Fituica - Bazele Contabilitatii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Aceasta fituica rezuma Fituica - Bazele Contabilitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domenii: Economie, Contabilitate

Extras din document

Tipuri de modificari patrimoniale:

Operatiile economice produc modificari in structura si volumul masei patriomiale.In functie de caracteristicile operatiilor economice, modificarile patrimoniale se grupeaza astfel:

1.Modificari de structura:

a) modificari in structura activelor (scade un element de active cu o suma, creste un element de activ cu aceiasi suma) A+X-X=P/A=P.

b) modificari in structura pasivelor (scade un element de pasiv cu o suma, creste un element de pasiv cu aceiasi suma) A=P-X+X/A=P.

2.Modificari de volum:

a) modificari in sensul cresterii (creste un element de activ cu o suma, creste un element de pasiv cu aceiasi suma) A+X=P+X.

b) modificari in sensul diminuarii (scade un element de activ cu o suma, scade un element de pasiv cu aceiasi suma) A-X=P-X

Principiul dublei inregistrari

Acest principiu are in vedere faptul ca orice transformare a elementelor patrimoniale se face numai sub raport valoric de echivalenta intre intrari si iesiri, respective intre mijloace economice si sursa.

Consta in inregistrarea concomitenta si cu aceiasi suma ( cu ajutorul conturilor), a cresterilor si micsorarilor ce se produc in volumul si structura mijloacelor economice si surselor.

Principiul dublei reprezentari

Modificarile in masa si structura patrimoniului presupun reflectarea elementelor patrimoniale sub dublu aspect:

a) sub aspectul substantei materiale a patrimoniului :mijloacele economice

(destinatia si componenta bunurilor si valorilor ).

b) sub aspectul modului de dobandire ,al raporturilor de proprietate: sursele. Se asigura astfel un echilibru permanent intre activele patrimoniale si pasivele patrimoniale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fituica - Bazele Contabilitatii.doc