Convergente Contabile Internationale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Convergente Contabile Internationale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Economie, Contabilitate

Extras din document

Armonizarea contabila este procesul prin care regulile sau normele nationale diferite de la o tara la alta uneori divergente sunt perfectionate pentru a fi comparabile si a se da aceeasi interpretare evenimentelor si tranzactiilor.

Procesul de armonizare contabila din România se realizeaza la doua

nivele:

- la nivel european

- la nivel international

Obiectivele armonizarii contabile

Armonizarea contab solicita conferirea unei imagini fidele patrimoniului , a sit financiare si a rezultatelor unei societati

Bazele de evaluare utilizate în situaţiile financiare:

Costul istoric – activele se înregistrează la suma plătită în numerar sau în echivalente de numerar sau la valoarea justă din momentul cumpărării; datoriile se înregistrează la valoarea ce se aşteaptă a fi plătită pentru a stinge datoriile (impozitul pe profit)

Costul curent – activele se înregistrează la valoarea în numerar sau în echivalente ale numerarului, care ar trebui plătită daca acelaşi activ sau unul asemănător ar fi achiziţionat în prezent, datoriile se înregistrează la valoare neactualizată în numerar sau în echivalente de numerar, necesară pentru a deconta obligaţiile în prezent

Valoarea realizabilă (de decontare a obligaţiei)

-Activele se înregistrează la valoarea în numerar sau în echivalente ale numerarului care poate fi obţinută în prezent prin vânzarea normală a activelor.

-Datoriile se înregistrează la valoarea lor de decontare – aceasta reprezentând valoarea neactualizată, care trebuie plătită pentru a achita datoriile potrivit cursului normal al afacerilor

Valoarea actualizată

-Activele se înregistrează la valoarea actualizată a intrărilor de numerar, care urmează a fi generata de derularea normală a activităţii întreprinderii.

-Datoriile se înregistrează la valoarea actualizată a intrarilor şi ieşirilor de numerar, care se aşteaptă să fie recunoscute pentru a deconta datoriile, potrivit cursului normal al afacerilor.

Convergenta contabila presupune focalizarea întregii activitati

contabile spre acelasi punct, catre acelasi scop final, ca urmare a adoptarii acesteia la criterii relativ identice ca finalitate.

Finalitatea activitatii contabile este reprezentata de întocmirea la

sfârsitul exercitiului a situatiilor financiare anuale, acestea reprezentând tinta în functie de care sunt adoptate lucrarile din cursul exercitiului financiar.

Convergenta contabila consta deci în orientarea întregii activitati în

directia producerii acelor informatii care sa fie utile elaborarii situatiilor

financiare si care sa cuprinda parametrii, variabile si indicatori unitari pentru toate entitatile

Fisiere in arhiva (1):

  • Convergente Contabile Internationale.doc