Analiza Activitati de Productivitate si Comercializare

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Analiza Activitati de Productivitate si Comercializare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 1 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Analiza activităţi de productivitate şi comercializare.

1.1. analiza situaţiei generale a indicatorilor ce caracterizează activitatea de productivitate şi comercializare. Sistemul de indicatori ce activitatea de productivitate şi comercializare a unei firme cuprinde: producţia exerciţiului(Qe), producţia marfă fabricată (Qm), cifra de afaceri(Qa sau CA), valoarea adăugată(Qad sau VA). Aceşti indicatori se pot exprima în unităţi monetare sau în unităţi naturale (tone, kw, m3).

Cifra de afaceri: este acel indicator care pune în evidenţă veniturile firmei provenite din acţiunea comercială într-o perioadă de timp. Cea mai mare parte a cifrei de afaceri o constituie producţia vândută (Qv), cunoscută şi sub numele de cifră de afaceri din acţiunea de bază. În analiza CA se pot folosi mai multe modele: Qaf=Vb+Va+Vs; Qaf=∑q*p; Qaf=Ns*Wa; în care Vb- venituri din activităţi de bază, Va- venituri din alte activităţi (auxiliare), Va- venituri din prestarea serviciilor; q- producţia fizică pe sortimente, p- preţul unitar de valorificare, Ns- numărul de salariaţi, Wa- productivitatea anuală calculată pe baza cifrei de afaceri. Se poate determina şi un nivel minim al încasărilor care permit un echivalent între veniturile din acţiunea comercială şi cheltuielile, acest indicator se numeşte cifră de afaceri şi se determină pe baza relaţiei: , CF- costurile fixe totale, cv/1000 – nivelul costurilor variabile în raport de evoluţie a producţiei ce revine la 1000 lei cifră de afaceri. .

Producţia marfă fabricată(Qm), este acea producţie destinată livrări şi cuprinde valori producţiei finite şi a semifabricatului destinate vânzări(Qf), valoarea lucrărilor executate către terţi (Le) şi valorile serviciilor prestate (Sp). Qm=Qf+Le+Sp.

Producţia exerciţiului (Qe), este indicatorul care pune în evidenţă întreaga acţiune a producţiei unei firme, de aceea se mai numeşte şi producţia globală (PG). Ea cuprinde valoarea producţiei vândute(Qv), modificările stocului de producţie neterminată (DQm) şi modificările stocului de producţie finită şi semifabricatul (DQf) precum şi valoarea lucrărilor cu caracteristic industriale executate în regie proprie(Lir). Qe=Qv+DQu+DQf+Lir.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Activitati de Productivitate si Comercializare.doc