Economie Internationala

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Aceasta fituica rezuma Economie Internationala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Economie

Extras din document

III. TESTE MASTERAT

TRANZACTII ECONOMICE INTERNATIONALE

1. Riscul economic reprezinta: a) o alternativa (cealalta fiind sansa) a conditiilor de finalizare a unei afaceri comerciale; b) o metoda eficace de protectie împotriva fluctuatiilor valutare; c) un mod de prevenire a deprecierii monedei nationale în raport cu alte monede; d) o tehnica folosita în operatiunile la termen; e) o metoda de evaluare a pietei internationale

2. Dupa natura lor, riscurile pot sa fie: a) riscuri naturale, politice, administrative, de management, contractuale, de pret si valutare; b) naturale si economice; c) cu continut economic si de alta natura; d) interne si internationale; e) privind bonitatea agentului economic, privind fluctuatiile valutare, riscuri comerciale.

3. Dupa cauzele care le produc riscurile pot fi: a) interne si internationale; b) economice si non-economice; c) naturale, politice, administrative, de management, contractuale, de pret si valutare; d) speculative si pure; e) nici un raspuns nu e corect

4. Ce se întelege prin risc valutar? a) posibilitatea obtinerii unor rezultate financiare nefavorabile ca urmare a modificarii pretului la elementele ce compun produsul; b) posibilitatea aparitiei unor pierderi ca urmare a modificarii modalitatilor de plata mentionate în contractul comercial; c) daune rezultate ca urmare a nelivrarii integrale a marfurilor; d) posibilitatea aparitiei unei pierderi în cadrul unei tranzactii economice sau financiare ca urmare a modificarii cursului valutei în care se va face plata sau încasarea, între momentul încheierii contractului si cel al scadentei, sau al platii; e) riscul ce intervine daca tranzactia se încheie în mai putin de 48 de ore.

5. În ce situatie apare riscul valutar pentru un exportator (creditor)? a) atunci când, la data încasarii sumei, valuta în care s-a efectuat plata are o putere de cumparare mai mare decât la momentul încheierii contractului; b) atunci când, la data încasarii sumei, pretul international al produsului comercializat prezinta variatii foarte mari; c) atunci când, la data încasarii sumei, valuta în care s-a efectuat plata s-a depreciat comparativ cu momentul încheierii contractului; d) numai în situatia în care în contract se mentioneaza posibilitatea utilizarii acreditivului back to back; e) riscul valutar nu poate sa se manifeste pentru un exportator.

6. În ce situatie apare riscul valutar pentru un importator (debitor)? a) atunci când, la data încasarii sumei, valuta în care s-a efectuat plata are o putere de cumparare mai mica decât la momentul încheierii contractului; b) în situatia în care consolidarea valutara se efectueaza folosind moneda unei tari terte; c) când tranzactia se încheie în mai putin de 48 de ore; d) numai daca se recurge la plata în produse rezultate; e) atunci când, la data platii, valuta în care s-a efectuat plata s-a apreciat fata de momentul încheierii contractului;

7. Clauza valutara presupune: a) fixarea unui pret ferm, într-o valuta convertibila; b) evitarea efectuarii de plati în valuta si recurgerea la operatiuni în regim de contrapartida; c) alegerea monedei de contract; d) legarea valutei în care se efectueaza plata/încasarea de o alta valuta, de un “cos valutar”, sau de o moneda internationala; e) toate variantele de mai sus sunt corecte.

8. Relatia de calcul a coeficientului de fluctuatie, valabila pentru valutele care coteaza indirect este: a) Kf = (C0/C1 – 1)x100; b) Kf = (C0/C1 +1)x100; c) Kf = (C1/C0 – 1)x100; d) Kf = C0/C1 – 100; e) Kf = S Kfi/(n – 100).

9. Relatia de calcul a coeficientului de fluctuatie, valabila pentru valutele care coteaza direct este: a) Kf = (C0/C1 – 1)x100; b) Kf = (C0/C1 +1)x100; c) Kf = (C1/C0 – 1)x100; d) Kf = C0/C1 – 100; e) Kf = S Kfi/(n – 100).

10. În baza clauzei privind alegerea monedei contractului: a) vânzatorul este interesat ca plata sa se faca în valuta cu tendinta de depreciere; b) cumparatorul este motivat ca plata sa se efectueze în valuta cu tendinta de apreciere; c) vânzatorul este interesat ca valuta pe care o va încasa sa manifeste tendinta de crestere a puterii de cumparare, d) ambele parti sunt interesate sa amâne plata daca valuta are tendinta de apreciere, e) toate raspunsurile sunt gresite

11. Clauza DST presupune: a) legarea valutei contractului de orice moneda reper; b) legarea valutei contractului de DST care este un cos valutar simplu, c) legarea monedei platii de o valuta stabila; d) legarea monedei platii de DST care este un cos valutar ponderat oficial ; e) o clauza cos valutar simplu

12. În baza clauzei privind anticiparea sau întârzierea efectuarii platii: a) importatorul va încerca sa grabeasca cât mai mult plata, atunci când valuta manifesta o tendinta de depreciere; b) importatorul va încerca sa devanseze la maximum plata, atunci când valuta se apreciaza; c) importatorul va încerca sa întârzie cât mai mult posibil plata atunci când valuta manifesta o tendinta de depreciere; d) aceasta clauza nu se afla în sfera de interes a importatorului; e) toate raspunsurile de mai sus sunt gresite.

13. Ce se întelege prin risc de pret?

Fisiere in arhiva (1):

  • Economie Internationala.doc

Alte informatii

test master Economie Internationala