1):

  • Legislatie in Protectia Mediului.doc