Economia Mediului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Economia Mediului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere doc de 9 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Economie, Ecologie

Extras din document

Operatori si comunicare in manag cap nat

CURS 1+2+3

Cap nat=sis ce include sist si ecosist nat si antropizate.

Cap nat e un bun public privat ca sist.

Pt a identif si carac op manag cap nat si pt a promova diferite tipuri si forme de com in acest dom se impune parcurgerea unei prime etape,aceea in care tb sa se indentif si carac activitatile subsumate manag cap nat.In acest scop putem util diferite criterii dar poate cel mai imp,date fiind implicatiile asupra efortului manag complexelor socio-eco,e acela care clasif activitati preventive si corrective.Fara in doiala in contextual rel dintre cap nat si sist socio-eco la nivelul complexului socio-eco apar si sit in care unele efecte negative asupra cap nat nu pot fi evitate si de aceea sfera activitatilor pt gest cap nat include si activitati avand uun carc corectiv.

Complex socio-eco=cap nat,cap uman si cap creat de om.

Identif si carac operatorilo in manag cap nat din pdv al relatiilor structurale si functionale,al puterii de decizie tb subsumate indentificarea necesitatilor holiste integrate a cap nat,acesta reprezentand un sist cu rol vital in desfasurarea oricarei activitati eco-soci.

Definirea complexului socio ecol presupune pe de o parte indentificarea la spatiu si timp a componentelor cap nat iar pe de altaparte a sis socio-eco precum si a rel dintre sist socio-eco si cap nat.

CSEg=complex socio-ecol

CN(L,R)=cap nat local si regional

SSEc=sist socio-eco

SPFM=subsist populatiei si fortei de munca

PT=populatie totala

PA=populatia activa

SB=susbsist bunastarii

BM=bunastare materiala

NC=nivelul cultural

SPMS=subsist poductiei materiale si de servicii

I=industrie

A=AGRICULTURA

T=transport

C=constructii

SAN=subist avutiei nationale

RU=resurse umane

RN=resurse naturale

BMA=bunuri materiale accumulate

SPIBVN=subsist pib si al avutiei nationale

Complexul socio-ecol repr un sist dynamic a carui functionare edpinde de dimensiunea cantitatii,structura si calitatea a cap nat de performanta sist socio-eco,precum si de relatiile coevolutive dintre cap nat si sist socio-eco identificabile bub forma fluxurilor reciproce de substanta,informatie si energie.

Privit la scara temporala complexul socio-ecol repr un sist amorsat caruia ii sunt caracteristice un anumit potential uman,un anumit support material pt desf productiei mat si de serv si un naumit nivel al bunastarii materiale si culturale.

Modelul operational al complexului socio-ecol privit ca spatiu de exprimare si pt op in manag cap nat tb completat cu modelul care exprima algoritmul de initiere si punere in practica a manag cap nat.

Fisiere in arhiva (6):

 • Economia Mediului
  • CURS 1+2+3.doc
  • CURS 12.doc
  • CURS 13.doc
  • CURS 4.doc
  • CURS 5+7.doc
  • CURS 8+10+11.doc