Audit - Tipuri de Rapoarte

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Audit - Tipuri de Rapoarte.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

Raportul standard fara rezerve: raportul de audit trebuie sa faca o mentiune clara asupra carac terului lucrarilor desfasurate, dar si asupra raspunderii asumata de de auditor.

Raport fara rezerve cu paragraf explicative sau formulare modificata: se intocmeste atunci cand s-a desfasurat un audit complet, rezultatatele sunt satisfacatoare, situatiile financiare prezinta o imagine fidela, insa auditorul considera important sau necesar sa atraga atentia asupra anumitor informatii.

Raport cu rezerve: auditorul considera ca in cea mai mare parte situatiile financiare prezinta o imagine fidela, insa fie perimetrul auditului a fost restrans (nu s-au respectat toate standardele de audit) fie principiile contabile nu au fost respectate in cursule elaborarii situatiilor financiare.

Raport nefavorabil: este intocmit atunci cand autorul trage concluzia pe baza probelor de audit ca situatiile financiare nu prezinta o imagine fidela.

Refuzul de a exprima o opinie: se intocmeste in situatia in care auditorul nu este in masura sa-si formeze o opinie in legatura cu fidelitatea imaginii prezentate de situatiile financiare datorita insuficientei probelor de audit sau in situatia in care auditorul nu este independent.

Probele de audit sunt definite ca fiind orice informatii utilizate de auditor in scopul de a determina daca datele supuse auditului sunt prezentate in conformitate cu anumite criteria prestabilite. Probele de audit pot fi diferite din pct de vd al gradului in care il pot convinge pe auditor ca situatiile financiare sunt prezentate in conformitate cu principiile contabile general acceptate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Audit - Tipuri de Rapoarte.doc